Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


2019 SM-joukkuefinaali – jännittävä taisto hopeasta ja pronssista?

Bridgen SM-joukkuefinaali pelataan Bridge Areenalla 14.-15. joulukuuta. (2019-12-12 17:14:55)

FINAALI


Yleisin ennakkoaavistelu mestariksi on viimevuoden (ja monen sitä edeltäneenkin vuoden) mestarijoukkue Koistinen (Kairaajat). Monelle joukkueelle tuntuvat tämän vuoden finaalin ennakko-odotukset olevan poikkeuksellisen epävarmat. Kokonaisuutena finaalista voi tulla yllättävän tasainen. Hyvänä päivänä mitalimahdollisuus on lähes kaikilla joukkueilla. Tosin, kuten alussa todettua kultamitalisuosikki on itseoikeutetusti varsin selvä.

Vuoden arvostetuin, mielenkiintoisin ja hyvin todennäköisesti seuratuin bridgekilpailu on siis edessä. BBO-lähetys tehdään kahdesta pöydästä. Ja näin yleisö pääsee muuallakin kuin Bridge Areenalla jännittämään mitalien kohtaloa. Pelit alkavat molempina päivinä 9:30.

Aikataulun ja kohtaavat joukkueet löydät täältä.

Arttu karhulahti (Koistinen) kommentoi, että ei lähtisi mitenkään varmalta pohjalta edes heidän joukkueensa mitalin puolesta veikkaamaan. ”Joukkisfinaalissa pelataan kuitenkin niin vähän jakoja, että mitä vain voi tapahtua.” No, ei nyt ihan mitä vain. Tosiasia kuitenkin on, että hyvänä päivänä mikä vaan finalistijoukkue voi olla mitaleilla.

Keskustelin useiden harrastajien kanssa viikonlopun odotuksista ja yleinen mielipide on se, että selvää hopea- tai edes mitalisuosikkia Koistisen lisäksi on vaikea arvata. Utter, Myllyn Parhaat, Paganus ja Toivonen nousevat keskusteluissa esiin. Ehkä laajalla kokemuksella Utter on hienoinen suosikki, ainakin mitaleille. Tästä Karhulahti tosin eroaa muista toteamalla, että ”Utterilla on optimisuorituksella hyvä mahdollisuus selvitä 5-parhaan joukkoon.” Tosiasiassa Kaikilla joukkueilla tuntuu kuitenkin olevan pieniä epävarmuustekijöitä ja kaikki parit eivät ole ihan parhaassa iskussa viikonlopun koitokseen.

Tänä vuonna kilpailussa pelataan 20 jakoa jokaista vastustajaa vastaan ja lopussa eniten pisteitä kerännyt joukkue voittaa. Kilpailunjohdosta vastaa pääkilpailunjohtajamme Kati Sandström ja kaikissa pöydissä on ”skreenit”, eli näköesteet.

Odotan jännittävää ja rehtiä kamppailua SM-mitaleista ja toivotan kaikille onnea peliin!

- Hulda Ahonen –

FINAALI

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle