Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaIlmoitustaulu


Aihepiirit: Kilpailutoiminta Liiton asiat

Bridgeliigan divisioonien sijoituskarsinnat pelataan elokuussa

Kerhojen on ilmoitettava joukkueensa Bilboon viimeistään 31.7.2016 [2016-05-27 12:08:11]

Vuonna 2017 käynnistyvän Kerholiigan divisioonien sijoituskarsinnat järjestetään 13.-14.8.2016. Karsinta järjestetään kahdella paikkakunnalla, joista toinen on Helsinki (Bridge Areena) ja toinen Tampere (pelipaikka on vielä avoinna). Kerho voi ilmoittaa joukkueensa kummalle tahansa paikkakunnalle. Alueellisia rajoituksia ei ole.

Karsintaan saa osallistua korkeintaan kaksi joukkuetta jokaisesta SBL:n jäsenkerhosta. Mikäli kerholta osallistuu kaksi joukkuetta, on niiden molempien pelattava samalla paikkakunnalla.

Joukkueet on nimettävä kerhon nimellä ja esim. numerotunnuksella tms. (Esim: Suomen Bridgeliitto I ja II tai SBL punainen ja SBL vihreä)

Ketkä voivat olla joukkueessa?
``````````````````````````
Joukkueiden jäsenten on oltava ilmoitettuna kyseisen kerhon jäseneksi SBL:n jäsenrekisteriin. Kaikki joukkueiden pelaajat on ilmoitettava etukäteen. Joukkueen kokoa ei ole rajoitettu, mutta ilmoittautumisohjelmassa voidaan nimetä vain 6 henkilöä. Mikäli joukkueeseen halutaan enemmän pelaajia, täytyy heidät ilmoittaa lisätietoja- kohdassa. Yhteen joukkueeseen ilmoittamisen jälkeen pelaaja ei voi edustaa kerhon toista joukkuetta. Myös jatkossa liigan käynnistyessä joukkueet on nimettävä kauden alussa jonka jälkeen muutoksia ei saa tehdä.

Miten divisioonien sijoituskarsinnat pelataan?
````````````````````````````````````````
Karsinnan osallistumismaksu on 50 €/joukkue.

Karsinta pelataan joukkuekilpailuna. Peluutus riippuu osallistuvien joukkueiden määrästä. Mikäli määrä antaa mahdollisuuden pelata kaikki-kaikkia vastaan, on tämä ensisijainen peluutusmalli. Mikäli joukkueita on niin paljon, etteivät kaikki voi kohdata toisiaan, arvotaan ensimmäinen kierros, ja sen jälkeen peluutusparit määräytyvät vihreä-hissi periaatteella.

Karsinnoissa kerho saa oikeuden nimetä joukkueen Liigaan tai 1-divisioonaan, tulosten mukaisesti. Karsinnasta saavutettu osallistumisoikeus on siis nimenomaisesti kerhon oikeus, ei pelanneiden pelaajien. Yksi henkilö saa pelata vain yhdessä joukkueessa yhden kauden aikana. Kun joukkue ilmoitetaan sarjaan, ei muutoksia saa enää tehdä.

Kerhojen sijoittuminen Liigaan ja 1-divariin määräytyy seuraavasti:
``````````````````````````````````````````````````````````
Liigan kahdella ylimmällä tasolla voi yhdestä kerhosta olla vain yksi joukkue/taso. Täten esimerkiksi karsinnan kaksoisvoitto tuo kerholle yhden paikan Liigaan ja yhden paikan I divisioonaan. I divisioonan lohkot jaetaan maantieteellisin perustein.

Ylimmälle sarjatasolle, Liigaan, on jaossa 6-paikkaa, jotka jaetaan kvootin mukaisesti kummankin karsintalohkon tulosten mukaan. Kvootin vaikutus voi kuitenkin olla enintään paikkajako 2-4. Kummastakin karsintalohkosta Liigaan pääsee siis vähintään kaksi joukkuetta.

Myös I- divisioonan 12 joukkuetta määräytyvät kvootin mukaan, kuitenkin niin, että suurin mahdollinen paikkamäärä karsintalohkoa kohden on 8 joukkuetta. Kerholiigan I divisioona jaetaan vuosittain kahteen lohkoon maantieteellisin perustein.

Karsinnan loput joukkueet jaetaan II divisioonan lohkoihin. Liigan alkaessa vuonna 2017, kerho saa ilmoittaa II – divisioonaan rajoittamattoman määrän joukkueita, ja niiden pelit järjestellään aina maantieteellisin perustein. Lohkojen määrä riippuu osallistuvien joukkueiden määrästä.

Liigan mahdollisuudet kerholle ja kerhobridgelle
``````````````````````````````````````````
Bridgeliigan tarve kerhojen pelaajia yhdistävänä pelimuotona on ilmeinen. Moni pelaaja ei miellä itseään välttämättä minkään kerhon edustajaksi. Liiga, kaikkine divisioonineen, tuo mahdollisuuden kerhoille parantaa oman kerhon yhteis- ja me-henkeä. Eri divisioonat antavat mahdollisuuden myös huomioida kerhon kaiken tasoiset pelaajat.

Kerhon joukkueiden muodostustapa on täysin kerhon oma asia. Osa kerhoista varmasti keksii jotkut hauskat kilpailut joukkueiden määrittämiseksi. Toinen saattaa valita joukkueet aktiivisimmista pelaajistaan. Moni varmasti haluaa myös kerholleen näkyvyyttä ja ainakin yksi joukkue pyritään muodostamaan kilpailullisesti mahdollisimman iskukykyiseksi.

Päättipä kerhonne minkä tahansa lähestymiskulman Bridgeliigan joukkueiden muodostamiseen, on varmaa, että kerho saa tästä liigasta lisää sisältöä pelitoimintaansa.

Liigan ja sen divisioonien joukkueet nimetään joka vuosi uudelleen ja joukkueen jäsenten on aina oltava samasata kerhosta.

Itse Liiga toteutetaan kahden peliviikon aikana (2017). Tämä ei siis sido kerhoa mihinkään valtavaan peliurakkaan, vaan antaa nimenomaan mahdollisuuden tuoda kerhon toimintaan uutta energiaa.

Lopuksi
````````
Toivon, että kerhot lähtevät innolla mukaan rakentamaan Bridge Liigaa. Lajistamme on puuttunut seurajoukkueiden liiga jo liian pitkään. Nyt Valon täysjäsenenä, on aika rakentaa tällainen liiga.

Pyydän, että kaikki kerhot miettivät tätä asiaa ja pohtivat oman kerhonsa parasta tapaa osallistua mukaan tähän yhteiseen sarjaan.

Jatkossa Liigan ja I-divisioonan paikat määräytyvät tietysti liigan tulosten mukaan. Liigan säännöt on kirjoitettu ja niitä saatetaan vielä hieman hioa. Laitan tähän kuitenkin liitteeksi myös nuo säännöt, niin pystytte paremmin hahmottamaan mihin ollaan karsimassa.

Liigan peliviikonloput on tarkoitus sijoittaa pelattavaksi kevätkaudelle 2017. Aikoja ei ole vielä päätetty, mutta lomakaudella (kesä) liiganviikonloppuja ei järjestetä.

Ilmoita kerhosi joukkue/eet Helsingin karsintaa täällä.

Ilmoita kerhosi joukkue/eet Tampereen karsintaan täällä.


Liigaterveisin:

Hulda Ahonen, toiminnanjohtaja SBL

Päivitetty: 2016-07-26 12:24:40

Näytä kaikki tiedotteet | palaa etusivulle