Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaIlmoitustaulu


Aihepiirit: SM-kilpailut Kilpailutoiminta

SM-joukkuekilpailun 2015 finaalipaketti

[2015-04-13 12:55:35]

Finaali
Aika: 18.–19.4.2015
Paikka: Bridge Areena, Hiomotie 10, Helsinki
Kilpailunjohto: Kati Sandström, puh. 040 - 526 56 11
Kilpailumaksu: 160 €/joukkue

Joukkueet ottelunumeroineen, aikataulu ja ottelujärjestys
Edellisen vuoden mestarijoukkue pelaa numerolla 8. Muut joukkueet on järjestetty joukkueiden jäsenten keskimääräisen arvopistemäärän mukaiseen järjestykseen pienimmästä suurimpaan.

1. MUUMIO-MIX
Tero Koivu, Timo Nakkinen, Petteri Nieminen, Piia Ruottinen, Janne Seppälä, Tapio Viren
2. SPELMANS 2
Jussi Angervo, Jari Bäckström, Seppo Castren, Klaus Harjunen, Arto Keloharju, Matti Sihvola
3. 7WONDERS
Juuso Fagerlund, Lauri Orkoneva, (Alma Koivu force majoure -este), Miia Vesala, Annu Laukkanen
4. TAKEOFF
Antti Elsinen, Timo Halttunen, Kari Koivisto, Markku Pekkinen, Mauri Saastamoinen, Esa Väliaho
5. TOIVONEN
Mikko Toivonen, Martin Arle, Seppo Niemi, Johan Linden, Jouko Paganus, Christer Englund
6. MÄKIKANGAS
Kari Mäkikangas, Raija Tuomi, Kari Patana, Juho Granström, Arttu Karhulahti, Vesa Fagerlund
7. VILTTIKETJU
Tatu Heikkinen, Risto Nokka, Hannu Ojanen, Osmo Parviainen, Olli Perkiö, Lasse Utter
8. KOISTINEN
Kauko Koistinen, Clas Nyberg, Osmo Kiema, Jouni Juuri-Oja, Mika Salomaa, Pekka Viitasalo

Lauantai 18.4.
Alkaa Päättyy
9:30 Ilmoittautuminen
9:45 Kapteenien kokous
10:00 11:15 kierros 1/1 8–1 7–2 6–3 4–5
11:20 12:35 kierros 1/2
12:40 13:55 kierros 2/1 2–8 1–3 7–4 5–6
13:55 14:40 Lounas
14:40 15:55 kierros 2/2
16:00 17:15 kierros 3/1 8–3 2–4 1–5 6–7
17:20 18:35 kierros 3/2
18:40 19:55 kierros 4/1 4–8 3–5 2–6 7–1
20:00 21:15 Kierros 4/2
21:25 1. päivä päättyy

Sunnuntai 19.4.
9:30 10:45 kierros 5/1 8–5 4–6 3–7 1–2
10:50 12:05 kierros 5/2
12:10 13:25 kierros 6/1 6–8 5–7 4–1 2–3
13:25 Ruokatauko
14:10 15:25 kierros 6/2
15:30 16:45 kierros 7/1 8–7 6–1 5–2 3–4
16:50 18:05 kierros 7/2
18:05 18:15 Protestiaika
18:15 Palkintojenjako

HUOM! Uusi kierros ei ala ennen ohjelmaan merkittyä aikaa mutta pelaajien hidastelu tai juryn käsittely voi viivyttää kierroksen alkua.

Kilpailuohjeet

Nämä kilpailuohjeet ovat täydennyksiä ja tarkennuksia SBL:n Kilpailumääräyksiin.
1. Otteluissa pelataan 20 jakoa puoliaikalaskennalla. Puoliajalla voi vaihtaa joko avoimeen tai suljettuun huoneeseen uuden parin. Ottelupisteet lasketaan WBF:n taulukon mukaan.
2. Kaikissa otteluissa pelataan samat jaot. Pareista lasketaan myös ns. Butler. Jakotaulut jaetaan ottelukierroksen jälkeen joukkueille.
3. Otteluohjelmassa ensin mainittu joukkue on ”kotijoukkue”, jolla on oikeus asettaa pelaajansa paikoilleen vasta sen jälkeen kun vastustajajoukkue on asettunut paikoilleen. Toisella puoliajalla kotijoukkue istuu paikoillaan (voi tietenkin vaihtaa uuden parin tilalle) ja vierasjoukkue vaihtaa pöytiä (mikäli vierasjoukkue vaihtaa sen jatkava pari vaihtaa pöytää).
4. Puoliajan peliaika on 1 tunti 15 minuuttia. Jos peliaika ylitetään enintään 5 minuutilla, kumpaakin myöhästynyttä joukkuetta rangaistaan puolen (½) ottelupisteen menetyksellä. Peliajan ylityksestä enintään10 minuutilla rangaistus on yhden (1) ottelupisteen menetys, tämän jälkeen rangaistus on yksi (1) ottelupiste jokaista alkavaa 5 minuutin jaksoa kohti. Myöhästymis¬ran¬gais-tuk¬set määrätään kierroksittain.
Mikäli joukkueen pelaaja myöhästyy puoliajan tai ottelun alussa korkeintaan 5 minuuttia seuraa siitä puolen (½) ottelupisteen rangaistus. Mikäli pelaaja myöhästyy 5-10 min, on rangaistus yksi (1) ottelupiste. Tämän jälkeen rangaistus on yksi (1) ottelupiste kultakin alkavalta 5 minuutin jaksolta. Jos pelaaja myöhästyy 20 minuuttia tai enemmän, myöhästyneen pelaajan joukkue tuomitaan hävinneeksi ja joukkue saa ottelusta nolla (0) pistettä.
Kun joukkue tuomitaan hävinneeksi, sen vastustaja saa ottelupisteet seuraavan kaavan mukaan itselleen mahdollisimman edullisesti.
a. 13 ottelupistettä
b. Tulosten keskiarvo muista pelaamistaan otteluista
c. Hävinneeksi tuomitun joukkueen vastustajien saamien tulosten keskiarvo.
5. Jos pelaajat sijoittavat korttinsa brikan vääriin taskuihin ja sen takia jako muissa pöydissä pelataan alkuperäisestä poikkeavassa muodossa, kumpaakin pöydässä ollutta virheeseen syyllistynyttä joukkuetta rangaistaan puolen (½) ottelupisteen menetyksellä. Muuten sovelletaan bridgelain 7D§ säännöstä Northin vastuusta.
6. Vapaavuorossa oleva pelaaja ei saa seurata oman joukkueensa peliä. Kierroksen pelit jo päättänyt pelaaja ei saa seurata käynnissä olevaa ottelua toisella pöydällä, ellei kumpikin tämän pöydän pari anna siihen lupaa.
7. Ottelun tulos on laskettava muualla kuin pelitiloissa, jos yksikin ottelu on vielä kesken.
8. Bridgemateen syötetään joukkueiden VIRALLISET tulokset. Syötetty tulos on jokaisen tarkastettava. Joukkueiden on itse tarkastettava tulostensa oikeellisuus – kilpailunjohtaja ei tee sitä. Virheellisestä tuloskirjauksesta Bridgematessa on huomautettava kilpailunjohtajalle viimeistään seuraavan ottelun puoliajalla. Kummankin pelipäivän viimeisen ottelun jälkeen valitusaikaa on 10 minuuttia kierroksen peliajan päättymisen jälkeen.
9. Muutoksenhakupyynnöt on jätettävä viimeistään 30 minuuttia päättyneen kierroksen jälkeen kilpailunjohtajalta saatavalla lomakkeella. Muutoksenhakulomakkeen allekirjoittaa joukkueen kapteeni. Muutoksenhakumaksu on 20 euroa.
10. Joukkueiden paremmuusjärjestys määräytyy saavutettujen ottelupisteiden mukaan. Tasatuloksissa ratkaisee:
a. keskinäisen ottelun IMP-pisteet tai jos ne ovat tasan
b. IMP - kvootti tai
c. arpa.
11. Tupakointi – nuuskaaminen ja sähkötupakka mukaan luettuna – on kielletty peli- ja WC-tiloissa. Alkoholijuomien (myös keskioluen) vieminen pelitiloihin on kielletty. Tupakointi- ja alkoholimääräysten rikkomisesta seuraa kahden (2) ottelupisteen rangaistus ko. pelaajan joukkueelle.
12. Kännykät on pidettävä suljettuina pelitiloissa kierroksen aikana. Mikäli kännykkä soi tai sitä käytetään kierroksen aikana, seuraa siitä kahden (2) ottelupisteen rangaistus ko. pelaajan joukkueelle. Kapteenien kokous tekee sopimuksen kameroiden käytöstä.
13. Edellä olevan lisäksi kilpailussa noudatetaan Bridgelakia sekä SBL:n yleisiä kilpailumääräyksiä.

HUM-tarjousjärjestelmää koskevat erityismääräykset:

SM-joukkuekilpailun finaalissa HUM-systeemiä pelaavan parin on lähetettävä sähköisessä muodossa oleva konventiokortti sähköpostilla joko kilpailua edeltävän viikon perjantaihin mennessä kilpailunjohtajalle tai kilpailua edeltävään maanantaihin mennessä jokaisen joukkueen yhteyshenkilölle.

Puolustustarjousjärjestelmä HUM-systeemiä vastaan
HUM-systeemiä vastaan pelaavalla parilla on oikeus käyttää kirjallisia muistiinpanoja HUM-systeemiä koskevasta puolustusjärjestelmästään. (Oikeus koskee vain HUM-spesifistä osuutta eli ei niitä osia puolustustarjousjärjestelmästä, joita pari pelaisi muutenkin.)

Istumajärjestys joukkuekilpailussa
HUM-systeemiä pelaava joukkue istuu kokonaisuudessaan aina ensin, jos vastustajajoukkueessa ei ole HUM-systeemiä pelaavaa paria. Mikäli molemmissa joukkueissa on vähintään yksi HUM systeemiä pelaava pari istumajärjestys on seuraava:
a) Vierasjoukkueen istunnolla pelaavat HUM-parit
b) Kotijoukkueen istunnolla pelaavat HUM-parit
c) Vierasjoukkueen ne parit, jotka eivät pelaa HUM-systeemiä
d) Kotijoukkueen ne parit, jotka eivät pelaa HUM-systeemiä
HUM-systeemiä vastaan pelaavalla joukkueella on oikeus istuttaa sama pari uudestaan HUM-systeemiä pelaavaa paria vastaan.

Muutoksenhakukomitea (Jury)

Puheenjohtaja
Pekka Viitasalo Koistinen

Jäsenet
Martin Arle Toivonen
Mauri Saastamoinen Takeoff
Raija Tuomi Mäkikangas
Lasse Utter Vilttiketju

Muutoksenhaun käsittelyyn komitean puheenjohtaja valitsee kaksi esteetöntä jäsentä komitean jäseniksi. Esteellisyystilanteessa komitea täydentää itse itseään.
Mikäli joku nimetyistä pelaajista ei ole paikalla, kilpailunjohtaja ja komitean puheenjohtaja määräävät uuden jäsenen. Puheenjohtajan puuttuessa kilpailunjohtaja määrää uuden puheenjohtajan yksin.

Luovutus joukkuekilpailussa

SBL:n kilpailumääräyksiä tehtäessä joukkuekilpailun pistelaskumenetelmä oli suuren muutoksen alla. Siirtyminen desimaaliseen ”jatkuvaan” järjestelmään ei kansainvälisesti EBL:n ja WBF:n tasolla ollut mikään pikkujuttu. Korjauksia ja muutoksia tapahtui usein ja tulee mahdollisesti jatkossakin. Yksi muuttuneista määritteistä on joukkuekilpailun luovutuksesta annettava pistemäärä.
SBL:n kilpailumääräyksissä luovutuksesta määrätään 12–0 voitto. EBL:n ja WBF:n käyttämä tulos on kuitenkin 13–0. SBL on aina toiminnassaan pyrkinyt noudattamaan EBL:n ohjeita. Tämän vuoksi SM-joukkuekilpailun finaalissa luovutuksesta on voimassa

Kun joukkue tuomitaan hävinneeksi, sen vastustaja saa ottelupisteet seuraavan kaavan mukaan itselleen mahdollisimman edullisesti.
a. 13 ottelupistettä
b. Tulosten keskiarvo muista pelaamistaan otteluista.
c. Hävinneeksi tuomitun joukkueen vastustajien saamien tulosten keskiarvo.
d. Mikäli kyseessä on keskeytetty ottelu, lasketaan lisäksi vertailtavissa olevien, molemmissa pöydissä pelattujen jakojen IMP-erotus ja lasketaan tästä kokonais IMP-erotuksesta ottelutulos käyttäen WBF:n vahvistamaa ottelupisteskaalaa siten, että ottelutulosta laskettaessa siirrytään aina suuremman jakomäärän voittopisteskaalaan vertailukelpoisten jakojen lukumäärän kasvaessa yhdellä yli WBF:n taulukon ilmoittaman jakojen lukumäärän ottelussa. Minimissään käytetään kuuden (6) jaon ottelupisteskaalaa. Keskeytetyn ottelun ottelutulos valitaan, jos se on voittajaksi tuomitulle joukkueelle kaikkein edullisin vaihtoehto

Kilpailutoimikunta suosittelee tätä ohjeistusta käytettäväksi myös muissa virallisissa tapahtumissa.


Pääkilpailunjohtaja Kati Sandström
Toimistosihteeri Timo Sairanen

- edit 16.4. TS -

Päivitetty: 2015-04-16 16:37:08

Näytä kaikki tiedotteet | palaa etusivulle