Suomeksi | På svenska | In English | Feedback | AdminAnmälningstavla


Kategorier: SM-kilpailut Liiton asiat

SM joukkuekilpailu 2015 lohkojaosta

[2015-02-13 20:16:46]

SM-joukkuekilpailun semifinaalien lohkojako on herättänyt paljon keskustelua. Alkuperäisessä liiton tiedotteessa mainittiin, että semifinaalilohkoja pelataan 1-2 Tampereella ja 2-3 Helsingissä. Tiedotetta olisi pitänyt korjata siinä vaiheessa, kun varmistui, ettei Tampereella pelipaikan tilarajoitteen vuoksi voida pelata missään tapauksessa, kuin yksi lohko. Pyydän pelaajilta anteeksi tätä virhettä.

Suomen Bridgeliiton hallitus kokoontui pikakokoukseen, jossa keskusteltiin kaikesta asiaan liittyvästä. Anteeksipyyntöni lisäksi haluan myös kiittää kilpailutoimikunnan puheenjohtajaa Mauri Saastamoista ja koko kilpailutoimikuntaa, joka on toiminut erittäin ripeästi ja hyvin piirimestaruuskilpailuja ja semifinaaleja koskevissa asioissa.

Todettakoon myös, että kaikki on mennyt nykyisten sääntöjen mukaisesti. Hallitus kuitenkin totesi, että säännöissä on aina jotain tarkastettavaa ja parannettavaa. Tätä työtä jatketaan määrätietoisesti. Kesken kilpailun sääntöjä ei kuitenkaan ruveta muuttamaan.

Myös jatkossa semifinaalit halutaan järjestää useammalla kuin yhdellä paikkakunnalla. Lohkojen tasapainottamiseksi on kuitenkin hyvä, että molemmilla paikkakunnilla pelaa vähintään kaksi lohkoa, vaikka matkustamista tulisikin lohkon kokonaismatkat huomioiden enemmän, kuin jos useampi lohko pelaisi Helsingissä. Maamme on suuri ja matkat välillä pitkiä.

Piirinmestaruuskilpailujen kilpailun järjestelyiden vaihtelevasta tasosta on myös päästävä eroon. Jatkossa pääkilpailunjohtaja vastaa siitä, että kaikkien paikkakuntien kilpailunjohtajat peluuttavat kilpailun sen arvolle sopivalla tavalla.

Virheitä sattuu, mutta niistä on otettava opiksi. Näin teemme.

Onnittelut kaikille semifinaaleihin selviytyneille joukkueille. Seuraava koitos on pian edessä. Onnea peliin!

Jarmo Laakso
Suomen Bridgeliiton puheenjohtaja

-H.A.-

Päivitetty: 2015-02-13 20:16:46

Näytä kaikki tiedotteet | palaa etusivulle