Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Vuoden paras parikilpailu alkaa 11.2. Piirien mestaruuksilla

(2017-02-02 15:57:07)

Piirien mestaruudet 11.2.2017Piirien mestaruudet ovat viimevuosina olleet todella tärkeässä osassa kerhopelaajien tutustuttamisessa kilpabridgeen. Alueellinen jako on kuitenkin tehnyt piireistä huomattavan erikokoisia. Palautetta piirien vähentämiseen on tullut paljon ja useilta suunnilta.

SBL:n hallitus päätti vähentää piirien määrän seitsemästä neljään, jotta saisimme suurempia, ja näinollen mukavampia kilpailuja mitä pelata. Toivon, että kerhot yhä muistavat, että pelaajien kehittyminen vaatii aidosti parempaa vastusta. Menestyminen piirin mestaruuskilpailuissa ei välttämättä ole ainoa tavoite. Tärkeänä voidaan pitää myös kokemuksen karttumista ja uusiin pelaajiin tutustumista.

Toisarvoisena normipelaajalle onkin se, että piirin mestaruuskilpailuista tietty määrä pelaajista pääsee SM-parifinaaliin. Tietysti kärkipelaajillemme se on kilpailun tärkein osa. Ja niin pitääkin olla. Meidän lajimme suola on se, että bridgeä voi kilpatasollakin harrastaa niin monin eri tavoittein. Kaikille on kuitenkin tärkeää, että pelaamme yhdessä ja että pelaamme oikeasti saman pöydän ääressä. Jokainen osallistuja on tärkeä ja jokaiselle osallistujalle kiva kisa antaa jotakin. Olemme siinä mielessä harvinainen harrastus, että peruspelaaja ja maamme huippu voivat ihan aidosti pelata vastakkain. Toki, kuten kuuluukin, huippu useimmiten vie pisteet, mutta, ja tämä on se ihana mutta, ei aina.

Ilmoittautukaa siis sankoin joukoin neljän eri piirimme mestaruuskilpailuihin. Isoja kivoja kisoja ei tule, ellei porukka lähde pelaamaan. Niin, ihan jokainen. Suuri osa kerhoistamme tukee pelaajiensa osallistumista jollain tavalla. Kysy omalta kerholtasi, mikä teidän politiikkanne on. Ehkäpä 11.2. on sinun ja parisi huippupäivä ja sattuukin käymään niin, että kilpailun jälkeen merkkaattekin kalenteriinne myös SM-parikilpailun finaalipäivät 4.-5.3. kun olettekin jatkossa!

Viimevuonna SM-parifinaalin voiton veivät silloin vielä juniori-ikäiset Antti Aimala ja Vesa Fagerlund. Kyselin hieman Antin tunnelmia ennen finaalia. Edellisvuoden voittajapari on, niin halutessaan, oikeutettu osallistumaan ilman karsintoja SM-parifinaaliin. Antti kertoi, että tarkoitus on tulla Vesan kanssa puolustamaan mestaruutta, ja todellakin, mestaruuden pitäminen on asetettu yksissä tuumin tavoitteeksi.

Sitä, miten kilpailuun puolustavan mestarina lähteminen vaikuttaa Antti ei pahemmin ole miettinyt. Pohdiskeltuaan hetken hän uskoo, että siitä on enemmän hyötyä kuin haittaa. Pahimmat uhkaajat ovat hänen mielestään viimevuoden hopeamitalistit Clas Nyberg ja Kauko Koistinen ja siinä on Antin kanssa helppoa olla samaa mieltä. Tosin Clas ja Kauko ovat kerran jääneet karsintoihinkin, joten ehkäpä he eivät ole finaalissa haastamassa Anttia ja Vesaa, jotka toistaiseksi ovat ainoat varmat finalistit.

Antti Aimala puolustaa SM voittoa 4.-5.3.Antti ja Vesa eivät ole juurikaan viimeaikoina harjoitelleet yhdessä. Viimeksi Antti muistelee heidän pelanneen SM-joukkuefinaalissa (aika onnistuneesti, kun taskussa on hopeamitalit), mutta sen jälkeen ei yhteistä peliaikaa ole ollut. SM-finaalia ennen ei Antilla ole mitään erityisrituaaleja. Hän saattaa illalla kertailla hieman systeemiä ja sitten vaan pelataan. Antti asuu ja opiskelee tällä hetkellä Kotkassa ja finaalinpitopaikkana Helsinki on hänelle sopiva, sillä hän saa majoittua siskonsa luona Vantaalla.

Anttia vähän naurattaa kun yritän saada jonkun hyvän skuupin hänestä irti ja hän vaan toteaa, että ” Sitten kyllä soitit ihan väärälle henkilölle.” Niin, Antti taitaa kuulua niihin, jotka menestyvät eivätkä tee itsestään sen suurempaa numeroa. Oma käsitykseni kaverista on ollut, että hän on ahkera harjoittelija. Antti ei oikein tätä myönnä ja toteaa vain, että ”Olen laiska harjoittelija, muut vain ovat vielä laiskempia.”

Tästä laiskasta harjoittelijasta on piakkoin tulossa puutalousinsinööri, sillä valmistuminen on vain opinnäytetyötä vailla. Opiskelun ja kerhopelaamisen ohella Antti on luvannut aikaansa myös junioripelaajien valmennukseen. Juniorijoukkueen mahdollisuudet hän näkee tulevaisuudessa valoisina, mikäli pelaajat jatkavat suunnitellun harjoitusmallin mukaisesti. Omat bridgetavoitteet hänellä ovat SM-kilpailuissa, joissa Antti toivoo jatkossakin pärjäävänsä hyvin. Parhaita kilpailuja Antin mielestä ovat suuret parikilpailut. Aktiivisena kerhopelaajana Antti osallistuu kerhonsa edustajana myös Bridge Liigaan.

Piirien mestaruuskilpailut pelataan siis lauantaina 11.2. ja uuden linjauksen mukaisesti pelaajat saavat itse valita millä paikkakunnalla pelaa mestaruudesta. Odotettavissa on varmasti jonkin verran taktikointia, mutta joka tapauksessa neljällä paikkakunnalla on tulossa huikean kivat kisat.

Bridge Areenalla pelaa Etelän Itäinen alue.
Toinen Eteläinen piiri, Etelä Läntinen, pelataan Valkeakoskella.
Keskisen Suomen parikilpailu pelataan Kuopiossa.
Pohjoinen Piiri pelaa Oulussa.

Finaali pelataan Bridge Areenalla 4.-5.3.2017. Ja sinne selviytyy kvoottien mukaisesti Piirimestaruuskilpailujen parhaimmisto.

Toivottavasti näen paljon teitä Piirimestaruuskilpailuissa (en vielä edes tiedä missä pelaan!) ja toivottavasti näen porukkaa myös finaalissa, mutta kuten todettu, siellä on varmasti vasta yksi pari.

Tsemppiä ja kivoja kisoja kaikille!

- Hulda Ahonen -

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle