Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Bridgenpelaajat ovat joukkuepelaajia!

Vuoden suurin joukkuekoitos- SM-joukkis alkaa pian! (2016-09-29 11:42:09)

Kaikki mukaan!SM-joukkuekilpailu lähestyy. Vuonna 2015 kilpailu pelattiin jo alkuvuodesta, joten edellisestä SM-joukkuekilpailusta on itseasiassa jo yli puolitoista vuotta.

Kyselin viimevuonna ovatko bridgenpelaajat joukkuepelaajia. Pelaajien vastaus oli selvä: Kyllä olemme. 54 (vrt. v. 2014 – 39kpl) joukkuetta osallistui SM-joukkiksen piirivaiheen kilpailuun. Ja takaan, että, jollei nyt rakkautta, niin ainakin uusia ystäviä löytyi monelle.

Bridgen joukkuekilpailu on selvästi tekemässä uutta tulemista pienen suvantovaiheen jälkeen. Tulossa oleva kerhojen Bridge Liiga, eri alueiden liigat ja myös MP-kilpailujen yhteydessä pelattavat joukkuekilpailut ovat nyt nosteessa. Mikä tähän onkin syynä, toivotan tämän muutoksen tervetulleeksi. Joukkueena pelaaminen on haastavaa ja palkitsevaa.

SM-joukkuekilpailujen piirimestaruuskilpailut pelataan piireissä lauantaina 29.10.2016. Joukkueet kannattaa ilmoittaa mahdollisimman ajoissa kilpailuun, niin kaikkien on helpompi katsella vielä vapaita pelaajia ja pareja joukkueenmuodostusmielessä. Lisäksi se, että nähdään joukkueita ilmoittautuneena, innostaa muita aina tulemaan mukaan kilpailuun.

Ilmoita joukkueesi mukaan kilpailuun BIlbossa. Joukkue saa pelata missä tahansa piirissä, johon kuuluu vähintään kaksi joukkueen jäsentä. Jos jokainen pelaaja kuuluu eri piiriin, voi joukkue pelata missä tahansa niistä piireistä, joissa joukkueen pelaaja on jäsenenä. Joukkueen lopullinen kokoonpano on ilmoitettava piirin joukkuemestaruuskilpailun ennakkoilmoittautumisen yhteydessä.

Oman alueen piirikarsintaan kannattaa kaikkien kynnelle kykenevien koota joukkue. On erittäin tärkeää alueen kannalta, että piirin karsinnassa on mukana mahdollisimman paljon joukkueita. Jatkopaikkojen määrät semifinaaleihin määräytyvät osallistujamäärästä riippuvan kvootin mukaisesti. Kaikille alueen pelaajille on siis tärkeää, että kaiken tasoiset ovat mukana ja tietysti, että he viihtyvät myös itse kilpailussa. Vaikka pelataan tosissaan, on syytä käyttäytyä lajimme hengen mukaisesti herrasmiesmäisesti.

...
Lounaispiiristä viimevuonna karsinut, Rauman BK:n aktiivipelaaja, Anne Tallgren kertoi että hänelle joukkuekilpailu on kaikkein mieluisin pelimuoto. Muutenkin pelaaminen on kaikessa muodossaan hauskaa. Kerhopelaajana hän on aktiivinen. Rauman kerhoilloissa hän on lähes poikkeuksetta paikalla ja silloin tällöin myös Porissa, kun pelaajaa tarvitaan.

Viimevuosina hän on osallistunut aika aktiivisesti myös MP-ja SM-kilpailuihin. Tavoitteista kysyttäessä hän totesi, ettei voittaminen ole näissä, SM-joukkuekilpailujen piirikilpailuissa tärkeintä. Joukkuekilpailua on mukava pelata ja laskennassa selviää aina kierroksen tulos. "Joskus voittaa, joskus häviää." Viimevuotinen joukkue ei tällä kertaa ole mahdollinen, joten Tallgrenilla on joukkue vielä auki. Parina hänellä on oma poika, Marko Tallgren, jonka kanssa pelaaminen on helppoa. ”Riitoja ei tule, kun huumori on saman henkistä.” toteaa iloinen raumalainen.

Annella on tulossa aktiivinen pelisyksy, kun lokakuussa pelataan MP-kilpailut Porissa ja Tampereella, joihin molempiin hän aikoo osallistua. Kysyessäni SM-SWISS-IMPs kilpailusta, hän tuntuu innostuvan, sillä vihreä hissi- on pelimuotona myös mieleinen. ”Onneksi työvuoroja voi järjestellä hieman pelien mukaan, niin pääsee mukavasti osallistumaan silloin kuin haluaa.”

Tulevaisuus kertoo näemmekö raumalaisparin Swiss-IMPS-kilpailussa ja minkälainen joukkue SM-piirikarsintaan muodostuu. Joka tapauksessa Anne Tallgren on juuri sellainen pelaaja, joka ilahduttaa läsnäolollaan, olipa sitten pelaamassa, kerholla, MP-kilpailuissa tai SM-karkeloissa. Onneksi tällaisia pelaajia on lajimme parissa kymmenittäin. Yhdessä me teemme kaikista kilpailuista mukavia tapahtumia.

Katselkaa kerholla avoimin mielin ympärillenne. Olisiko tämä vuosi se ensimmäinen, kun osallistuisit SM-joukkuekilpailuin piirikisoihin? Miksi ei? Ainakin olet varmasti tervetullut!

Olemme joukkuepelaajia!

Hulda Ahonen

Kaikki mukaan!
...

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle