Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Nautinnollista joulua ja pelionnea vuodelle 2017!

Bridgeväkikin hiljentyy hetkeksi joulun viettoon. (2016-12-19 14:21:24)

Hyvää joulua 2016


MP-tason peleihin päästään käsiksi kuitenkin jo ennen uuttavuotta kun Jyväskylässä (26.12. MP-tukipari) ja Bridge Areenalla (28.12. B-55 MP-mixed) pelataan MP-kilpailut.

Vuosi 2017 pyörähtää käyntiin Turun Bridgekerhon perinteisillä Loppiaiskilpailuilla. Pelit alkavat torstaina 5.1. mixed-kisalla ja päättyvät sunnuntaina 8.1. IMP-kilpailuun. Turussa pelataan myös vuoden 2017 Rally-sarjan ensimmäinen osakilpailu. Näinollen kannattaa ottaa varman päälle ja lähteä metsästämään vuoden 2017 Rallipisteitä jo ensimmäiseen osakilpailuun! Ilmoittaudu Rallyyn jo tänään!

Vuoden ensimmäiset SM kilpailut pidetään tammikuussa, kun seniorit ja juniorit pelaavat sarjoissaan sekä pari- että joukkuekilpailut Bridge Areenalla 21.-22.1. Ensimmäiset koko SBL:n jäsenistölle avoimet SM kilpailut alkavat 11.2. kun SM parikilpailun Piirien mestaruudet ratkotaan.
Kaikkiin kilpailuihin ilmoittaudutaan Bilbossa.
Voit tutustua koko vuoden 2017 kilpailukalenteriin täällä.

Vuodelle 2017 on tehty paljon töitä kilpailujen uudistamiseksi. Jo karsinnoissa huiman suosion saanut Bridge Liiga starttaa huhtikuun alussa (kakkosdivisiooniin ilmoittuminen helmikuun puoleenväliin mennessä!!). Liigatasolla kuusi kerhoa kamppailee kunniasta olla ensimmäinen Bridge Liigan voittaja.

Kerhoille ja pelaajille suurin muutos tullee kuitenkin Piirien määrän muutoksen myötä. Piirimäärä on pudotettu seitsemästä neljään ja tavoitteena on järjestää kaikkien aikojen parhaat ja mukavimmat Piirien mestaruuskilpailut. Toivon, että pelaajisto lähtee avoimin mielin mukaan toteuttamaan tätä uudistusta.

SBL on viimevuosina saanut paljon palautetta piirijaosta. Nimenomaan eri piirien piirimestaruuskilpailujen kokosuhteita on kritisoitu. Asiaa pohdittuaan SBL:n hallitus päätyi vähentämään piirien määrän seitsemästä neljään.

SM-pari ja SM-joukkuekilpailun karsintavaiheet pelataan yhä piirien järjestäminä. Piirivalvojat miettivät toiminnanjohtajan kanssa parhaat, useimpia palvelevat pelipaikat, joissa on tarkoitus järjestää vuoden mielenkiintoisimmat ja suurimmat kilpailut. Muutoksen myötä jokainen pari saa vapaasti valita, minkä piirin kilpailuun ottaa osaa. Jatkopaikat jaetaan yhä kilpailun kokoon perustuvan kvootin mukaisesti.

Piirien mestaruuskilpailut pelataan lauantaina 11.2.2017. Pelipaikat ilmoitetaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Toivottavasti kaikki kerhot lähtevät innolla mukaan uudistukseen ja saamme järjestettyä tarvittavia kimppakyytejä, jotta kaikki pelaajat saadaan mukaan kilpailuihin. Kuten todettu; kaikki haluavat osallistua suuriin hyvähenkisiin kilpailuihin. Tämä on muutoksen tavoite. Jokainen kerhopelaaja kuuluu näihin kilpailuihin ja on tärkeää, että kerromme sen myös heille.

Uudet piirivalvojat ovat suuressa asemassa kilpailu-uudistuksen toteutuksessa. Kiitos heille uskalluksesta lähteä mukaan tähän työhön. Auttakaa heitä ja tukekaa heitä, sillä yhdessä saamme bridgen pidettyä elävänä.

Uudet piirit ja piirien valvojat 2017 ovat:

ETELÄ – LÄNTINEN PIIRI, piirivalvoja: Martti Meronen
ETELÄ – ITÄINEN PIIRI, piirivalvoja: Mauri Saastamoinen
KESKINEN PIIRI, piirivalvoja: Petteri Nieminen
POHJOINEN PIIRI, piirivalvoja: Seppo Sauvola

Liiton molemmat kilpailusarjat, RALLY ja GRAND SLAM, jatkuvat neliosakilpailuisina, kuten vuonna 2016. Grand Slam- sarjan ensimmäinen osakilpailu pelataan Jyväskylässä 23.2. Tutustukaa uusiin ja vanhoihinkin kilpailuihin mieluiten pelaamalla paikan päällä!

Toivotan nautinnollista ja rentouttavaa joulun aikaa ja onnistuneita ratkaisuja pelipöytiin niin loppu- kuin tulevallekin vuodelle!

Hulda Ahonen
toiminnanjohtaja SBL

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle