Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | Hallinta



Ilmoitustaulu


Aihepiirit: SM-kilpailut Kilpailutoiminta

SM-parifinaalin kilpailumääräykset

[2016-04-11 12:49:53]

Finaalin paikkajako ja pelaaminen
SM-parikilpailun finaali pelataan 16.–17. huhtikuuta Bridge Areenalla. Finaalin osallistujat on karsittu sääntöjen mukaisesti. Pelaaminen tapahtuu ns. Barometri Howell –systeemiä käyttäen. Kilpailussa pelataan 35 kierrosta, joten kaikki parit kohtaavat toisensa. Kierroksella pelataan 3 jakoa, kokonaisuudessaan 105 jakoa. Kierrosaika on 24 minuuttia ja kahdeksan kierroksen pelaamiseen on varattu 3 tuntia 20 minuuttia.

Finaalia koskevia määräyksiä

Pelaajat
Tupakointi ja alkoholin käyttö pelitiloissa on kielletty eikä pelaaja saa esiintyä pelialueella selkeästi alkoholin vaikutuksen alaisena. Pelaaja ei myöskään saa poistua pelialueelta tupakoidakseen tai käyttääkseen alkoholia ennen kierroksen päättymistä. Kierros katsotaan päättyneeksi kun kaikki kierroksella pelattavaksi tarkoitetut jaot on pelattu ja kilpailunjohtaja on antanut luvan poistua
pelialueelta.

Pelitiloissa ei saa olla ilman kilpailunjohtajan lupaa mukana virta päällä olevia kännyköitä, hakulaitteita tai muita elektronisia laitteita.

Mikäli pelaaja rikkoo näitä sääntöjä, määrätään parille pisterangaistus, joka on 25 % jaon topista kyseisen istunnon aikana.

Katsojat
Katsojat eivät saa tupakoida tai käyttää alkoholia pelisalissa eikä heillä saa olla mukanaan pelisalissa virta päällä olevia kännyköitä, hakulaitteita tai muita elektronisia laitteita.
Kilpailunjohtaja voi antaa luvan laitteiden, esimerkiksi kameran, käyttöön.
Kilpailunjohtaja voi kieltää katsojia tuomasta muita tavaroita pelisaliin.

Katsoja, joka rikkoo näitä sääntöjä, poistetaan kilpailunjohtajan päätöksen perusteella joko pelisalista tai pelialueelta, eikä hän saa palata pelisaliin tai pelialueelle ilman kilpailunjohtajan lupaa. Tämä rajoitus voi koskea korkeintaan kyseistä kilpailua. Rajoitus koskee kilpailunjohtajan päätöksen mukaisesti joko käynnissä olevaa istuntoa, kyseistä pelipäivää tai koko kilpailua kokonaisuudessaan. Rajoituksen ajallinen kesto on kilpailusta poistettavalle katsojalle ilmoitettava.

Muutoksenhakukomitea (jury)
Pekka Viitasalo, pj
Kati Sandström
Pasi Suominen
Esteellisyystapauksissa jury täydentää itse itseään. Muutoksenhakumaksu on 40 €.

Mestaripisteet
Finaalissa mestaripisteet jaetaan seuraavan taulukon mukaan (36 paria):
1. 12 MP
2. 8 MP
3. 5 MP
4. 3 MP
5. 2 MP
6. 1 MP
7. 0,7 MP
8. 0,5 MP
9. 0,2 MP

Palkinnot
Kolme parasta paria palkitaan mitaleilla. Niiden lisäksi jaetaan stipendejä.

Päivitetty: 2016-04-11 12:49:53

Näytä kaikki tiedotteet | palaa etusivulle