Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Missä joukkueessa sinä pelaat!?

Vuoden suurin joukkuekoitos- SM-joukkis alkaa pian! (2017-10-20 10:17:19)

SM-joukkuekilpailujen piirimestaruuskilpailut pelataan piireissä lauantaina 28.10.2017. Joukkueet kannattaa ilmoittaa mahdollisimman ajoissa kilpailuun, niin kaikkien on helpompi katsella vielä vapaita pelaajia ja pareja joukkueenmuodostusmielessä. Lisäksi se, että nähdään joukkueita ilmoittautuneena, innostaa muita aina tulemaan mukaan kilpailuun.

Olethan sinäkin joukkuepelaaja?Ilmoita joukkueesi mukaan kilpailuun Bilbossa. Joukkue saa pelata missä tahansa piirissä. Piiriuudistus hakee vielä muotoaan ja tänä vuonna piirikarsintapaikkakuntia on vain neljä. Joukkue voi vapaasti valita miltä paikkakunnalta karsii. Pelipaikat ovat: Kajaani, Helsinki, Turku ja Vaasa.

Kerhotason pelaajasta voi tuntua rasittavalta matkustaa piirivaiheen kilpailuun pois omalta lähiseudulta. Etenkin joukkuekilpailussa, jossa tarvitaan neljä pelaajaa, tämä todennäköisesti voi joillekin olla syy osallistumattomuuteen. Mutta toisaalta, näin pääsee katsastamaan toisten paikkakuntien pelipaikkoja ja aivan varmasti tapaamaan joitain uusia ihmisiäkin. Toivonkin, että myös kerhopelaajat tulevat innolla mukaan, sillä tämä kilpailu on mitä parhainta oppia, ihan kaikille. Todennäköisesti mietimme piirivalvojien kanssa ensivuodelle useampia karsintapaikkoja, ainakin SM- joukkuekilpailuun.

Kilpailun säännöt on päivitetty uuden piirijaon mukaisiksi. Joukkue saa tosiaan pelata mistä vain piiristä, mutta se, että joukkueen lopullinen kokoonpano on ilmoitettava piirin joukkuemestaruuskilpailun ennakkoilmoittautumisen yhteydessä, ei ole muuttunut. Muistakaa siis laittaa ilmoittautumiseen mukaan kaikki pelaajat!

On erittäin tärkeää alueen kannalta, että piirin karsinnassa on mukana mahdollisimman paljon joukkueita. Jatkopaikkojen määrät semifinaaleihin määräytyvät osallistujamäärästä riippuvan kvootin mukaisesti. Kaikille alueen pelaajille on siis tärkeää, että kaiken tasoiset ovat mukana ja tietysti, että he viihtyvät myös itse kilpailussa. Vaikka pelataan tosissaan, on syytä käyttäytyä lajimme hengen mukaisesti herrasmiesmäisesti.

SM-piirikarsinnat ovat oma kilpailunsa, mutta myös karsinta SM-joukkuekilpailun semifinaaleihin. Tänä vuonna semifinaalit pelataan kahdella paikkakunnalla, Helsingin Bridge Areenalla ja Jyväskylässä B-salilla. Semifinaaleihin selviytyy noin puolet piirikarsijoista kvoottien mukaisesti. Semifinaalit pelataan neljässä lohkossa. Lohkoihin sijoitetaan joukkueet niin, että edellisvuoden mitalistit (mikäli joukkueessa vähintään neljä samaa pelaajaa) sijoitetaan kolmen lohkon ensimmäisiksi ja siitä eteenpäin AP-listauksen mukaisesti.
Kaksi ensimmäistä joukkuetta sijoitetaan lohkoon vain AP-listauksen mukaan ja loput sijoitellaan maantieteellisin perustein. Kukaan jatkoon selvinnyt ei siis voi olla ihan varma missä pelaa semifinaalinsa.

Tänä vuonna kaikki mitalijoukkueet ovat säilyttäneet riittävän kokoonpanon säilyttääkseen statuksensa, mutta vain yhdellä mitalistilla, viimevuoden mestareilla (joukkue Koistinen), on suora kulku semifinaaleihin.

Katselkaa kerholla avoimin mielin ympärillenne. Olisiko tämä vuosi se ensimmäinen, kun osallistuisit SM-joukkuekilpailuin piirikisoihin? Miksi ei? Ainakin olet varmasti tervetullut!

Jännitys alkaa taas tiivistyä, ja kisoissa ja kerhoilla kuhistaan… taas on se aika vuodesta kun selviää, että me olemme joukkuepelaajia!

Hulda Ahonen

Tule mukaan!Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle