Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Elokuinen junnuleiri Jyväskylässä

(2018-08-28 17:05:13)

Suomen bridgeliiton juniorileiri vuonna 2018 järjestettiin Vesalan leirikeskuksessa Jyväskylässä 17.-19. elokuuta. Leirille oli kutsuttu kaikkien Suomen junnujen lisäksi myös Viron junioreita, joita iloksemme leirille osallistuikin pöydällinen. Yhteensä leirillä oli 26 junioria sekä 6 huoltajaa/ohjaajaa. Leirillä oli käytössä huonemajoituksen lisäksi oma rantasauna, erillinen keittiö, iso neuvotteluhuone ja iso katettu ulkoterassi. Lisäksi alueella oli käytettävissä katettu nuotiopaikka, jalkapallokenttä, sählykaukalo ja paljon muita liikuntapaikkoja. Tilat olivat upeat ja viihtyisät. Leirille oli tilattu valmiina aamupalat ja lounaat leirikeskukselta, kustannusten hallitsemiseksi päivälliset ja iltapalat tehtiin ohjaajien toimesta.

Katettu ulkoterassi


Majapaikka
Leiri alkoi perjantaina makkaroiden ja lettujen paistolla, sillä matkalla Keski-Suomeen oli ehtinyt monella tulla nälkä. Myöhemmin illalla pelattiin kuuden pöydän henkilökohtainen kilpailu, jonka voitti Ähtäriläinen Mette-Mirelle Foudila. Pelaajien tasoeroista huolimatta kilpailu sujui hienosti ja kaikki yrittivät parhaansa. Kokeneimmat juniorit ottivat noviisimmat bridgekoululaiset loistavasti huomioon. Henkilökohtaisen kilpailun jälkeen halukkaat pääsivät saunomaan ja uimaan.

Roope, Arttu, Martin, QW ja Aleksi


Aapo ja Lauri


Ville, Valtsu, Aarne ja Arttu K


Pelisali
Lauantai alkoi Suomen ja Viron välisellä bridgemaaottelulla, jossa pelattiin 16 jakoa. Maaottelun voittivat Viron juniorit. Suomen joukkueessa pelasivat Aarne, Arttu K, Aapo ja Karoliina. Maaottelun aikana Jonna järjesti bridgeopetusta muille junioreille kertoen miten ilmaisukahdennusta voi eri tilanteissa hyödyntää. Teoriaosuuden jälkeen kahdennuksia myös harjoiteltiin pelipöydässä ja lopuksi kävimme yhdessä läpi pelatut jaot.

Lounaan jälkeen kokeneimmat juniorit pelasivat neljän pöydän parikisan. Nuoremmille leiriläisille järjestimme vapaampaa ohjelmaa. Parikisan voiton veivät ylivoimaisesti Aarne ja Arttu K. Bridgen lisäksi lauantaina ohjelmassa olivat myös Arin järjestämä ryhmäytymishaaste, pellehyppykilpailu, jalkapallo-ottelu ja mukavaa yhdessäoloa. Mainittakoon, että vanhemmat (ml. ohjaajat) hävisivät jalkapallo-ottelun 10-9! Lauantaina ohjelma päättyi saunomisen, uimisen ja makkaran paiston jälkeen ohjaajien haastamaan bridgematsiin virolaisia junioreita vastaan.

Iltauintia


Petteri
Sunnuntaina alkoi kaikille yhteisellä Jonnan oppitunnilla mahdollisuuksien yhdistelemisestä pelinviennissä. Oppitunnin jälkeen pelasimme aiheeseen liittyviä jakoja, jotka jälleen analysoitiin Jonnan johdolla. Maistuvan lounaan jälkeen oli ohjelmassa enää palkintojenjako. Kauko Koistinen oli toimittanut kirjakaupastaan junioreille palkintoja, joilla palkittiin kilpailuissa menestyneille ja muuten ansioituneille leiriläisille. Leiriläiset olivat äänestäneet keskuudestaan mukavimmiksi kavereiksi Siiri Ikäheimosen sekä Aapo Niemisen, jotka saivat mukaansa diplomin ja palkinnon. Kaikki leiriläiset saivat osallistumistodistuksen ja kättelyn onnistuneesta suorituksesta leirinjohtaja Petteriltä.

Junnut ryhmäkuvassa
Leirillä oli iloinen ja rento meininki. Kiitokset kaikille leirillä olleille junioreille, ohjaajille ja etenkin virolaisille vieraillemme. Kiitos myös Kaukolle kirjapalkinnoista. Leirikuvia julkaistaan lisää myöhemmin junnujen omilla nettisivuille. Ensi kesänä ehdottomasti uudestaan.


Petteri Nieminen

Juniorileiri Jyväskylässä 2018

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle