Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


PIIRIEN PARIMESTARUUDET 2015

On aika ilmoittautua vuoden tärkeimpään parikilpailuun! (2015-09-24 11:22:25)

Ilmoitaudu mukaan!Piirien parimestaruudet ratkotaan lauantaina 10.10.2015 liiton seitsemässä eri piirissä. Piirien mestaruuskilpailut toimivat samalla karsintana SM-parifinaaliin, joka pelataan Bridge Areenalla31.10.–1.11.2015. Finaaliin selviää sääntöjen mukaisesti 36 paria. Edellisen vuoden mestarit, Jukka Pesonen ja Sakari Stubb ovat oikeutettuja suoraan finaalipaikkaan.

Piirin jatkopaikkojen määrä riippuu suoraan siitä kuinka monta paria osallistuu piirin mestaruuskilpailuun. (Ks. SM-parikilpailun finaalin paikkajako piireittäin, varaparien valitseminen finaaliin ja kvoottien laskeminen liitteestä 11.) Näinollen piirin kannattaa tietysti saada kaikki mahdolliset parit osallistumaan kilpailuun. Vuonna 2014 eniten pareja osallistui Hämeen karsintaan, mutta Helsinki- ja Uusimaa ja Lounais-piiri olivat aivan kannoilla.

Osa kerhoista tukeekin tavalla tai toisella pelaajiaan osallistumaan piirien mestaruuskilpailuihin. Pääkaupunkiseudun suurin kerho B-55 on tänä vuonna päättänyt tukea viittä ensimmäistä pariaan, joilla on yhteensä alle 50 mestaripistettä, maksamalla heidän osallistumismaksunsa kilpailuun. Monet pienemmät kerhot maksavat jopa kaikkien pelaajiensa osallistumisen.
Veikkaanpa, että Hämeen- ja Lounais-piirit saavatkin tänä vuonna panna parastaan, että päihittävät Helsingin- ja Uudenmaan piirin osallistujamäärän. Tulevaisuus näyttää. Myös Itä-, Pohjanmaan- ja Kaakon-piireillä on mahdollisuus olla osallistujamäärien kärjessä. Pohjoisen piirin aktivoidessa kaikki parinsa, jäävät muut piirit auttamatta jälkeen. Tämä tosin vaatii kaikki pelaajat paikalle. Tällä hetkellä (24.9. klo 10:42) johdossa on Häme 12-parilla.

Pitkällä tähtäimellä on kerhojen etu, että pelaajat osallistuvat myös SM- ja MP-kilpailuihin. Pelin taso kerholla nousee väistämättäkin, kun pelaajien vastus paranee. Lisäksi pelaajat saavat uusia tuttavia ja partnereita, jotka näkyvät myös lisääntyvinä pelikertoina kerholla.

SM-piirikarsintaan voivat osallistua (ja ovat lämpimästi tervetulleita!) kaikki SBL:n jäsenkerhojen jäsenet. Piirin parimestaruuskilpailuun osallistuvan parin pelaajista ainakin toisen on oltava ao. piirin kerhon jäsen. Mikäli parin matkajärjestelyt ovat selkeästi helpommat sellaisen piirin parimestaruuskilpailuihin, johon pari ei voisi edellä olevan perusteella osallistua, pari voi anoa oikeutta pelata kyseisessä piirissä. Tällöin pari toimittaa kirjallisen ja perustellun hakemuksen sen piirin piirivalvojalle, jossa he haluavat pelata.

Tänä vuonna kaikkien piirien karsinnat pelataan yksipäiväisinä. Kilpailussa on pelattava vähintään 48-jakoa (paria poikkeustilannetta lukuun ottamatta). Kilpailun järjestelyistä vastaa kyseisen piirin valvoja ja kilpailussa noudatetaan SBL:n kilpailumääräyksiä kohta 3.2. Kilpailumaksu on 25 euroa pelaajaa kohden. Muista kysyä omalta kerholtasi, tukeeko se osallistumistasi kilpailuun!

Näinpä; kaikki pelaajat, tasosta ja pelivuosien määrästä riippumatta, heti ilmoittautumaan. Jokainen pelaaja on tärkeä!


ILMOITTAUDU BILBOSSA, JO TÄNÄÄN!

- Hulda Ahonen -

Alasivut:
SM-parikilpailun kvootit

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle