Suomeksi | På svenska | In English |Feedback | AdminNews


Koistisen joukkue SM joukkuemestaruuteen 2014

(2014-05-19 10:36:51)

Bridge Areenalla 17.–18.5. pelatussa SM joukkuefinaalissa kahdeksan finaaliin päässyttä joukkuetta mittelivät toisiaan vastaan. Mitalikolmikko muodostui ennakko-odotuksien mukaisista joukkueista.

Joukkis SM kultaa 2014 - Koistinen
MITALISTIT:
Kultaa: KOISTINEN
Kauko Koistinen, Clas Nyberg, Osmo Kiema, Jouni Juuri-Oja, Mika Salomaa, Pekka Viitasalo

Hopeaa: TOIVONEN
Mikko Toivonen, Martin Arle, Seppo Niemi, Johan Linden, Jouko Paganus, Christer Englund

Pronssia: VILTTIKETJU
Osmo Parviainen, Risto Nokka, Tatu Heikkinen, Hannu Ojanen, Olli Perkiö, Lasse Utter

Katso kaikki tulokset täältä

Finaalissa pelattiin 20 jakoa kaikkia vastustajia vastaan. Vain yksi pari pelasi kaikki finaalin jaot, joukkueen Savo veljespari Markku ja Martti Seppänen. Aikamoinen urakka. Parille kertyi 140 jakoa kahdessa päivässä. Parikohtaisia pelimääriä ja butlertuloksia voi katsoa täältä. Voittajajoukkueen kaikki kolme paria olivat selvästi kymmen parhaan parin joukossa myös butlertuloksissa. Vaikkeivat nämä suoraan pelin tasoa kerro, niin kyllä siitä voi suuntaviivoja katsoa.

Joukkis SM hopeaa 2014 - Toivonen
Voittajajoukkue kokosi (uudella 20 VP:n skaalalla) yhteensä 100,17 voittopistettä ja näinollen voitto oli hyvinkin selvä Toivosen joukkueen koottua 89.94 voittopistettä. Sen sijaan hopea ja pronssijoukkueiden välille ei montaa voittopistettä jäänyt, kun Vilttiketjun saalis oli 87.46 voittopistettä.

Tällä kertaa mitalikolmikko erottui neljänneksi jääneestä Fagerlundin joukkueesta varsin selvästi, kun heidän kertymänsä oli 74.48. Lauantaina näytti vielä siltä, että joukkue Huispaus olisi onnistumassa yllätysmitalistina, kun he olivat kolmantena Vilttiketjun ja Koistisen perässä. Lopulta joukkue sijoittui viidenneksi.

Kaikissa pöydissä pelattiin näköesteillä, eli ”skreeneillä” ja muutenkin pelijärjestelyt olivat hyvät. Kilpailunjohtaja piti tiukkaa huolta peliajasta. Ja sääntöjen mukaisia pistemenetyksiäkin ylitetystä peliajasta jouduttiin jakamaan. Moni katselija pistäytyi paikanpäällä, mutta suurin yleisö seurasi tapahtumaa BBO:ssa.

Joukkis SM pronssia 2014 - Vilttiketju
Kokonaisuutena SM joukkuekilpailu 2014 oli jälleen todella hieno bridgetapahtuma. Paljon onnea menestyjille ja sympatiat tappion karvasta kalkkia nielleille. Vuonna 2015 taas uudelleen!

Todella lämpimät kiitokset kaikille järjestelyihin osallistuneille, niin piirikisoissa, semifinaaleissa kuin finaaleissakin! Erityiskiitos BBO operaattoreille.

Hulda Ahonen

Linkki: Kauko Koistisen haastattelu ILTASANOMISSA katso.

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle