Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Vuoden 2018 juniorivalmennuksen aloitusleiri järjestettiin Ylöjärven Koivupuistossa

(2018-02-07 15:43:07)

Junnujen valmennusleiri 1_2018 käynnissä.Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna juniorivalmennus kokoontui kaksipäiväisen aloitusleirin merkeissä. Tämän vuoden valmennusryhmän 16:sta juniorista leirille osallistui kymmenen, leirinvetäjänä toimi päävalmentaja Vesa Fagerlund valmentaja Antti Aimalan avustuksella. Mukana valmennusryhmässä on monta ensikertalaista, joten leiri aloitettiin tutustumisen merkeissä. Tutustumisen jälkeen yhteistyösimulaationa pelattiin sokeabridgeä, joka vanhoille ryhmäläisille olikin jo tuttua.

Lounaan jälkeen junioreiden kanssa keskusteltiin joukkuehengestä, ryhmässä käyttäytymisestä sekä pettymysten käsittelemisestä. Junnut saivat tehtäväkseen pohtia pienissä ryhmissä tilannetta, jossa ovat pelaamassa tärkeän kilpailun, kuten MM- tai SM-kisan finaalia, ja partneri mokaa. Partneri tekee pöljän virheen, joka pitäisi osata olla tekemättä, ja tuo virhe on todennäköisesti ratkaiseva lopputuloksen kannalta. Juniorit miettivät, mitä tunteita tällainen tilanne nostaisi pintaan ja miten siihen todennäköisesti reagoisivat. Tämän jälkeen piti arvioida, mikä olisi paras tapa reagoida vastaavassa tilanteessa ja minkä vuoksi.

Valmentajat olivat todella tyytyväisiä tehtävän lopputulemaan, sillä juniorit osoittivat hämmästyttävän kypsää pohdintaa aiheen tiimoilta. Juniorit tuumailivat, kuinka tilanne varmasti harmittaisi kovasti. Suurin osa harmistuksesta johtuisi kuitenkin siitä, että harmittaisi partnerin puolesta - se kun olisi selvästi pahempi tilanne, jos olisi itse ollut virheen tekijä. Vaikka pettymys saattaisi olla suurikin, ei junnujen mielestä partnerin moittimisesta tai sättimisestä olisi mitään hyötyä. Pettymysten hetkellä negatiivisten tunteiden hillitseminen voi olla hyvinkin haastavaa, mutta onneksi aktiivisella harjoittelulla ja ajatustyöllä siinäkin voi kehittyä. Valmennusryhmän juniorit ovat nuoresta iästään huolimatta oivaltaneet hienosti, kuinka hyvän bridgenpelaajan ominaisuuksiin kuuluu pelitaitojen lisäksi myös taito olla hyvä partneri.

Junnuvalmennus kuva 2
Lauantaina iltapäivällä päästiin itse asiaan, ja loppupäivän junnut viettivät bridgeä pelaten. Ryhmä on pelitaidoiltaan ja -kokemukseltaan melko heterogeeninen, jonka vuoksi valmennus on tänä vuonna viikkoharjoituksissa jaettu eri ryhmiin, jotta kaikille kyettäisiin takaamaan oikean tasoinen opetus. Niin ikään lauantai-iltapäivän pelit pelattiin erikseen aloittelevien pelaajien ja kokeneempien junnujen kesken. Päivällisen jälkeen leiriläiset viettivät loppuillan saunoen ja seurapeli mafiosoa pelaillen.

Sunnuntaina aikaisen aamupalan jälkeen vuorossa oli opetusta. Aloittelevien junnujen kanssa käytiin läpi tarjoamisen ja pelitekniikan peruspilareita, kun taas kokeneemmat pelaajat saivat pohdittavakseen erilaisia visualisointitehtäviä. Käsien visualisoinnissa tarkoituksena on muodostaa partnerin käsi konkreettisesti – joko mielessään tai kirjoittamalla se paperille. Harjoituksessa junnut visualisoivat partnerille minimikäden, joka riittäisi omaa kättä vastaan täyspeliin, vaikkei täyspelivoimaa olisikaan. Vastaavasti tehtävänä oli miettiä mahdolliset maksimikädet, jotka eivät voimasta huolimatta riittäisi täyspeliin. Visualisoinnin kautta oli tarkoitus muodostaa parempaa ymmärrystä siitä, kuinka tietyn tyyppiset kädet ja jakaumat toimivat partnerin pistevoimasta riippumatta, mikäli voima on oikeassa paikassa. Korttien visualisointi onkin tehokas harjoittelumuoto, kun tavoitteena on oppia parempaa käden arvostusta.

Junnuvalmennus kuva 3
Lounaan jälkeen leirin päätösohjelmana pelattiin joukkuekisa. Joukkista pelattiin hyvissä tunnelmissa ja iloisin mielin. Kuukausittain pelattavien harjoitusjoukkisten tyyliin ei nytkään huomioitu ryhmäjakoja, vaan kokeneemmat ja aloittelevammat pelaajat pelasivat kaikki keskenään arvotuin parein.

Kaiken kaikkiaan leiri onnistui oikein hyvin. Junnut ilahduttivat valmentajia reippaalla ja motivoituneella asenteellaan, ja niin valmentajat kuin junnutkin vaikuttavat aloittaneen uuden valmennusvuoden innokkain ottein!

Ilona Vänni

Kuvat:
1:

2: Junnut kuuntelemassa joukkueen sääntöjä, joista tärkeimpänä päävalmentaja nosti esiin
joukkuetovereiden kunnioittamisen ja kannustamisen.

3: Leirillä mukana olivat (ylhäältä alas, vasemmalta oikealle) Aarne, Antti, Osku, Vesa, Aapo, Tatu,
Hermanni, Evita, Daniel, Arttu, Maria sekä Mette-Mirella

-H.A.-

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle