Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Bridgen tehopäivä Valkeakoskella

SBL:n kevätkokous, toiminnansuunnittelupäivä ja kilpailunjohtajien seminaari pidettiin Valkeakoskella rakentavissa tunnelmissa (2018-04-09 16:06:04)

me <3 bridgeSBL:n kevätkokous käytiin suurella osallistujamäärällä. Kerhoja oli edustettuina peräti 27. Kokous valitsi puheenjohtajakseen Porin BK:n Olli Rahin.

Tänä vuonna perinteinen vastuuvapauden myöntäminen ja toimintakertomuksen ja talouden läpikäynti olivat kokouksessa selvästi se vähemmän kiinnostava seikka. Todettiin tietysti, että liitto on vakavarainen ja tase ja pankkisaldo ovat kunnossa. Vastuuvapaus myönnettiin.

Suurempaa keskustelua tulikin, odotetusti, hallituksen tekemästä esityksestä, jossa nostettiin MP-kilpailuiden minimipelaajamäärää reilusti aiempaan nähden.

Bridgenpelaajien eduksi täytyy todeta, että keskustelu oli vilkasta, suoraa ja erittäin rakentavaa. Puheenjohtaja antoi keskustelun aiheesta jatkua riittävän pitkään. Kokouksen yleistunnelma tuntui olevan selvästi sellainen, että jotain täytyy laskeville pelaajamäärille tehdä. Myös erittäin selkeästi tuli ilmi, ettei hallituksen esittämä minimirajan korotus ole se tapa jolla asiaan pitää puuttua. Ennakkoäänestyksen jälkeen hallitus vetikin esityksensä pois ja kokouksesta poistui motivoituneita ja yhtenäisen tavoitteen (LISÄÄ BRIDGEPELAAJIA) omaavia bridgen harrastajia.

Suurin osa ei kuitenkaan poistunut kauaksi, sillä SBL:n uuden hallintotavan mukaiset ohjausryhmät aloittivat virallisesti toimintansa SBL:n toiminnansuunnittelupäivillä.

Ohjausryhmät ovat uusi organisaatio tekemään SBL:n toiminnasta paremmin meidän kaikkien toimintaa. Toiminnansuunnittelupäivillä ne määrittelivät omia toimiaan, toimikausiaan ja jopa rupesivat jo yksityiskohtaisempiin hommiinkin. Ohjausryhmien toimenkuvat jne. valmistunevat seuraavaan hallituksen kokoukseen hyväksyttäviksi.

Ohjausryhmien toiminta alkoi aikamoisella pöhinällä ja tunnelma oli huomattavan innostunut. Päivän lopuksi ohjausryhmät keskustelivat vuoden 2019 toiminnasta. Vuosikokouksille ja toiminnansuunnittelupäivälle ja koulutuspäivälle katsottiin päivämäärät, jotka ovat seuraavat:

KEVÄTKOKOUS JA TOIMINNANSUUNNITTELUPÄIVÄT, BRIDGEN SUPERVIIKONLOPPU:
6.-7.4.2019 (Kevätkokous 6.4. heti aamulla, koulutuksia sunnuntaina ja lauantaina, MP-kilpailunjohtajien seminaari jne. laittakaa tämä viikonloppu varatuksi jo nyt!)

SYYSKOKOUS:
16.11.

Kevätkokouksen ja bridgen-superviikonlopun paikkaa ruvetaan metsästämään hetimiten. Porukalle tuntui olevan mieleinen ajatus risteilevästä toiminnansuunnittelusta ja koulutuksista. Myös Kuopiossa ja Kouvolassa tuli hyviä järjestämispaikkoja mieleen. Olkaa viipymättä yhteydessä allekirjoittaneeseen, jos tiedätte tilaratkaisuiltaan hyvän ja silti huokean paikan ERINOMAISTEN kulkuyhteyksien päässä.

Ohjausryhmien on tarkoitus olla yhteys pelaajien, harrastajien ja hallinnon välillä ja auttaa SBL:n hallitusta tekemään hyviä päätöksiä. Olkaa tarvittaessa yhteydessä toimijoihin.

Ohjausryhmät ovat:

KERHO OHJAUSRYHMÄ:

Haukipuro Martta (Kuopion BK - Keskinen Alue)
Johansson Mikko (Turun BK - Etelä - Läntinen)
Jurvanen Marko (Jyväskylän BK - Keskinen Alue)
Rahi Olli (Porin BK - Etelä - Läntinen)
Raunto Raimo valittiin ryhmän PJ:ksi (BK Savuton . Etelä - Itäinen)
Sauvola Seppo (ei ollut paikalla Valkeakoskella) (Oulun Bk - Pohjoinen Alue)
Surma-Aho Kari (ei ollut paikalla Valkeakoskella) (Lappeenrannan Bk, Etelä - Itäinen)
Sundwall Fred – hallituksen seurantajäsen (ei äänioikeutta)

ALUE OHJAUSRYHMÄ:

aluevastaavat:
Meronen Martti (ei ollut paikalla Valkeakoskella)
Nieminen Petteri
Räsänen Seppo
Sauvola Seppo (ei ollut paikalla Valkeakoskella)
toiminnanjohtaja:
Ahonen Hulda

KANSALLISEN KILPAILUN OHJAUSRYHMÄ:

Ahonen Hulda PJ
Märsylä Reko
Sandström Kati - pääkilpailunjohtaja
Tamminen Jussi - talousvastaava
Wardi Finn – KV asiat (Ei ollut paikalla Valkeakoskella)
Viitasalo Pekka
Vänni Ilona
Kuokkanen Pasi – hallituksen seurantajäsen (ei äänioikeutta)

Ajatuksia ja arvoja
Samanaikaisesti toiminnansuunnittelun kanssa järjestettiin MP-kilpailunjohtajien seminaari. Osallistujamäärä oli pettymys. Uskomme että myöhäisellä tiedottamisella oli iso merkitys siihen. Nyt ovat päivämäärät tiedossa vuodelle 2019, joten ensivuoden MP-kilpailunjohtajien seminaarista on toivottavasti tulossa osallistujamäärältään valtaisa menestys.

Kilpailunjohtajien seminaari ei ole pelkästään koulutusta vaan se sisältää myös yhteistä suunnittelua ja pohdintaa käytänteistä ja toimintamalleista. Tämän vuoden seminaari mietti jo useampaakin asiaa (raportteja ja ohjeistuksia). Parasta antia olivat kuitenkin keskustelut ja pohdinnat seminaariporukan kesken. Tämänkertainen porukka sai Pääkilpailunjohtaja Kati Sandströmin mukaan, pienestä osallistujamäärästä huolimatta, erinomaista keskustelua aikaiseksi.

Tällä kertaa kouluttajien koulutus ei toteutunut. Ensi vuoden koulutukseen kehotamme kaikkia kerhoja lähettämään osallistujia. uudet pelaajat tulevat vain siten kerhoihin. Kurssituksen ja koulutuksen ja pätevän jälkisitoutuksen avulla. Päivämäärät ovat samat: 6.-7.4. (aikataulu koulutuksille on vielä avoinna) BRIDGE SUPERVIIKONLOPPU.

Kiitän kaikkia osallistujia, niin vuosikokouksen, ohjausryhmien kuin MP-kilpailunjohtajien seminaarinkin, täydestä sydämestäni. Oli innoittavaa huomata, että meitä lajia rakastavia on, ja meitä on oikeasti paljon. Jaetaan tätä hyvää meininkiä kukin tahollamme ja innoitetaan muita mukaan mahtavan lajimme pariin. Uskomme että meitä on vuonna 2020 jo vähintään 2020 rekisteröityä harrastajaa!

Hulda Ahonen – toiminnanjohtaja - SBLNäytä kaikki uutiset | palaa etusivulle