Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


B-55 ja Ähtäri voitokkaina LIIGAAN!

(2016-08-15 09:50:20)

Ähtärin BK:n voitokas joukkueVuonna 2017 alkavaan Bridge Liigaan sijoitettiin kerhoja viikonloppuna pelatuissa sijoituskarsinnoissa Helsingissä ja Tampereella. Kerhoilla oli oikeus asettaa kaksi joukkuetta tavoittelemaan yhtä LIIGA-, ja yhtä 1-divisioonapaikkaa. Liigapaikkoja oli jaossa yhteensä 6 ja 1-divisioonapaikkoja 12.

Helsingin karsintaan osallistui 21 joukkuetta ja Tampereen karsintaan, viimehetken peruutuksista johtuen, 17 joukkuetta. Kerhoja oli mukana koko maan kattavasti, mikä teki kilpailuista ainutlaatuiset. Kerhojen edestä pelaaminen tuntui olevan todellinen kunnia-asia. Molemmilla paikkakunnilla tunnelma oli hyvä ja liigapaikkoja tavoiteltiin tosissaan. Ennakkoarvioiden teko oli vaikeaa, sillä monella kerholla ei ihan vakiparit olleet pelaamassa.

Kvoottien mukaisesti Helsingistä ja Tampereelta pääsi molemmista 3-joukkuetta LIIGAAn , mutta Helsingistä pääsi 7- ja Tampereelta vain 5-joukkuetta 1-divisioonaan. Helsingin karsinnoista pääsi kolme ensimmäistä, B-55 kerhon johdolla LIIGAAN ja 7 seuraavaa 1-divisioonaan. Tampereella Ähtärin BK:n joukkue ja toinen ja kolmas menivät myös liigaan, mutta 1-divisioonapaikkojen jaossa jouduttiin pudottamaan sekä Tammerbridgen, että B-19 toiset joukkueet 2-divisioonaan, koska yhdellä kerholla voi olla vain yksi joukkue 1-divisioonatasolla. Lopulta viidennnen divisioonapaikan sai Kuopion BK:n joukkue.

Vuoden 2017 Bridge Liiga, kerhojen liigapaikat ovat:

BRIDGE LIIGAAN

Tampereen karsinnasta:
1 Ähtärin BK
2 Tampereen BK
3 Jyväskylän BK
Helsingin karsinnasta:
1 B-55
2 Tapiolan Trikki
3 BK Savuton

1-DIVISIOONAAN

Tampereen karsinnasta:
4 B-19
5 Tammerbridge
6 Kajaanin BK
8 Porin BK
10 Kuopion BK
Helsingin karsinnasta:
4 B55
5 TOPPI
6 Salon BK
7 Turun BK
8 Pieksämäen BK
9 KUB
10 BK Savuton


Helsingin karsinnan tulokset.
Tampereen karsinnan tulokset.

Itse Liiga pelataan kevätkaudella 2017, niin, että peleihin kuluu kaksi viikonloppua. 1-divisioona jaetaan kahteen 6-joukueen lohkoon maantieteellisin perustein. Tarkemmat kilpailuohjeet tulevat syksyn aikana.

2-divisiooniin voi kerholta osallistua rajoittamaton määrä joukkueita ja se jaetaan osallistujamäärästä riippuen useisiin maantieteellisiin lohkoihin. 2-divisioonassa pelataan kauden lopussa vielä ns. nousukarsinta (johon osallistuu myös 1-divisioonan pudotusuhan alla olevat joukkueet).


Liigan ensimmäistä kautta innolla odotellen!


-Hulda Ahonen-

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle