Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Taru Suppula ja Piia Ruottinen naisten parimestarit 2016

(2016-03-10 10:13:02)

Piia ja Taru.


Lauantaina 5.3. pelattuun naisten SM kilpailuun osallistui viimeaikojen trendin mukaisesti paljon pareja, kun 28 naisparia mitteli paremmuudesta Svenska Klubbenilla Tampereella.

Kilpailunjohtajana toimi paikallisten luottokilpailunjohtaja Pasi Suominen, joka hoitikin tehtävänsä miellyttävällä ja rauhallisen letkeällä tyylillään. Tunnelma oli mukava ja mukana oli pelaajia ympäri Suomen. Kilpailu pelattiin semibarometrinä, jossa pelattiin yhteensä 48 jakoa kaksi jakoa kierroksella.

Voittajapari, Taru Suppula (Toppi) ja Piia Ruottinen (Jyväskylän BK), johti kilpailua alusta loppuun, vaikka lopussa ennen tulosten julkaisua tunnelma oli jännittynyt, sillä voittajilla oli viimeisellä kierroksella (4-jakoa) ollut ainakin yksi todella huono suoritus ja muutkin mitalit olivat vielä avoimina. Kilpailunjohtajan julkistaessa voittajan, vapautui Tarun ja Piian jännitys erittäin vilpittömänä ilona. Tarulle kultamitali oli jo viides, mutta Piian kultamitalitili avautui Tampereella.

Hopeamitalit menivät Anni Mäkelälle (Salon BK) ja Kirsi Virtaselle (Toppi), jotka olivat kuitenkin jo kiirehtineet junalle ja näinollen saivat mitalinsa vasta jälkikäteen. Myös pronssimitalistit Hulda Ahonen (Tampereen BK) ja Pia Erkkilä (Toppi), olivat erittäin iloisia mitalista, vaikka viimevuotinen hopea himmenikin pronssiksi. Mitali on aina mitali.

Kilpailun kärki:
Sija Pist. % Nimet MP
1 751,0 60,2 Taru Suppula - Piia Ruottinen 3.9
2 737,0 59,1 Kirsi Virtanen - Anni Mäkelä 2.1
3 715,5 57,3 Pia Erkkilä - Hulda Ahonen 1.35
4 710,5 56,9 Nina Tyni - Sari Itäluoma 1.1
5 703,0 56,3 Sanna Kitti - Agneta Ekholm 0.83
5 702,2 56,3 Sari Pelttari - Meri Korhonen 0.57
7 683,5 54,8 Alma Koivu - Miia Vesala 0.3

Onnea myös mestaripistesijoille sijoittuneille, ja saman tien kaikille osallistuneille.
Katso kaikki tulokset liiton sivuilta.

Tampereen kerhot kiittävät kaikkia käynnistä ja toivottavat kaikki naispelaajat (ja olkoon, ihan kaikki pelaajat!) tervetulleiksi Tampereelle pelaamaan myös muihin kerhojen järjestämiin kilpailutapahtumiin. Seuraavan kerran Tampereella pelataan MP-kilpailutasolla kesällä kun Tammerbridgen kesäkilpailut pelataan 9.-12.6. ja seuravan kerran syksyllä Tampereen BK:n kilpailuissa 21.–23.10.

Kilpailunjohtaja SuominenSM-kilpailutasolla pelataan seuraavan kerran SM-parifiinaalissa 16.-17.4. Bridge Areenalla. Finaalissa naispareja on vain neljä, ja yksittäisiä naisiakin vain kolme. Näin naistenpäivän tunnelmissa toivoisi tietysti, että naispelaajamme lisäisivät osallistumistaan myös kotimaamme huipputason bridgekilpailuihin. Lajimme monimuotoisuus syntyy siitä, että mukana on niin monenlaisia ihmisiä. Naisten mukanaolo tuntuu olevan myös tärkeää yhteisöllisyyden säilyttämisessä.

Viimeiset neljä naisten SM-kilpailua ovat osoittaneet, että naispelaajat haluavat pelata yhdessä ja lajimme parissa on kaiken tasoisia, aktiivisia osallistuvia naisia. Ei enää anneta naisten SM-kilpailun vajota osallistumattomuuden alhoon, sillä nykyään, pakko myöntää, tämä on yksi Suomen parhaista, ja ainakin mukavimmista kilpailuista pelata.

Tämän vuotisesta kilpailusta päällimmäiseksi mieleen jäi mukava tunnelma ja mukavat ihmiset. On hienoa tavata naisharrastajia! Ensivuonna kilpailua on alustavasti kaavailtu Helsinkiin. Toivottavasti tapaamme silloin kaikkien tämän kertaisten parien lisäksi vielä paljon uusia naispareja!

Hulda Ahonen

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle