Suomeksi | På svenska | In English | Feedback | Admin



Nyheter


Maajoukkueet aloittavat PM-kilpailut perjantaina

Norjan Kristiansandissa pelattava PM-kilpailu kestää perjantaista sunnuntaihin. (2019-06-05 17:17:22)

Bridgen PM-2019


Suomella on joukkueet sekä naisten-, että avoimessa luokassa.

Naiset:
Hulda Ahonen
Pia Erkkilä (PC)
Raija Tuomi
Ilona Vänni

Avoin:
Vesa Fagerlund
Arttu Karhulahti
Kauko Koistinen
Clas Nyberg
Mika Salomaa
Pekka Viitasalo (PC)

Molemmissa luokissa on 6-joukkuetta mittelemässä mitaleista. Färsaaret ei ole lähettänyt joukkuetta naisten sarjaan, vaan kuudes joukkue on kotimaan toinen joukkue. Joukkueet kohtaavat toisensa kahteen kertaan. Ensimmäiset viisi kierrosta arvotussa järjestyksessä ja toiset viisi kierrosta ensimmäisten viiden kierroksen tulosten mukaisesti.

Molemmissa sarjoissa joukkueet näyttävät etukäteen varsin päteviltä.

Avoimessa sarjassa ennakkoon hieman oletettua heikommalla joukkueella pelaa vain Ruotsi. Ruotsilla tuntuu muutenkin olevan heikko motivaatio PM-kilpailujen suhteen, sillä se on ehdotellut jopa kisan lopettamisen mahdollisuutta ja NBU:n (Nordic Bridge Union)lopettamista. Järjestäjämaa Norja on selvästi päättänyt parantaa viimekertaisen sijoituksensa ja tulee kilpailuun joukkueella, joka on täynnä maailmanluokan pelaajia ja hallitsevia Euroopan mestareita. Norja onkin kotikannustuksen turvin ennakkoarvailujen ennakkosuosikki. Islanti ja Tanska ovat molemmat mukana joukkueilla, jotka voivat yllättää jopa voittoon asti. Aiempina vuosina Färsaarten joukkueen on voinut yleensä jättää ulos mitaliveikkauksista, mutta joukkue on vuosien saatossa kehittynyt kummasti ja ei ole enää valtavia harppauksia muita jäljessä. Suomelta mukana on paras mahdollinen kuusikko. Suomen avoimelta joukkueelta voidaan hyvin odottaa viimekertaisen pronssin uusimista, tai miksei jopa kirkastamista.

Avoimen ottelujärjestys ensimmäisellä kierroksella on: Färsaaret, Norja, Tanska, Islanti ja Ruotsi.

Kristiansand




Naisten sarjassa ennakkosuosikki on ehkä hieman vaikeampi lukita. Tanskan joukkue on tasaisesti suorittava, voittamaan tottunut joukkue, jolla sekä rutiini, että kantti kestää. Suosikkilistalla seuraavana on varmasti Ruotsin joukkue, jossa pelaavat mm. tuoreet mixed-maailmanmestarit. Kilpailusta on tulossa kova, sillä Norja1 ja Norja2 ovat perinteisesti todella yllätysvalmiita joukkueita. Norjan naisten pelityyli on usein hieman ”upporikasta tai rutiköyhää”, ja mikäli upporikas osuu kohdalle, on voittokin lähellä. Islannin joukkue lähtee kilpailuun ennakkoon heikoimpana, mutta koska kilpailu on kohtalaisen lyhyt, niin yllätys voi olla muhimassa myös tämän joukkueen positiivisen menestyksen kautta. Suomen naisjoukkue on sitten vuoden 2017 pronssimitalin vaihtanut pareja ja mukana on Jonna Kamisen tilalla, ensikertaa naisten maajoukkueessa edustava Ilona Vänni. Joukkueen sijoitusta on vaikea arvioida etukäteen, mutta hyvänä viikonloppuna mitali on mahdollinen.

Naisten joukkueen ottelujärjestys ensimmäisellä kierroksella on: Ruotsi, Tanska, Norja2, Norja1 ja Islanti.


Kilpailu alkaa perjantaina klo 14:00 paikallista aikaa kapteenien kokouksella (klo 15:00 Suomen aikaa) ja loppuu sunnuntaina myöhäisillan juhlallisuuksiin.

Peliaikataulut SUOMEN ajassa:

Perjantaina 7.6.
15:30 – 17:50 ottelu 1
18:00 – 20:20 ottelu 2

Pelipaikka



21:20 – 23:40 ottelu 3
livescore – naiset
livescore – avoin

Lauantaina 8.6.
11:00 – 13:20 ottelu 4
14:20 – 16:40 ottelu 5
17:00 – 19:20 ottelu 6
20:20 – 22:40 ottelu 7
livescore – naiset
livescore – avoin

Sunnuntaina 9.6.
11:00 – 13:20 ottelu 8
14:20 – 16:40 ottelu 9
17:00 – 19:20 ottelu 10
livescore – naiset
livescore – avoin


BBO-lähetyksiä kilpailusta tulee vain yhdestä ottelusta. Ensimmäiset 5-ottelua on julkaistu ja Suomen avoin pelaa heti avausottelunsa (pe klo 15:30) raamassa Färsaaria vastaan. Toivottavasti tästä lähtee avoimen peli hyvin käyntiin!


Myös naiset pääsevät varsin aikaisessa vaiheessa BBO:hon, kun Suomi kohtaa ennakkosuosikki Tanskan BBO-raamassa heti toisessa ottelussa (pe klo 18:00).


Tuloksia voi seurata myös kilpailun sivustolta, jonne myös bulletiinit julkaistaan täältä. Joukkueiden systeemit ja kuvat jne. löytyvät sensijaan täältä.

Nils Kvangravenin tekemiin bulletiineihin. Bulletiini 1 on varsin kattava paketti ja siellä on myös Kauko Koistisen haastattelu (s.17). Kannattaa tutustua!

Kannustakaapa taas joukkueitamme, kun he astelevat kansainvälisille bridgeareenoille!

- Hulda Ahonen –

p.s. Olen poissa työkoneelta – ilmeisistä syistä – tiistaihin 11.6. asti.







Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle