Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Rentouttavaa joulua ja pelionnea vuodelle 2018!

Bridgeväkikin hiljentyy hetkeksi joulun viettoon. Mutta vain hetkeksi! (2017-12-20 13:52:14)

Hyvää joulua!


MP-tason peleihin päästään käsiksi jo ennen uuttavuotta kun Jyväskylässä (27.12. MP-tukipari) ja Bridge Areenalla (27.12. B-55 MP-mixed) pelataan MP-kilpailut. Uuden vuoden juhlintaan otetaan varaslähtö 30.12. Vaasassa pelattavassa Oravaisten barometrissa.

Tänä vuonna SBL ja BBO-Finland, Lasse Utterin johdolla, antavat pelaajille joululahjaksi maksuttomia nettikilpailuja Joulusarjan merkeissä (MP:t jaossa!). Katso lisää tiedotteista. Kinkku sulaa kohtuullisen mukavasti kun pelailee BBO:ssa kisaa kavereiden kanssa.

Vuosi 2018 pyörähtää käyntiin Turun Bridgekerhon perinteisillä Loppiaiskilpailuilla. Pelit alkavat torstaina 4.1. mixed-kisalla ja päättyvät sunnuntaina 7.1. joukkuekilpailuun. Turussa pelataan myös vuoden 2018 Rally-sarjan ensimmäinen osakilpailu. Näin ollen kannattaa ottaa varman päälle ja lähteä metsästämään vuoden 2018 Rallipisteitä jo ensimmäiseen osakilpailuun! Ilmoittaudu Rallyyn jo tänään!

Vuoden ensimmäiset SM kilpailut pidetään tammikuussa, kun seniorit ja juniorit pelaavat sarjoissaan sekä pari- että joukkuekilpailut Bridge Areenalla 20.-21.1. Ensimmäiset koko SBL:n jäsenistölle avoimet SM kilpailut alkavat 10.2. kun SM-parikilpailun Piirien mestaruudet ratkotaan.
Kaikkiin kilpailuihin ilmoittaudutaan Bilbossa.
Voit tutustua koko vuoden 2018 kilpailukalenteriin täällä.

Vuodelle 2018 odotetuimpiin kilpailuihin kuuluu varmasti jo karsinnoissa huiman suosion saanut Bridgeliiga. Bridgeliigan pelikertoja on tuttuun tapaan KAKSI, joista ensimmäinen pelataan syyskuussa (15.9.) Joukkueiden kokoaminen ja harjoittelu on kerhoilla tietysti jo aloitettu! Mikäli oma kerhosi ei vielä ole mukana Bridgeliigassa, tai haluatte lisätä kakkosdivaritasolle joukkueen, se on toki mahdollista. Bridgeliigan toinen pelikerta on 6.-7.10. Bridgeliigasta, joukkueiden ilmoittamisesta ja säännöistä tiedotetaan tarkemmin alkuvuodesta 2018.

Kerhoille ja pelaajille suurin muutos vuonna 2017 oli Piirien määrän muutos (nykyään ALUE). Pelipaikkojen määrän lasku vaikutti pelaamisintoon SM-kilpailujen piirivaiheessa jonkin verran laskevasti. Sääntöjen mukaisesti aluekarsintoja voidaan kuitenkin järjestää tarvittaessa yhdellä alueella useampiakin (kvootin mukainen paikkajako säilyy). Toiminnanjohtaja ja aluevalvojat paneutuvat miettimään järkeviä ratkaisuja kilpailujen järjestämiseksi, niin, että mahdollisimman moni voisi osallistua ja kilpailujen järjestelyjen taso säilyisi korkealla tasolla.

Aluevastaavat ovat suuressa asemassa alueellisten kilpailuiden toteutuksessa. Kiitos heille uskalluksesta lähteä mukaan tähän työhön. Auttakaa heitä ja tukekaa heitä, sillä yhdessä saamme bridgen pidettyä elävänä.

Aluevastaavat 2018 ovat:

ETELÄ – LÄNTINENALUE, aluevastaava: Martti Meronen
ETELÄ – ITÄINENALUE, aluevastaava: Seppo Räsänen
KESKINEN ALUE, aluevastaava: Petteri Nieminen
POHJOINEN ALUE, aluevastaava: Seppo Sauvola


Liiton molemmat kilpailusarjat, RALLY ja GRAND SLAM, jatkuvat neliosakilpailuisina, kuten vuonna 2017. Grand Slam- sarjan ensimmäinen osakilpailu pelataan Jyväskylässä 17.2. Tutustukaa kilpailuihin mieluiten pelaamalla paikan päällä!

Vuoden 2018 suuri haaste ja innoittaja tulee olemaan uuden toimikuntarakenteen toteuttaminen. Ohjausryhmien kokoonpanot ja toimintamallit täytyy suunnitella ja toteuttaa. Ohjausryhmien toiminnansuunnittelupäivä pidetään SBL:n kevätkokouksen jälkeen huhtikuun seitsemäntenä päivänä. Samaisessa yhteydessä järjestetään myös kilpailunjohtajien seminaari, josta tiedotetaan myös tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

Myös liiton koulutusrakennetta suunnitellaan innolla ja koulutusta halutaan tarjota kilpailunjohtajien lisäksi myös bridgen kouluttajille. Tältä osin suunnittelu on vielä kesken, mutta liiton hallitus on hyväksynyt uuden nimikkeen Pääkouluttaja, joka on mukana miettimässä miten kouluttajien koulutusta järjestetään ja käytännössä toteutetaan.

Toivotan nautinnollista ja rentouttavaa joulunaikaa kaikille ja onnistuneita ratkaisuja pelipöytiin niin loppuvuodelle, kuin tulevallekin!

Hulda Ahonen
toiminnanjohtaja SBL

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle