Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


SM- joukkuekilpailun semifinaaleissa karsitaan joukkueita rajusti

SM- joukkiksen semifinaalivaihe pelataan 18.–19.11.2017. (2017-11-09 13:30:17)

LohkotSM-joukkiksen semifinaalivaihe pelataan 18.–19.11.2017. Kilpailu pelataan neljässä neljän joukkueen lohkossa, joista kustakin pääsee kaksi parasta joukkuetta Bridge Areenalla 9.-10.12. pelattavaan SM-joukkuekilpailun finaaliin.

Jo piirivaiheessa karsiutui jatkosta pois hyviä joukkueita ja myös semifinaalivaiheessa on lohkoista varmasti putoamassa joku sellainen joukkue, joka voisi kilpailla finaalissa jopa mitalisijoista.

Lohkot on jaettu niin, että jokaisen lohkon kaksi ylintä joukkuetta sijoitetaan arvopisterankingin mukaisesti (edellisen vuoden mitalistit, mikäli jatkavat, sijoitetaan automaattisesti kolmen kärjeksi.) järjestykseen, niin, että neljäs ja viides ovat samassa lohkossa jne. Loput joukkueet sijoitetaan maantieteellisin perustein ensin pelaavalle paikkakunnalle, ja mikäli siellä on useampi lohko, jälleen arvopisterankingin perusteella käärmeenä lohkoihin. Tänä vuonna pelataan kahdella paikkakunnalla, Jyväskylässä ja Helsingissä, kahden lohkon voimin.

Lohkoissa pelaavat seuraavat joukkueet:
(arvopisterankingin mukaisessa järjestyksessä)

MUSTA LOHKO (Helsinki):
KOISTINEN
Vesa Fagerlund
Arttu Karhulahti
Kauko Koistinen
Clas Nyberg
Mika Salomaa
Pekka Viitasalo

HATTELMALAN HARJU
Robert Bjurström
Jonna Kaminen
Kari Koivisto
Hannu Luhtala
Pasi Suominen

PELASTAJAT
Harri Huotari
Mika Kiiskinen
Elina Laukkanen
Mirja Mäntylä
Olli Rahi
Kati Sandström

MINIPLAN (Pojat luopui paikastaan)
Lasse Bergroth
Patrik Eriksson
Kristina Fagerlund
Lauri Kurki
Mikko Nieminen
Arvo Priimägi

PUNAINEN Lohko (Helsinki):

SYDÄN JA SIELU
Hulda Ahonen
Kari Engelbarth
Pia Erkkilä
Markku Pekkinen
Raija Tuomi
Petri Ukkonen

EIKAT
Olavi Kivipensas
Seppo Laine
Olli_A. Manni
Maria Mylläri
Kaj Sundsten
Pekka Uskali

ARVOKORTIT
Joakim Fabritius
Jukka Mäkinen
Jukka Pesonen
Seppo Räsänen
Jari Salonen
Sakari Stubb

BARBIE TÄHKÄPÄÄ
Mikko Koli
Meri Korhonen
Sami Mäki
Veijo Nikkanen

SININEN LOHKO (Jyväskylä):

MÄKIKANGAS
Antti Aimala
Juho Granström
Oskari Koivu
Kari Mäkikangas
Kari Patana
Mauri Saastamoinen

RESISPOSSE
Aleksi Aalto
Erik Hansson
Tatu Sammalisto
Seppo Sauvola

VASAPOJKAN
Kaj Finne
Kenneth Grannas
Kaj-Ole Gästgivar
Sam Gästgivar
Holger Kuni
Reko Märsylä

OULU I
Irmeli Fredriksson
Timo Jalopaasi
Antti Kauppila
Jussi Leviäkangas
Timo Sairanen
Timo Tero

VIHREÄ LOHKO (Jyväskylä):

VILTTIKETJU
Tatu Heikkinen
Johan Lindén
Seppo Niemi
Hannu Ojanen
Osmo Parviainen
Olli Perkiö

UTTER
Jouni Juuri-Oja
Osmo Kiema
Matti Niemi
Ari Pöppönen
Lasse Utter
Jorma Valta

MUUMIO MIX 2 (Trikki luopui paikastaan)
Sanna Kitti
Timo Nakkinen
Petteri Nieminen
Piia Ruottinen
Janne Seppälä
Tapio Viren

SAVOKAINUUKUUSAMO
Pekka Heikkilä
Ari Kyllönen
Juha Luostarinen
Markku Seppänen
Martti Seppänen
Matti Tapaninen

Kyselin vähän mietteitä yhdeltä pelaajalta kustakin lohkosta. MUSTAN LOHKON kakkossijoitetun joukkueen, Hattelman Harjun, Robert Bjurström pitää omaa lohkoaan äärimmäisen tasaisena, lukuun ottamatta ylivoimaista ennakkosuosikkia, Koistisen joukkuetta. Oman joukkueensa mahdollisuuksiin hän uskoo ja taktiikkakin on selvä: ”Rauhallista hyvää peliä”. Joukkueessa on viisi pelaajaa, joita on kaikkia tarkoitus peluuttaa aika tasaisesti. Isoihin tappioihin ei ole varaa.

Piirimestaruusvaihe meni tamperelaisen mukaan riittävän hyvin (jatkossa ollaan). Lyhyissä otteluissa (pelattiin 5-jaon otteluita) yhden jaon merkitys korostuu hieman liikaa. Ratkaisuna Roope pohtii jopa piirinmestaruuskilpailun kaksipäiväisyyttä. Myös myllynä voisi pelata, niin saisi pidemmät ottelut ja silti pääsisi kohtaamaan kaikki vastustajat.

Oman lohkonsa lopputulokseksi hän veikkaa: Koistinen, Hattelman Harju, Pelastajat ja Miniplan. Bjurströmin tavoitteena on finaalipaikka, joka on joskus jäänyt NIIIIN vähästä kiinni. Tässä hän viittaa parinvuodentakaiseen yhden impin erolla tippumiseen, jonka haavat kirveltävät yhä.

Etukäteisarvioissa mustan lohkon yhden jatkoon menijän pitäisi olla aika selvä, mutta toinen jatkoon menijä voi ennakkoarvioiden mukaan olla mikä vain joukkue. Jännittävä semifinaalilohko tämä vuoden 2016 mestarien lohkokin.

PUNAISESSA LOHKOSSA pelaavan Barbie ja Tähkäpää- joukkueen Meri Korhonen yrittää pitää positiivista mieltä semifinaaleista, mutta toteaa että ”Oma jatkopaikka olisi hirmuinen yllätys”. Tavoitteena Meri toteaakin, että kokemuksen hakeminen ja oma hyvä peli tulevat tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä. ”Yksikin voitto olisi todella hieno juttu!”. Merin joukkue pelaa neljällä pelaajalla ja hän toteaakin, että jos olisi hieman ajatellut etukäteen, olisi joukkueeseen varmasti nimetty lisää pelaajia. Ihan yllätyksenä joukkueen eteneminen semifinaaleihin ei kuitenkaan tullut, sillä Merillä ja Samilla on molemmilla ollut hyvää menestystä viimeaikaisissa MP-kilpailuissa. Piirinmestaruuskilpailuista hän toivoisi isolla joukkuemäärällä kaksipäiväisiä. ”Kyllä minä pelata tykkään!”

Oman lohkon tilanne näyttää siltä, että kolme kohtuullisen tasavahvaa joukkuetta lähtevät kiistelemään kahdesta jaossa olevasta jatkopaikasta. Kangasalalainen Meri arvailee, että loppujärjestys voisi olla: Arvokortit, Sydän ja Sielu, Eikat ja (vaikka vaikuttaakin pessimismiltä) Barbie ja Tähkäpää. Meri kuitenkin odottaa semifinaaleita innolla ja uskoo, että kokemus tulee olemaan hyvästä omalla pelille.

Meri Korhonen
Todellakin punaisen lohkon jatkoon menijät eivät missään nimessä ole kirkossa kuulutettu. Kokemusta ja mestaripisteitä löytyy kolmesta parhaiten sijoitetusta joukkueesta todella paljon. Näyttäisi siltä, että päivän kunto ratkaisee jatkoon menijät. Lisäksi yksi kysymysmerkki on etukäteen heikoimman joukkueen suoritustaso. Mikäli muut joukkueet saavuttavat tasaisesti tulosta tätä joukkuetta vastaan, jää ratkaisevaksi heidän keskinäiset ottelunsa, mutta jos joku joukkue menettää tai saa selvästi enemmän pisteitä tältä joukkueelta, vaikuttaa se todennäköisesti jatkopaikkoihin jopa ratkaisevalla tavalla. Jännitystä siis on luvassa myös tässä lohkossa.

Jyväskylässä pelaavassa SINISESSÄ LOHKOSSA ei Resispossen pelaajan, Tatu Sammaliston mielestä ole tiedossa yhtä suurta jännitystä. Hän on tyytyväinen lohkoon ja uskoo, että heillä on hyvät mahdollisuudet jatkopaikkaan. Piirinmestaruuskilpailu Helsingissä menivät hänen mielestään hyvin, sillä ” Sieltä putoaa aina joku hyvä joukkue.” Tämän vuotisten piirikisojen yllätysputoajista suurin oli junioripelaajan mielestä joukkue Yksilöiden selvä putoaminen Helsingistä. Tärkeänä Tatu pitää karsintavaiheissa sitä, että kohdataan kaikki joukkueet.

Resisposse joukkueessa kolme pelaajaa on yhä juniori-ikäisiä. Tästä syystä Tatu uskoo, ettei nelihenkisyys ole heille taakka. ”Kyllä me pelata jaksamme.” Joukkueen vahvuuden Tatu toteaa olevan se, että heidät aliarvioidaan herkästi. Syynä aliarvointiin, on hänen mielestään joukkueen kokemattomuus. Lohkon lopputulokseksi hän veikkaa järjestystä: Mäkikangas, Resisposse, Oulu I ja Vasapojkan.

Todellakin etukäteisarvailujen mukaan tämän lohkon etenijät ovat kohtuullisen selvät, mutta pelureita löytyy kaikista joukkueista, enkä menisi vielä julkistamaan tämänkään lohkon tuloksia. Yllätyksiä tapahtuu semifinaaleissakin joka vuosi, ainakin jonkun arvioijan mielestä!

”Meidän lohko on selvästi kovin. ”- toteaa VIHREÄN LOHKON Muumio Mix 2 joukkueen Petteri Niminen. Muumio Mix 2 pääsi semifinaaleihin ensimmäiseltä varasijalta Helsingin lohkosta. Petteri on erittäin tyytyväinen semifinaalipaikkaan. Piirimestaruuskilpailuissa pelit menivät hyvin, mutta se ei vain riittänyt tällä kertaa suoraan jatkopaikkaan. Joukkueen tavoitetilaa semifinaalissa hän kuvaa seuraavasti: ”Laiffin (viitaten ilmeisesti tuplalaiffi Utteriin) päänahkaa lähdetään hakemaan.” Petterin joukkue lähtee pelaamaan semifinaaleita kaikkien kuuden pelaajan voimin. Hänen mielestään kaikki joukkueet ovat lohkossa kovia ja kuka tahansa voi jatkopaikan saada. Lohkon paras juttu on kuitenkin se, että siinä on parhaat tyypit ja paljon kavereita.

Lopputuloksissa kakis ensimmäistä ovat keskisen Suomen piirivalvojan mielestä Utter, Muumio Mix 2, ja ”sitten ne kaksi muuta, jossain järjestyksessä”.

Muumio Mix 2 joukkueen vahvuus on muuramelaisen mukaan Tase (Tapio Viren) ja Tasen Tuuri. Sen varaan joukkue laskee. Yhtenä tärkeimpänä pelaajana joukkueessaan Petteri nimeää kajaanilaisen RD:n, (joka tietysi pelaa kilpailevassa joukkueessa), mutta on Petterin mukaan henkisesti heidän joukkueessaan. ”RD on aito muumio”.

Petteri Nieminen poikansa Aapon kanssa.
Muumioita tai ei, on vihreä lohko tosiaan täynnä hauskoja heppuja. Etukäteen katsottaessa on yleinen mielipide kuitenkin ehkä hieman eroava Petterin näkökulmasta, sillä kaksi korkeimmalle rankattua joukkuetta ovat todella kokemusta pullollaan. Sitä, etteivät Utter ja Vilttiketku menisi jatkoon, voitaisiin pitää yllätyksenä. Toki on myönnettävä, että molemmat muutkin joukkueet ovat herkästi yllätysvalmiita. Pitkät 32-jaon ottelut usein kuitenkin vähentävät yllätyksiä.

Semifinaalit pelataan yhtäaikaisesti molemmilla paikkakunnilla. Lauantain pelit alkavat klo 11:00 ja sunnuntaina klo 10:00. Ottelut ovat 32-jaon mittaisia ja ne pelataan puoliaikalaskennalla. Molempina päivinä pelataan puolitoista ottelua. Tarkka aikataulu julkaistaan tiedotteissa muiden kilpailuohjeiden kanssa.

Kiitos kaikille mietteitään antaneille.

Onnea kaikille joukkueille semeihin ja muistakaapas Reilu Peli ja hyvä käytös!

- Hulda Ahonen-

Linkki: Semifinaalin tulokset

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle