Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


MM-kisat alkavat poisjäämisistä huolimatta

MM-kisat 2015 pelataan Intian Chennaissa 27.9. - 10.10. (2015-09-26 23:52:14)

MM 2015 / VM 2015


Bridgen MM-kisat eli Bermuda Bowl (avoin), Venice Cup (naiset) ja d’Orsi Trophy (seniorit) sekä Transnational pelataan vuonna 2015 Intian Chennaissa. Avajaisia vietettiin 26.9. ja pelit alkavat sunnuntaina 27.9. klo 11 paikallista aikaa. Intiassa aikavyöhykkeitä on runsaasti ja Tamil Nadun osavaltiossa aikaero Suomeen on 2,5 tuntia. Päättäjäisiä vietetään 10.10.

Ennen kisoja bridgemaailma on kohissut vilppiepäilyistä ja Bermuda Bowlin pois jäänneistä. Ensin paikastaan luopui Israel, sitten Monaco ja kolmantena Saksa. Taustalla ovat maiden eräitä pareja kohtaan esitetyt epäilyt vilpistä, joita on tuotu esiin Bridge Winners-sivuston kautta. Virallisesti on julkistettu vain saksalaisparin Piekarek - Smirnov nimet. He tunnustivat syyllistyneensä epäeettiseen toimintaan. Kenties parhaan kokonaisukuvan tapahtumista saa Newsweek-lehden artikkelista Big, Rich Cheaters! Bridge World Rocked as Top Players Busted.

Maailman bridgeliitto WBF järjesti lauantaina Chennaissa aiheesta tiedotustilaisuuden. Se välitettiin myös suorana lähetyksenä Internetissä, mutta harmittavasti äänenlaatu oli kelvoton. Tihkuneiden tietojen mukaan mitään kovin mullistavaa ei tilaisuudessa kuultu. Sen sijaan pian tilaisuuden jälkeen tuli tietoa pelaajien mukaan hyväksymisestä vastaavan Credentials Committeen palaverista. Komitea oli evännyt peleihin osasllistumisen puolalaisparilta Balicki - Zmudzinski kertomatta tarkempaa syytä. Toisataiseksi vaikuttaa siltä, että Puola kuitenkin osallistuisi kisaan nelimiehisenä eikä jäisi kokonaan pois. Huhujen mukaan tilanne saattaa silti elää aina aamuun asti.

Kaikesta huolimatta kisat ovat siis alkamassa ja peliä voi seurata Bridge Base Onlinessa. Jännitettävää varmasti riittää monessakin mielessä, vaikka Suomesta ei osanottajia olekaan.

Linkki: MM 2015 / VM 2015

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle