Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Huikaisevan jännittävät SM joukkuekilpailun semifinaalit pelataan 19.-20.11.2016.

Neljässä lohkossa pelattavat semifinaalit pelataan Helsingissä ja Tampereella. (2016-11-03 10:03:37)

SM-joukkis semit 19.-20.11.2016.Semifinaalit pelataan 19.-20.11. ja tuloksille on oma sivunsa.

Piirien mestaruuskilpailujen jälkeen käy bridgepiireissä aina kuhina, kun jatkoon päässeet sijoitetaan neljään lohkoon, joista kustakin kaksi parasta pääsee itse finaaliin. Kaikissa piireissä selvisivät voittajat ja osa joukkueista pelasi vain piirinsä mestaruudesta.

Onnittelut piirien mestareille!

Helsinki ja Uusimaa:
Mäkikangas
Kari Mäkikangas - Mauri Saastamoinen - Juho Granström - Vesa Fagerlund (Kari Patana - Antti Aimala )

Kaakkois-Suomen piiri:
Vilttiketju
Osmo Parviainen, Risto Nokka, Hannu Ojanen, Olli Perkiö, Tatu Heikkinen
(Ari Pöppönen)

Lounais-Suomen piiri:
EIKAT
Pekka Uskali - Alpo Järvinen - Kaj Sundsten - Olli_A. Manni - Olavi Kivipensas - Seppo Laine

Hämeen Piiri
Pia
Markku Pekkinen - Jonna Kaminen - Hulda Ahonen - Pia Erkkilä (Raija Tuomi - Riku Erkkilä)


Itäpiiri
Utter
Lasse Utter – Seppo Sauvola-Janne Seppälä – Petteri Nieminen ( Osmo Haljoki – Johan Blomqvist )

Pohjanmaan Piiri
Vasapojkan
Märsylä, R - Korsman, B - Gästgivar, K-O - Grannas, K - Warg, J-O

Pohjoinen Piiri
Vartiainen
Pertti Huhtala - Kauko Vartiainen - Mika Suopajärvi - Ari Juopperi

Semifinaalilohkot jaetaan sääntöjen mukaisesti niin, että AP-rankingin ylempi puolisko joukkueista sijoitetaan neljään lohkoon käärmeenä. Loput joukkueet sijoitetaan matkat minimoiden lohkoihin. Sijoittelu tehdään myös näissä käärmeenä, siltä osin mihin semifinaalipaikkakunta ei vaikuta. Viimevuotiset SM-mitalistit (mikäli joukkueet ovat yhä mukana) sijoitetaan automaattisesti käärmeen kärkeen.


Tänä vuonna päädyttiin kilpailunjohdollisista syistä siihen, että Tampereen lohkossa pelaa yksi ja Helsingin lohkossa kolme joukkuetta. Joukkueiden jako puhuttaa joka vuosi. Aina yksi lohko, joka ainakin paperilla vaikuttaa helpommalta tai vaikeammalta muihin verrattuna. Yllätyksiä on kuitenkin aina tullut ja tuleva, kuten tulee piirivaiheessakin.

Helsingin semifinaaleissa pelataan kolmessa lohkossa, Mustassa, Sinisessä ja Punaisessa. (Katso lohkot täältä) Mustassa lohkossa ylimpänä rankingissa on itseoikeutetusti joukkue Koistinen, vuoden 2015 mestari. Joukkueen Kapteeni Kauko Koistinen ei itse pääse pelaamaan semifinaaliin, mutta koko muu miehistö on tulossa paikalle. Kaukon mielestä omassa lohkossa on ennalta katsottuna kolme joukkuetta taistelemassa kiivaimmin kahdesta jatkopaikasta. Hän uskoo tietysti oman joukkueensa mahdollisuuksien olevan hyvät. Joukkuettaan Kauko kannustaa toteamalla, että mikäli finaalipaikkaa ei tule, menee pitkään samalla porukalla pelannut joukkue remonttiin.

Sinisessä lohkossa korkeimmalle rankattu joukkue on vuoden 2015 pronssijoukkueen pohjalta koottu joukkue Mäkikangas. Kapteeni Kari Mäkikangas ei vielä tiedä pelaavatko kaikki joukkueen pelaajat semifinaaleissa. Hän on erityisen iloinen siitä, että joukkue sijoitettiin pelaamaan Helsinkiin, jossa pelaa kolme lohkoa. ”Siellä on ihan eri tavalla sellainen semifinaalifiilis. Ihan toinen tunnelma on paikkakunnalla, jossa pelaa vain yksi lohko.” SM-semifinaali on muutenkin kilpailuna Karille mieleinen. Tavoitteena joukkueella on finaalipaikka. Takki auki ei paikkaa kuitenkaan saa, ei mistään lohkosta.

Pia Erkkilä - Vihreä lohko
Punaisen lohkon AP-listauksen mukaan rankattu ykkösjoukkue Vilttiketju on antanut kapteenin vastuun Tatu Heikkiselle. Hänen mielestään punainen lohko on ennalta käsin selvästi tasaisin lohko. ”Hyvänä päivä jopa alimmaksi rankattu joukkue voi olla jatkossa.” Tatu toteaa, että semifinaalin erityislaatuisiuus tulee siinä, ettei sitä tarvitse välttämättä voittaa. ”Finaalipaikka on riittävä.” Nykyisen piirivaiheen hän toivoisi saavan enemmän joukkueita, jotta kilpailun (SM-joukkis) muoto säilyisi mielekkäänä. ”Nyt tuntuu, ettei piirivaiheessa karsita juuri ketään.” Joukkueen semifinaalikokoonpano on vielä auki, kun kajaanilainen Ari Pöppönen, ei vielä ole varmistanut mukaanpääsyään. ” Toivottavasti Ari pääsee pelaamaan, hän on joukkueelle vahvistus”- toteaa Tatu lopuksi.

Tampereella pelaa vain yksi lohko, Vihreä lohko. Siihen ylimmäksi rankingissa sijoitettu joukkue on joukkue Pia, jonka kapteenina toimii Pia Erkkilä. Joukkue oli kovasti toivonut sijaintia Helsingin karsintaan, johtuen siitä, että osalla pelaajista on esteitä pelata semifinaalissa ja sijainti asuinpaikkakunnalla olisi antanut mahdollisuuden peluuttaa useampaa pelaajaa. ”Mutta kyllä tämä järjestyy. Uskon, että hyvin pelaamalla jatkopaikka on meille mahdollinen.” Lohkosta Pia toteaa, että jopa neljällä joukkueella voi olla mahdollisuus jatkoon. Toivottavasti tamperelaiset tulevat Svenska Klubbenille paikan päälle katsomaan kilpailua, niin saadaan aikaiseksi semifinaalitunnelmaa, vaikka vain yksi lohko onkin pelaamassa. Paikallisedustustakin lohkossa on mukavasti.

Tampereella kilpailun johtaa Sami Mäki ja Helsingissä vastaavana kilpailunjohtajana on Anni Mäkelä. Pääkilpailunjohtaja Kati Sandström varmistaa neljän lohkon yhdistämiset ja kilpailujen laskennan sujuvuuden. Kaikissa neljässä lohkossa pelataan samat jaot ja lopuksi saadaan butlertulos kaikkien lohkojen pelaajista.

Semifinaalit pelataan kaksipäiväisinä 19.-20.11. Joka vuosi vähintään yhdessä lohkossa koetaan yllätyksiä. Oma veikkaukseni on, että niin tulee käymään tänäkin vuonna. Ja finaalissa, joulukuussa pelaavat varmasti ne joukkueet, jotka sinne kuuluvat.

Onnea kaikille semifinalisteille, pelatkaa hyvin!

- Hulda Ahonen -

Linkki: Semifinaalien tulokset

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle