Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaIlmoitustaulu


Aihepiirit: SM-kilpailut Kilpailutoimikunta

Helsingin ja Uudenmaan piirin juokkuemestaruuskilpailun viralliset tulokset

[2015-02-08 19:28:55]

8.2.2015
Suomen Bridgeliiton Kilpailutoimikunta
HELSINGIN JA UUDENMAAN PIIRIN JOUKKUEMESTARUUSKILPAILUIDEN VIRALLISET TULOKSET 7.2.2015


Helsingin ja Uudenmaan piiri järjesti piirin joukkuemestaruuskilpailut Helsingissä Bridge Areenalla lauantaina 7.2.2015.
Kilpailuun, joka on samalla myös karsintakilpailu SM-joukkuekilpailun seuraavaan eli semifinaalivaiheeseen, otti osaa kaikiaan yhdeksän joukkuetta.


Kilpailu vietiin läpi siten, että joukkueet pelasivat kaikkiaan kuusi kahdeksan jaon ottelua. Kullakin kierroksella oli käytössä ns. myllysysteemi eli kolme joukkuetta pelasi vastakkain siten, että lopputuloksia saatiin näiden joukkueiden välisistä otteluista aina kahden kierroksen välein.


Kilpailunjohtajana toiminut Jari Bäckström merkitsi epähuomiossa ensimmäisen myllykierroksen yhdeksi ottelutulokseksi molemmille joukkueille 14,39 ottelupistettä, vaikka toiselle joukkueelle kyseisestä ottelusta ottelupisteitä olisi kuulunut ainoastaan 5,61. Tämä virheellinen tulos säilyi tuloslistoissa koko kilpailun päättymiseen saakka, mikä johti siihen, että lopputulokset olivat tältä osin virheelliset.


Kilpailutoimikunnan suorittamien puhelinhaastattelujen mukaan kilpailussa ei ollut selkeästi nähtävillä kilpailun aikana eikä sen päättymisen yhteydessä riittävän selkeästi esillä kilpailun ottelukohtaisia tuloksia.


Kun vuoden alusta on ollut käytössä kaksidesimaalinen ottelupistetaulukko, asettaa tämä lisähaasteita joukkuekilpailun lopputulosten laskemiseen ja tarkastamiseen käsin. Tämän ei kuitenkaan pidä johtaa virheellisiin lopputuloksiin.
Kilpailun tulokset laskettiin käsin. Niitä ei asetettu esille ristiintaulukointina, mikä olisi helpottanut tulosten oikeellisuuden selvittämistä.


Kilpailun tulokset laitettiin näkyville nettiin hieman ennen kahdeksaa illalla. Kilpailuun osallistunut (ja ainoastaan piirimestaruudesta pelannut) kilpailutoimikunnan jäsen Pekka Viitasalo huomasi tulosten selkeän virheellisyyden yhden ottelutuoksen kohdalla ja lähetti asiasta sähköpostia toimikunnan puheenjohtajalle Mauri Saastamoiselle kahdeksan jälkeen. Kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Mauri Saastamoinen soitti asiasta kilpailunjohtaja Jari Bäckströmille yhdeksän jälkeen illalla. Saatuaan kuulla asiasta kilpailunjohtajan version kilpailutoimikunnan puheenjohtaja pyysi häntä korjaamaan lopputulokset vastaamaan todellista tilannetta ja totesi, että kilpailutoimikunta käsittelee asian ja ilmoittaa lopputulosten virallisuudesta myöhemmin.


Kilpailutoimikunta katsoo, että tulosten puutteellisen esilläolon takia kilpailun protestiaika (30 minuuttia) alkoi vasta silloin, kun tulokset tulivat nettiin näkyville. Tämä oli ensimmäinen kerta, jolloin tulokset olivat pelaajille vapaasti tarkasteltavana. Koska kilpailun tuloksista protestoitiin ennen kuin protestiaika oli loppunut, kilpailutoimikunta toteaa, että Helsingin ja Uudenmaan joukkuemestaruuskilpailuiden lopputulosten korjatut lopputulokset ovat kilpailun viralliset lopputulokset.


Asian käsittelyyn osallistui kilpailutoimikunnasta Mauri Saastamoinen, Pekka Viitasalo, Mikko Kekki ja Pasi Suominen.


Mauri Saastamoinen
Kilpailutoimikunnan puheenjohtaja
maurisaastamoinen@hotmail.com 050 57 47 557

Päivitetty: 2015-02-09 13:36:28

Näytä kaikki tiedotteet | palaa etusivulle