Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | Hallinta



Ilmoitustaulu


Aihepiirit: SM-kilpailut Kilpailutoimikunta

PÄÄTÖS OSALLISTUMISOIKEUDESTA PIIRIN PARIMESTARUUSKILPAILUUN

[2016-02-13 00:16:44]

SBL:n Kilpailutoimikunta 12.2.2016
PÄÄTÖS OSALLISTUMISOIKEUDESTA PIIRIN PARIMESTARUUSKILPAILUUN


SBL:n pääkilpailunjohtaja Kati Sandström oli puhelimitse yhteydessä SBL:n kilpailutoimikunnan puheenjohtajaan Mauri Saastamoiseen perjantaina 12.2.2016 ja kertoi seuraavaa:
Riku Mattilan partneri oli sairastunut eikä pääse osallistumaan lauantaina 11.2. pelattavaan Lounais-Suomen piirin parimestaruuskilpailuun, (joka on samalla karsintakilpailu SM-parimestaruusfinaaliin). Riku oli tiedustellut, voisiko hän pelata piirin parimestaruuskilpailun (ilman karsimista SM-parimestaruusfinaaliin) espanjalaisen vaihto-oppilaan James Heathcoten kanssa ilman, että hänen tarvitsisi liittyä jonkin SBL:n jäsenkerhon jäseneksi. James on espanjalaisen bridgekerhon jäsen ja lähdössä Suomesta takaisin Espanjaan pian.
Pääkilpailunjohtaja Kati Sandströmin mukaan Lounais-Suomen piirissä on tällä hetkellä tasan 8 pöytää pelaajia, mikä mahdollistaa SBL:n Kilpailusääntöjen mukaan kaikkien parien peluuttamisen toisia vastaan 15x3=45 jakoa. Mikäli kilpailuun osallistuu yksi pari vähemmän, pitenee kilpailun kesto huomattavasti.

SBL:n Kilpailutoimikunta toteaa, että

a) SBL:n alaisiin MP-kilpailuihin saa osallistua myös jonkin muun WBF:n alaisen liiton pelaaja. (SBL:n Kilpailusäännöt 2.3. Kilpailujen järjestämis- ja osallistumisoikeudet),
b) SBL:n Parimestaruuskilpailussa ”osallistumisoikeus on kaikilla SBL:n jäsenkerhojen jäsenillä” (SBL:n Kilpailusäännöt 3.2. SM-parikilpailu, 3.2.1. Osallistumisoikeus),
c) Piirimestaruuskilpailuun saa osallistua myös ilman karsimista SM-parimestaruusfinaaliin. Piirin kvoottia laskettaessa otetaan mukaan kaikki kilpailuun osallistuneet parit, karsivatpa he SM-parifinaaliin tai eivät. (SBL:n Kilpailusääntöjen liite 11, Kvootin laskeminen SM-parikilpailussa).

SBL:n Kilpailutoimikunta on käsitellyt asian ja päättänyt antaa parilla Mattila-Heathcote oikeuden osallistua Lounais-Suomen piirin parimestaruuskilpailuun (ilman karsimista SM-parimestaruusfinaaliin) ilman että James Heathcoten olisi liityttävä jonkin SBL:n alaisen kerhon jäseneksi. Samalla SBL:n Kilpailutoimikunta päätti, että tässä tapauksessa tätä kyseistä paria ei lasketa Lounais-Suomen piirin kvoottiin kun verrataan eri piirien kvoottien perusteella jaettavia finaalipaikkoja.

Asian käsittelyyn osallistuivat SBL:n Kilpailutoimikunnnasta Mauri Saastamoinen (puheenjohtaja), Pasi Suominen, Mikko Kekki ja Pekka Viitasalo.



Mauri Saastamoinen
SBL:n Kilpailutoimikunnan pj

Päivitetty: 2016-02-13 00:16:44

Näytä kaikki tiedotteet | palaa etusivulle