Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


On aika ilmoittautua vuoden tärkeimpään parikilpailuun!

Alueiden parimestaruudet 2018 pelataan lauantaina 10.2. (2018-01-29 13:32:37)

Nyt pelaamaan!


Alueiden parimestaruudet ratkotaan lauantaina 10.2.2018 neljällä paikkakunnalla. alueiden mestaruuskilpailut toimivat samalla karsintana SM-parifinaaliin, joka pelataan Bridge Areenalla 3.-4.3.2018. Finaaliin selviää sääntöjen mukaisesti 36 paria. Edellisen vuoden mestarit, Kauko Koistinen ja Clas Nyberg ovat oikeutettuja suoraan finaalipaikkaan.

Alueen jatkopaikkojen määrä riippuu suoraan siitä kuinka monta paria osallistuu alueen mestaruuskilpailuun. (Ks. SM-parikilpailun finaalin paikkajako piireittäin, varaparien valitseminen finaaliin ja kvoottien laskeminen liitteestä 11.) Näinollen alueen kannattaa tietysti saada kaikki mahdolliset parit osallistumaan kilpailuun.

Muun muassa tästä syystä osa kerhoista tukeekin tavalla tai toisella pelaajiaan osallistumaan alueiden mestaruuskilpailuihin. Monet kerhot maksavat jopa kaikkien pelaajiensa osallistumisen SM-parikilpailun kaikkiin vaiheisiin. Kysäise oman kerhosi linjausta asiassa. SM-parikilpailu on koko bridgevuoden arvostetuin parikilpailu Suomessa.
Alueiden mestaruuskilpailuita järjestetään tänä vuonna neljä. Kilpailut järjestetään Helsingissä, Jyväskylässä, Forssassa ja Oulussa. Kannattaa tarvittaessa sovitella peliporukoilla yhteiskyytejä niin saadaan kisoihin kunnolla porukkaa. Tämän vuoden kilpailujen jälkeen aluevalvojat ja toiminnanjohtaja kartoittavat tilannetta seuraavalle vuodelle. Säännöt antavat mahdollisuuden pelata useammallakin paikkakunnalla samalla alueella. Mikäli tuntuu siltä, ettei neljä paikkakuntaa kata riittävästi Suomea, voidaan seuraavana vuonna aluekilpailuja järjestää viidellä tai jopa kuudella paikkakunnalla.

<3 BridgePitkällä tähtäimellä on kerhojen etu, että pelaajat osallistuvat myös SM- ja MP-kilpailuihin. Pelin taso kerholla nousee väistämättäkin, kun pelaajien vastus paranee ja pääsee keskustelemaan useampien harrastajien kanssa jaoista. Lisäksi pelaajat saavat uusia tuttavia ja partnereita, jotka saattavat näkyä myös lisääntyvinä pelikertoina kerholla. Sitoutuminen lajiin myös lisääntyy, kun kiinnostus lajiin on monipuolista.

SM-aluekarsintaan voivat osallistua (ja ovat lämpimästi tervetulleita!) kaikki SBL:n jäsenkerhojen jäsenet. Uusien sääntöjen mukaan kuka tahansa voi pelata minkä tahansa alueen mestaruudesta. Tämä saattaa synnyttää jonkin verran taktikointia, mikä onkin aika jännittävää. Mikäli pari ei halua, tai voi osallistua SM parifinaaliin 3.-4.3. kannattaa aluekarsintaan silti osallistua, sillä osallistuminen lisää oman alueen jatkopaikkoja. Mikäli tietää, ettei aio osallistua finaaliin, ilmoita siitä jo ilmoittautumisen yhteydessä.
Tänä vuonna kaikkien alueiden karsinnat pelataan yksipäiväisinä. Kilpailussa on pelattava vähintään 48-jakoa (paria poikkeustilannetta lukuun ottamatta). Kilpailun järjestelyistä vastaa kyseisen alueen aluevastaava ja kilpailussa noudatetaan SBL:n kilpailumääräyksiä kohta 3.2. Kilpailumaksu on 25 euroa pelaajaa kohden.
Näinpä; kaikki pelaajat, tasosta ja pelivuosien määrästä riippumatta, heti ilmoittautumaan. Jokainen pelaaja on tärkeä!


ILMOITTAUDU BILBOSSA, JO TÄNÄÄN!

- Hulda Ahonen -

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle