Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Clas Nyberg ja Kauko Koistinen SM-kultaa

Clas Nyberg ja Kauko Koistinen voittivat jälleen vuoden tauon jälkeen SM-parimestaruus kultaa 2015. (2015-11-02 14:54:59)

Kultamitalistit Kauko Koistinen ja Clas Nyberg


Bridge Areenalla pelattu SM-parifinaali päättyi sunnuntaina iltapäivällä kokeneiden mitalistien voittoon, kun Clas Nyberg (Vasa BK) ja Kauko Koistinen(B-55) voittivat kultamitalit selvällä 182 pisteen erolla.

Mestarit erottuivat paremmiksi nimenomaan toisen päivän huikealla prosentilla (65,5%). Hyytymisestä ei ollut heillä tietoakaan. Kilpailun ensimmäisenä päivänä pelattiin 66-jakoa ja taukoineen se tarkoitti, että klo 11.00 alkanut pelipäivä päättyi vasta puoli kymmeneltä illalla. Useampi kuin yksi pelaaja myönsi, että loppuilta oli todella haastava.

Hopea- ja pronssisijoista käytiin kuitenkin kova kamppailu, jonka voittivat Kulobridgeä edustavat Kari Mäkikangas ja Mauri Saastamoinen, jättäen Lasse Bergrothin (Salon BK) ja Mikko Niemisen (Turun BK) vain yhden pisteen päähän pronssille. Kaikki mitalistit vaikuttivat kuitenkin varsin tyytyväisiltä, saadessaan pitkästä pelirupeamasta palkinnon.

Itse kilpailu sujui hienosti ja pelaajat olivat pääsääntöisesti varsin hyväntuulisia. Tunnelmia finaalista voi haistella videoklippien kautta. Kilpailunjohdosta vastasi jälleen kerran Kati Sandström ja brikkapoikana ahkeroi aina ihana Aapo Nieminen. BBO-raamalähetyksiä hoitivat myös ansiokkaasti Kari Patana ja Erik Hansson. Kiitokset kaikille hienosti hoidetusta kisasta.

Kultamitalistit kohtaavat Pia Erkkilän ja Hulda Ahosen (4.si


Kilpailun yhdeksän parasta paria saivat mestaripisteitä, mutta moni on asettanut itselleen tavoitteen sijoittua kymmenen parhaan joukkoon. On jopa sanottu, että hyvin pelaamalla voi sijoittua kymmenen joukkoon, loppuun tarvitaan myös onnea!

SM parifinaali 2015 10-parasta:
1. Kauko Koistinen (B-55) - Clas Nyberg (Vasa Bk)
2. Kari Mäkikangas (Kulo Bridge) - Mauri Saastamoinen (Kulo Bridge)
3. Lasse Bergroth (Salon BK) - Mikko Nieminen (Turun Bk)
4. Hulda Ahonen (Tampereen Bk) - Pia Erkkilä (Toppi)
5. Anni Mäkelä (Salon Bk) - Christer Björkman (B-55)
6. Markku Pekkinen (B-55) - Esa Väliaho (B-55)
7. Petteri Nieminen(Jyväskylön Bk) - Janne Seppälä (Kuopion Bk)
8. Olli Jalonen (B55) - Juha Hämäläinen (Toppi)
9. Pekka Viitasalo (Kirkkonummen Bk) - Mika Salomaa (Jyväskylän Bk)
10. Bill Korsman (Vasa Bk) - Reko Märsylä (Vasa Bk)
Kaikki tulokset voit katsoa täältä.

Tämän vuotiset mestarit eivät hallitsekaan ihan yhtä kauan kuin on totuttu, sillä vuoden 2016 kilpailukalenterissa SM-parikilpailu siirtyy keväälle. Piirikarsintavaihe pelataankin jo 13.2.2016 ja seuraavassa finaalissa kilpaillaan 16.–17.4.2016.

Onnittelut kaikille finalisteille ja erityisesti mitalikolmikolle!
Hulda Ahonen

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle