Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


SM-viikko luo erityisen tunnelman myös urheilijoille – ”Eniten odotan uteliasta ja positiivista fiilistä”

Tampereella heinäkuun alussa järjestettävä SM-viikko kerää yhteen 30 lajia, joissa kilpaillaan SM-titteleistä neljän päivän aikana. (2017-06-27 10:57:46)

Bridgen Swiss SM 8.-9.7.Urheilijalle tärkeintä tietenkin on oma kisasuoritus ja mahdollisimman hyvä menestys mestaruustaistossa, mutta oman värinsä ja tunnelmansa kisavalmisteluihin tuo muiden lajien ja kilpailijoiden läsnäolo.

- Historian ensimmäinen SM-viikko viime vuonna oli hieno tapahtuma. Nyt on mukana vielä useampia lajeja, mutta toisaalta kilpailupaikat hajaantuvat vähän kauemmas toisistaan. Odotan eniten sitä uteliasta ja positiivista fiilistä, joka vallitsee eri lajien kilpailijoiden ja toisaalta katsojien keskuudessa, kertoo Suomen maajoukkueeseen kuuluva jousiampuja Anne Lantee, joka oli mukana myös ensimmäisellä SM-viikolla helmikuussa 2016.

Samalla linjalla on myös Euroopan mestaruuksia saavuttanut taidoka Laura Pellikka:

- Viime vuonna tapahtumassa oli hieno urheilujuhlan tunnelma, kun tekemistä riitti joka puolella ja se oli hieno kokemus. Viimeksi en ehtinyt oikeastaan ollenkaan katsomaan muita lajeja, joten tällä kertaa haluaisin ehtiä tutustumaan niihin.

Heinäkuussa järjestettävässä historian toisessa SM-viikossa on mukana kolmekymmentä lajia. Näistä lähes parikymmentä on ensikertalaisia. Yksi uusista lajeista on ITF Taekwon-Do.

- Odotan tulevaa SM-viikkoa jännittyneenä, sillä en ole aiemmin osallistunut vastaavanlaiseen tapahtumaan. Näen ja tutustun SM-viikolla varmasti minulle uusiin lajeihin ja huippuluokan urheilusuorituksiin, joten tapahtumasta tulee varmasti mielenkiintoinen ja antoisa, kertoo Jari Ramberg, tuore miesten alle 57-kiloisten ottelun Euroopan mestari.

Mikäli oma kilpailuaikataulu antaa siihen myöten, on urheilijoilla intoa ja kiinnostusta seurata myös muita SM-viikon urheilulajeja.

- Riippuu varmasti aikatauluista mihin ehtii paikan päälle. Toki tuttuja olisi kiva käydä kannustamassa, mutta myös vieraammat lajit kiehtovat, toteaa ultimaten Euroopan mestari Ulla Kiili.

- Haluaisin käydä seuraamassa triathlonia ja ratamelontaa, sillä triathlon kuulostaa mielenkiintoiselta ja haluaisin testata lajia joskus, kertoo puolestaan 16-vuotias uimari Nea-Amanda Heinola, jonka meriittilistalle kuuluu menestystä niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla.

Laskuvarjohypyn moninkertaisen suomenmestari Simo Lemisen listalta löytyy ainakin yksi uusi laji:

- Roller Derbysta olen kuullut jotain, mutta livenä en ole aiemmin nähnyt. Täytyy yrittää mennä katsomaan, jos omilta kisasuorituksilta ehtii.


SM-viikkolla juhlistetaan satavuotiasta Suomen ja juhlavuoden teema ”Yhdessä” sopiikin tapahtuman luonteeseen mitä parhaimmin. Nelipäiväinen monilajitapahtuma rakennetaan Olympiakomitean, Tampereen kaupungin, Yle Urheilun ja lajiliittojen yhteistyönä.

- SM-viikko -

H.A.
-

Linkki: Ilmoittaudu pelaamaan Bridgeä SM-viikolle!

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle