Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaIlmoitustaulu


Aihepiirit: Kilpailutoimikunta SM-kilpailut

Päätös varapelaajan käyttämisestä SM-joukkuekilpailussa

[2015-02-26 16:17:04]

Suomen Bridgeliiton Kilpailutoimikunta 26.2.2015
PÄÄTÖS JOUKKUEEN 7 WONDERS VARAPELAAJAN KÄYTTÄMISESTÄ SM-JOUKKUESEMIFINAALIKILPAILUSSA 7.-8.3.2015

Joukkueen 7 Wonders edustaja Juuso Fagerlund lähestyi SBL:n kilpailutoimikuntaa sähköpostitse 25.2.2015 ja esitti, että heidän joukkueensa 7 Wonders voisi korvata joukkueensa varsinaisen pelaajan Lauri Orkonevan, joka on työesteiden takia estynyt osallistumasta SM-joukkuesemifinaalikilpailuun, Antti Aimalalla.

Kilpailutoimikunta on käsitellyt asian ja hyväksyy joukkueen 7 Wonders pyynnön.

SBL:n virallisten kilpailumääräysten mukaan joukkue saa SM-joukkuekilpailun semifinaali- ja finaalivaiheessa täydentää joukkuettaan ainoastaan force majeure -syyn takia ja silloinkin vain neljähenkiseksi joukkueeksi saakka. Koska joukkueessa 7 Wonders on ainoastaan neljä pelaajaa (Juuso Fagerlund, Lauri Orkoneva, Alma Koivu ja Mia Vesala), saa joukkue tällöin force majeure -syyn takia täydentää itsensä nelihenkiseksi joukkueeksi.

Kilpailutoimikunta keskusteli siitä, millainen työeste voidaan katsoa pakottavaksi esteeksi sekä siitä, pitäisikö mahdollisen työesteen tai sairaustapauksen johdosta pyytää mahdollisesti nähtäväksi kirjallista dokumenttia asiasta. Keskusteltaessa asiasta todettiin, että tilanteita on käsiteltävä tapauskohtaisesti ja että kirjallisia dokumentteja ei toistaiseksi ole vaadittu.

Kilpailutoimikunta linjasi, että

a) SM-joukkuekilpailussa joukkueeseen SM-semifinaalia varten varapelaajaksi otettu pelaaja pelaa varsinaisen pelaajan statuksella ainoastaan semifinaalin,
b) pelaaja, joka korvattiin force majeure -syyn takia, säilyttää varsinaisen pelaajan statuksensa joukkueessa, mikäli joukkue etenee finaaliin, sekä
c) semifinaaliin varapelaajaksi otettu pelaaja voi pelata finaalissa 1) ainoastaan siinä joukkueessa, jossa hän pelasi semifinaalin ja 2) ainoastaan siinä tapauksessa, että kyseisen joukkueen pelaajista niin moni on estynyt force majeure -syyn takia pelaamasta, että joukkue ei saa neljää pelaajaa kokoon.


Asian käsittelyyn osallistui kilpailutoimikunta kokonaisuudessaan: Mauri Saastamoinen, Mikko Kekki, Pasi Suominen, Raija Tuomi ja Pekka Viitasalo.


Mauri Saastamoinen
Kilpailutoimikunnan puheenjohtaja

Päivitetty: 2015-02-26 16:18:00

Näytä kaikki tiedotteet | palaa etusivulle