Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaIlmoitustaulu


Aihepiirit: Kilpailutoimikunta SM-kilpailut

SM-mixed-joukkuekilpailun tulosten muuttamisesta

Tulostrn laskannassa tapahtuneen virheen vuoksi pronssimitalit jaetaan kahdelle joukkueelle. [2016-09-15 15:43:21]

8.9.2016 SBL:n Kilpailutoimikunta
Kokouspöytäkirja 1/2016 sekä Päätös SM-mixed-joukkuekilpailun tulosten muuttamisesta

SM-mixed-joukkuekilpailu järjestettiin sunnuntaina 4.9.2016. Maanantaina 5.9. kilpailunjohtajana toiminut Sami Mäki lähestyi SBL:n Kilpailutoimikunnan puheenjohtajaa Mauri Saastamoista sähköpostitse ja ilmoitti, että kilpailun tuloksissa on virhe, joka on kilpailunjohtajan itsensä tekemä ja joka vaikuttaa kilpailun lopputuloksiin.

Kilpailutoimikunta selvitti asiaa ja sai selville seuraavaa:
1) Kilpailun neljännellä kierroksella joukkueiden PETE ja Hashtag välisessä ottelussa jaossa nro 27 oli merkitty toisessa pöydässä tulokseksi 3NT 9 tikkiä by South, mutta toisessa pöydässä oli merkitty tulokseksi 3NT -1 by W. Jakotaulu ja merkitty lähtökortti kuitenkin osoittavat, että oikea pelinviejä olisi ollut South.
2) Kilpailunjohtajana toiminut Sami Mäki havaitsi epäilyttävän merkinnän seuraavan kierroksen aikana. Hän kävi kysymässä merkinnän mahdollisesta virheellisyydestä joukkueelta, joka hyötyi virheellisen merkinnän muuttamisesta oikeaksi, mutta ei siltä joukkueelta, joka menetti pisteitä virheellisen merkinnän korjaamisesta.
3) Kilpailunjohtaja korjasi virheellisen merkinnän oikeaksi kierroksen parikohtaisten butler-tulosten osalta. Kilpailussa käytetty laskentaohjelma Magic ei kuitenkaan päivity automaattisesti joukkuekilpailun tulosten osalta, mikäli kierros on jo pelattu loppuun. Omien sanojensa mukaan kilpailunjohtaja ilmeisesti unohti päivittää joukkuekilpailun tulokset käsin. Näin ollen kilpailun butler-tuloksen muuttaminen neljännen kierroksen jaon nro 27 osalta ei näkynyt joukkuekilpailun välituloksissa eikä kilpailun lopputuloksissa.

Kilpailutoimikunta totesi, että
a) Kyseessä on kilpailunjohtajan itsensä tekemä virhe, joka vaikuttaa kilpailun lopputuloksiin,
b) Kilpailutoimikunnalle on ilmoitettu asiasta ajoissa (SBL:n Kilpailumääräykset 2.9.3. Valitus Suomen Bridgeliiton Kilpailutoimikunnalle kilpailujen järjestämisestä).

Kilpailutoimikunta keskusteli asiasta ja totesi, että kyseisessä tapauksessa kilpailumääräykset mahdollistavat kilpailunjohtajan itsensä tekemän virheen korjaamisen jälkikäteen, kun virhe vaikuttaa kilpailun lopputuloksiin. Tässä tapauksessa kyse oli lopputuloksissa kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneiden joukkueiden keskinäisestä ottelusta. Kahden impin muutos keskinäisen ottelun tuloksissa PETE–Hashtag (14–12 tulokseksi 16–12) muuttaisi ottelun ottelupistetuloksen tuloksesta 10,86–9,14 tulokseksi 11,67–8,33. Tällöin kilpailun lopputulokset muuttuisivat ottelupisteinä joukkueen PETE osalta tuloksesta 71,35 tulokseksi 72,16 ja joukkueen Hashtag osalta tuloksesta 72,79 tulokseksi 71,98.

Kilpailutoimikunta keskusteli tästä asiasta lisää ja totesi, että on oikein, että kilpailussa kolmannen sijan pelaamalla saavuttanut joukkue PETE on oikeutettu SM-mixed-joukkuekilpailun pronssimitaleihin.

Toisaalta kilpailutoimikunta totesi, että vaikka yllämainittu muutos kilpailun lopputuloksiin on sinänsä Kilpailumääräysten mukainen, johtaisi se tässä tapauksessa kohtuuttomaan lopputulokseen joukkueen Hashtag osalta; heihin ei oltu yhteydessä neljännen kierroksen ottelun jaon nro 27 epäselvän/virheellisen merkinnän osalta lainkaan. Kun lisäksi joukkuekilpailun tulokset eivät päivittyneet kyseisen jaon muutetun tuloksen osalta, ei heillä ollut mitään mahdollisuutta tietää, että kilpailun lopputulokset voisivat muuttua.

SBL:n Kilpailutoimikunta toteaa, että vaikka kyse oli kilpailunjohtajan menettelystä, on kilpailunaikaisesta oikeanlaisesta ja tasapuolisesta menettelystä vastuussa kilpailunjärjestäjä, tässä tapauksessa Suomen Bridgeliitto. Vaikka SBL:n Kilpailumääräykset antavat mahdollisuuden valittaa kyseisessä tapauksessa kilpailutoimikunnan päätöksestä SBL:n hallitukselle, katsoi SBL:n kilpailutoimikunta kohtuulliseksi, että myös joukkue Hashtag saa säilyttää kilpailussa saavuttamansa SM-mixed-joukkuekilpailun pronssimitalit.

Niinpä Kilpailutoimikunta päätti seuraavaa:

8.9.2016
SBL:n Kilpailutoimikunta
PÄÄTÖS SM-MIXED-JOUKKUEKILPAILUN TULOSTEN MUUTTAMISESTA

SBL:n Kilpailutoimikunta on päättänyt, että sunnuntaina 4.9.2016 pelatun SM-mixed-joukkuekilpailun tulokset muutetaan seuraavasti:
Joukkueet PETE ja Hashtag tuomitaan molemmat sijoittuneeksi kilpailussa kolmanneksi.
Molemmille joukkueille jaetaan mestaripisteitä kolmannen sijan mukaisesti (0,95 MP).
Kilpailussa mahdollisesti jaettuja rahapalkintoja ei peritä takaisin.

SBL:n kilpailutoimikunta

Asiasta päättämiseen osallistuivat Mauri Saastamoinen toimikunnan puheenjohtajana sekä jäseninä Pekka Viitasalo, Pasi Suominen, Mikko Kekki ja Pasi Kuokkanen.


Mauri Saastamoinen
SBL:n Kilpailutoimikunnan pj

Päivitetty: 2016-09-15 15:43:21

Näytä kaikki tiedotteet | palaa etusivulle