Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


SM-parifinaali 2014 pelataan Bridge Areenalla 4.-5.10.

(2014-10-01 13:00:48)

Finaali pelataan 36-parin kesken alkaen lauantaiaamuna kello 11:00. Kilpailunjohtajana toimii liiton pääkilpailunjohtaja Kati Sandström. Viimevuoden voittajat Clas Nyberg ja Kauko Koistinen pääsivät suoraan finaaliin, kun muut joutuivat karsimaan paikastaan piirien mestaruuskilpailuissa. Kaikki finalistit näet täältä.

Kauko Koistinen - ennakkosuosikki.


Finaalista on odotettavissa jälleen kerran jännitysnäytelmä, kun kilpailussa on useita ennakkosuosikkeja.

Viimevuotisten mestareiden mielestä heidän asemansa ei ole ennakkosuosikkina kovin varma. Kauko Koistisen mukaan pari ei ole pelannut kesän EM-kilpailujen jälkeen ja muukin harjoittelu on jäänyt tunnin tarjousharjoitteluun BBO:ssa. Clas Nyberg toteaa, että heillä on kuitenkin etunaan pitkään pelattu yhteinen systeemi ja kuusi yhteistä SM-parikisan voittoa.

Molemmat pelurit toteavat, että ”Parikisa on parikisaa.” Yllätyksiä tulee aina ja tuurin pitää siis käydä. Clasin kanssa rupatellessa toteamme, että heillä on vielä yksi mielenkiintoinen etu puolellaan. Monet vastustajat yrittävät heitä vastaan jotain erikoista. ”Monesti se, että vastustajat pelaisivat ihan normaalisti, olisi heille ihan hyvä.” Yliyrittäminen usein kostautuu huonolla merkinnällä.

Pahimmiksi kilpakumppaneiksi molemmat nimeävät nuoret pelurit Vesa Fagerlundin ja Arttu Karhulahden, sekä kokeneet kehäketut Mika Salomaan ja Pekka Viitasalon. Muitakin kovia pareja on mukana. Parin vuoden takaisia mestareita Johan Lindéniä ja Martin Arlea, ei voi koskaan sivuuttaa ennakkoveikkauksissa. Kaksinkertainen lifemaster, Lasse Utter pelaa kokeneen Markku Pekkisen kanssa ja on aina yksi mahdollinen mestari. Mustaksi hevoseksi Clas Nyberg nostaa helsinkiläiset Vesa Leskelän ja Jussi Tammisen. ”Vesalla ainakin kantti riittää voittamiseen asti.”

Arttu Karhulahti - ennakkosuosikki
Clasin selkeä tavoite on voitto. Kauko sen sijaan lähtee hieman nöyremmällä asenteella tämän vuotiseen koitokseen. Kymmenen parimestaruutta jo urallaan voittanut korttihai toteaa vaatimattomasti: ”Menen pelaamaan sen mitä osaan.”

Muidenkin ennakkoveikkailuja voittajista voi käydä katsomassa liiton Facebook-sivuilla. Laita mukaan oma veikkauksesi. Tämänhetkisiä veikkauksia ovat mm. Hermanni ja Juhani Huhtamäki, Sanna Kitti ja Milko Nuutila ja tietysti Oskari Koivu (joka varmasti pärjäisi ilman pariakin) parinsa Kari Patanan Kanssa.

Mika Salomaa - ennakkosuosikki
Finaalin aikataulu ja peliohjeet löytyvät täältä. Kannattaa katsoa ne läpi. Muun muassa kännyköiden käyttö on kielletty pelialueella sekä pelaajilta, että katsojilta.

Kilpailuja voi jännittää tietysti paikan päällä Bridge Areenalla, mutta finaalista lähetetään myös BBO-lähetys.

Kilpailun alettua tuloksia löytyy täältä.

Paljon onnea peliin kaikille osallistujille (lähes) tasapuolisesti!
Hulda Ahonen


Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle