Suomeksi | På svenska | In English |Feedback | AdminNews


Kaikilla kolmella maajoukkueparillamme on erilaiset systeemit

Puolanristi, luonnollinen ja Bart Simpson Club, kukin taaplaa tyylillään. (2019-02-25 14:37:03)

Arttu ja PiaPia Erkkilä ja Arttu Karhulahti ovat harjoitelleet ahkerasti systeemiä, joka on Pialle uusi. Puolan Ristissä on paljon muistamista, mutta myös sekä hyökkäävyyttä, että tarkkuutta. Erityisesti vaarattomassa vaaraa vastaan avaukset ovat varsin aggressiivisia.

Pian ja Artun konventiokortti löytyy täältä.

Raija ja PekkaKokeinen parimme Raija Tuomi-Pekka Viitasalo luottavat luonnolliseen systeemiin. 5-kortin ylävärit ja 3-kortin alavärit vahvalla sangilla, ei ehkä ole yhtä tarkka kuin vahvat ristit tietyissä jaoissa, mutta väärinkäsityksien ja unohdusten riski on pienempi. Avausten laajat skaalat saattavat tuottaa ongelmia, kuten luonnollisessa yleensäkin.

Raijan ja Pekan konventiokortti löytyy täältä.

Sanna ja MikkiSanna Kitti ja Mika Salomaa pelaavat vahvaan ristiavaukseen ja heikkoihin yhdentason avuksiin perustuvaa Bart Simpson Clubia. Avaukset ovat erilaiset kahdessa viimeisessä positiossa avattaessa. Heikot avaukset voivat parhaassa tapauksessa häiritä vastustajia, mutta joskus, huonolla tuurilla ne opastavat vastustajan oikeaan pelinvientilinjaan.

Sannan ja Mikin konventiokortti löytyy täältä.

EM-kilpailussa on nähty paljon erilaisia systeemejä ja luonnollisenkin versioita. On avartavaa tutustua hyvien pelaajien eri systeemeihin. Monessa on paljonkin itua. Tärkeintä kaikessa on kuitenkin se, että pelaa partnerin kanssa samaa systeemiä. Olisi myös hyvä asia, jos itse tykkää siitä systeemistä, jota pelaa. Joillekin sopivat paremmin konservatiivisemmat systeemit, ja joidenkin mieltymykset ovat enemmän kokeilevissa metodeissa. Systeemin oppii kuitenkin tuntemaan ja hallitsemaan vasta kun sitä on pelannut paljon, mielellään kyseisen systeemin taitavan partnerin kanssa ja opastuksella.

Kaikkien pelaavien parien konventiokortit löytyvät täältä.

- Hulda Ahonen -

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle