Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


SBL:n 80-vuotisjuhlat olivat railakas ja iloinen tilaisuus

(2016-05-25 12:22:05)

Finn Wardi kohottaa juhlamaljaa.


Liittomme 80-vuotisjuhlat vietettiin pelien ja illallisen merkeissä Helsingin Pörssiklubilla lauantaina 21.5. Kilpailuun osallistui 78 paria ympäri Suomen ja tietysti joitakin naapurimaidemme ystäviä.

Pelipaikalle tultaessa SBL:n puheenjohtaja Jarmo Laakso ja toiminnanjohtaja Hulda Ahonen tervehtivät kaikki paikalle tulijat ja vastaanottivat jo tässä vaiheessa useilta delegaatioilta onnitteluja ja lahjoja. Kilpailun ja itse juhlan puitteet olivat tietysti upeat Pörssiklubin kaikkien tilojen ollessa käytössä.

Liiton juhlakilpailua ja juhlia kunnioitti läsnäolollaan myös Euroopan Bridgeliiton (EBL) puheenjohtaja Yves Aubry. Juhlakilpailun puheenjohtajat Laakso ja Aubry pelasivat yhdessä (kohtalaisen menestyksekkäästi 52,5%).

Kilpailun tunnelma oli iloinen ja kaikki tuntuivat olevan juhlatuulella. Kilpailunjohto ratkaisi mahdolliset epäselvyydet Kati Sandströmin ja Anni Mäkelän toimesta. Kolmessa salissa pelattaessa tunnelma oli välillä hieman hiostava, kun reilu 160 henkeä pani parastaan pelipöydissä.

Juhlakilpailun ja gaalaillallisen ruoat olivat ensiluokkaisen herkulliset ja tarjoilu pelasi suuresta osallistujamäärästä huolimatta jouhevasti. Ennakkosuunnittelu oli tehty huolella.

Jarmo Laakso vastaanotti EBL:n laatan.
Itse kilpailussa pelattiin 40 jakoa, mutta lopputulokset julkistettiin vasta illallisen lopussa, kun palkinnot jaettiin. Kilpailun voitto meni Osmo Parviaiselle ja Hannu Ojaselle, virolaisten Teno Lutterin ja Jaak Simmin ollessa toisena, ennen Pirjo ja Erkki Juuri-Ojaa.
Mestaripisteitä sai kilpailun 20-parasta paria ja tällä kertaa niitä oli korotettu juhlan kunniaksi. Tulokset löytyvät täältä.

Ruotsi vs Tanska pelitilanneHauskan välinumeron itse kilpailun ja illallisen väliin toi Suomen MM-lätkämatsi Venäjää vastaan. Suomen voitto nostatti tietysti tunnelmaa entisestään.

Ennen illallista kokoonnuimme Pörssiklubin baariaulaan kohottamaan kuohuvaa liiton 80-vuotisen historian kunniaksi ja iloisen illan toivottamiseksi. Liiton puheenjohtaja Jarmo Laakso kohotti maljan.

Viimein hallituksen jäsen, illan seremoniamestari Finn Wardi ohjasi illallisvieraat suureen saliin, jossa alkuruoat jo odottivat pöydissä.

Porin delegaatio pelin tuoksinassa.


Illallinen alkoi kunniapuheenjohtaja Olli A Mannin ja EBL:n puheenjohtaja Yves Aubryn puheilla. Puheet oli pyydetty pitämään lyhyinä, mutta silti tilaisuuden juhlavuus tuli kaikille selväksi.

Puheenjohtaja Aubry luovutti EBL:n tervehdyslaatan Jarmo Laaksolle ja Hulda Ahoselle, jonka jälkeen palkittiin erityisen paljon työtä liiton eteen tehneitä ihmisiä Pro Bridge Finalandia-mitalein.

Lähes koko sali liikuttui kun Pro Bridge- mitalit jaettiin Seija Lahtiselle, Raimo Rauntolle, Juuso Leikolalle ja Lasse Utterille. Kuten juhlassa todettiin, ei lajiamme tässä muodossaan olisi ilman tekeviä ihmisiä, joilla on lajimme etu mielessä. Viides mitalinsaaja, Ilkka Lindén, ei valitettavasti päässyt paikalle, mutta hänen mitalinsa on sovittu jaettavaksi Hangon Bridgeviikolla.

Kilpailun voittajat Osmo Parviainen ja hannu Ojanen


Ilta eteni erinomaisen ruoan ja hyvän viihteen merkeissä. Stand Up koomikko Christoffer Strandberg nauratti yleisöä kolmella eri kielellä ja musiikillista nautintoa tarjosi laulullaan Emilia Nyman pianon säestyksellä.
Illallisen lopuksi liitto vastaanotti lämpimiä tervehdyksiä naapureiltaan ja kerhoiltaan. Mm. Viron liiton puheenjohtaja Sven Sester piti miellyttävän puheen (Suomeksi!), jossa hän muisteli maidemme bridgeyhteistyön alkuaikoja. Ruotsin ja Tanskan delegaatiot luovuttivat myös lahjansa ja toivottivat onnea ja kiittivät vieraanvaraisuudesta.
Illallisen jälkeen Get Back- yhtye soitti Beatlesin musiikkia, jota innokkaimmat tanssivat riehakkaasti. Illan edetessä sitkeimmät juhlijat siirtyivät Helsingin yöhön, jossa jälkipelit ja juhlinta jatkuivat pikkutunneille asti.

Illallistunnelmia
Useiden kiitosten tulvaan laitan kuitenkin tärkeimmät kiitokset tähän:
Kiitos kaikille osallistujille.
Te teitte tästä juhlasta ikimuistoisen. Liittomme on yhtä kuin kerhot ja pelaajat.Hulda Ahonen
(Kuvat ja video: Toivo Pudas)

Hulda Ahonen
Linkki: Videotallenne illallisen tunnelmista.

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle