Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


SM-parifinaali 2017 pelataan viikonlopun aikana Bridge Areenalla

(2017-03-02 14:50:14)

Mitalit jaetaan Areenalla sunnuntaina!


Kevään vielä antaessa odotella tuloaan, matkustavat 36 Suomen parasta bridgeparia, ratkomaan paremmuusjärjestystään Bridge Areenalle Helsinkiin.

Lauantain ja sunnuntain aikana kaikki parit pelaavat toisiaan vastaan niin, että yhteensä pelataan 105 jakoa. Jokaista vastustajaa vastaan pääsee siis yrittämään kolmea toppia.

Kilpailunjohdosta vastaa Kati Sandström. Peliaikaa yhdellä kierroksella on 24 minuuttia vaihtoineen ja myöhästymisistä rangaistaan sääntöjen mukaisesti. Kaikkien pelaajien kannattaakin tutustua kilpailun määräyksiin täällä.

Tärkeinä yksityiskohtina muistutetaan pelaajia siitä, että kännyköiden on syytä olla kiinni ja alkoholin nauttiminen ja tupakointi on pelitiloissa kiellettyä.

Muutoksenhakukomiteaan on nimetty MP-kilpailunjohtajat:
Pekka Viitasalo, pj
Anni Mäkelä
Martin Arle

Esteellisyystapauksissa jury täydentää itse itseään. Muutoksenhakumaksu on 40 €.

Aikataulu
Lauantai 4.3.
10:30 11:00 Ilmoittautuminen
11:00 14:12 Kierrokset 1-8
14:12 15:00 Lounas
15:00 18:12 Kierrokset 9-16
18:12 18:30 Kahvitauko
18:30 20:54 Kierrokset 17-22

Sunnuntai 5.3.
10:00 13:12 Kierrokset 23-30
13:12 13:40 Kahvitauko
13:40 15:40 Kierrokset 31-35
15:40 Protestiaika
15:50 Palkintojenjako

Aikataulu saattaa venyä kilpailullisten syiden (esim. juryn kokoontuminen) vuoksi.

Maria Mylläri ja Oskari Koivu toimivat kilpailun BBO-operaattoreina ja ainakin suuriman osan ajasta lähetystä saadaan kahdesta pöydästä. Siispä ne teistä, jotka eivät pelaa finaalissa; Popcornit esiin ja kannustamaan finalisteja!

Suurimpana ennakkosuosikkina kilpaan lähtevät moninkertaiset kilpailun voittajat Nyberg-Koistinen, mutta haastajia on useita, mukaan lukien edellisvuoden voittajaparin Aimala-Fagerlund. Viimevuoden mitalikolmikko ei kuitenkaan toteudu, kun vuoden 2016 pronssimitalistit Tuomi-Pekkinen eivät ole puolustamassa pronssiaan. Toki Markku Pekkinen on mukana yrittämässä, tällä kertaa Esa Väliahon kanssa.

Kyselin tamperelaisen Hannu ”Hana” Luhtalan tunnelmia ennen finaalia. ”Veikkaan voittajiksi Clasia ja Kaukoa (Nyberg-Koistinen), muut mitalisijat eivät ole niin selviä, mutta veikataan nyt hopealle Mikkiä ja Pekkaa (Salomaa, Viitasalo) ja pronssille Aimala-Fagerlund.”

Oma tavoite Jonna Kamisen kanssa pelaavalla Hanalla on saada henkilökohtaisesti paras sijoitus, kahdeksan parhaan joukkoon. Kymppisakkiin pääseminen vaatii Hanan mielestä kuitenkin hyvän peliviikonlopun molemmilta. ”Jonnan kanssa pelaaminen on helppoa. Yhteisiä jakoja on takana tuhansia.”

Hanan mielestä parin vahvuus on hyvä yhteishenki. Jonnassa parasta on luottamus. ”Jonna luottaa mun touhuiluihini.” Pientä jännitystä peliin tuo vähän aikaa sitten vaihdettu systeemi. ”Heh, katsotaan miten Gazilli törähtää!”- toteaa ikuinen Ilvesfani nauru herkässä.

Parin heikkouksia Hana joutuu miettimään vähän pidempään. ”Tämä miettiminen ei tietenkään tarkoita sitä ettei niitä olisi!” Lopulta hän toteaa, että huonon pelin tarttuminen herkästi toiselta toiselle on varmaan heidän heikkoutensa. ”Mutta sitten kun ollaan iskussa, niin ollaan ihan liekeissä!”

Hanan ja kaikki muutkin osallistujat löydät täältä.

Kuka voittaa? Aika näyttää!

Peli-iloa kaikille finalisteille!

Hulda AhonenNäytä kaikki uutiset | palaa etusivulle