Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Kokeile pelaamista RealBridgessä!

Noin puolituntia kestävä kokeilu on tarkoitettu niille jotka eivät ole vielä pelanneet tai onnistuneet pelaamaan RealBridgessä. (2021-04-27 13:33:55)

Tarjoussarja RealBridgessä


Pelaamisen siirryttyä koronan vuoksi verkkoon tarvitaan enemmän ”oikeaa” bridgeä muistuttava verkkopelaamisen alusta. RealBridge on sellainen.

Kun itse pääsin ensimmäisiä kertoja kokeilemaan pelaamista olin yllättynyt siitä, kuinka hyvin pelialusta toimi ja kuinka helppoa ja luontevaa pelaaminen siellä on. Toivon, että uskaltaudutte kokeilemaan tätä uutta tapaa pelata bridgeä, sillä se tuo niin kovin kaipaamamme oikean bridgen tuntemuksen.

SBL:n kaikki verkossa tapahtuva MP-kilpailutoiminta järjestetään nykyään RealBridgessä, koska se muistuttaa enemmän kasvokkain pelattavaa bridgeä, kuin esimerkiksi BBO.

Järjestämme jokusen kokeilukerran, jossa pääsee katsomaan ja kokeilemaan miten RealBridge toimii. Nämä kokeilut vievät aikaa noin puoli tuntia ja siellä pelataan vain pari jakoa. Tarkoitus on se, että pääsee kokeilemaan alustaa ja siellä pelaamista, sekä halutessaan kysymään neuvoja.

Seuraavat kokeilukerrat ovat:

KESKIVIIKKONA 28.4. alkaen klo 17:00. – n. klo 17:30
Paikalla Hulda ja Timo.
(linkki avataan jo noin 16:50, jolloin voi klikata sisään)

TORSTAINA 6.5. alkaen klo 17:00. – n. klo 17:30
Paikalla Hulda ja Timo.
(linkki avataan jo noin 16:50, jolloin voi klikata sisään)

Keskiviikon kokeilun jälkeen ehtii vielä ilmoittautua verkkobridgen SM-joukkiksen karsintoihin 2 ja 3 (29.4. ja 4.5.). Ja 6.5. kokeilun jälkeen pelataan heti lauantaina 8.5. liiton vuosikokouksen jälkeen MP-parikilpailu.

Itse kokeiluun ei tarvita paria, vaan sinne voi tulla yksin.

Miten toimin?

Käyt tutustumassa RealBridgeen ja tarkista, että koneesi kamera ja mikki toimivat siellä (kts. alempana). Tarkista että sinulla on kunnollinen nettiyhteys. Täältä löydät ohjeita (englanniksi) selaimen jne. valintaan. Myös jutun lopussa on tarkempia ohjeita. Lue siis loppuun! Tässä linkki ruotsinkieliseen RealBridgen pelioppaaseen.

Voit ilmoittautua kokeiluun tai vain putkahtaa paikalle. Kokeilu on tarkoitettu niille, jotka eivät ole vielä pelanneet RealBridgessä, tai eivät ole onnistuneet siinä, syystä tai toisesta yritettyään. Pelitaidon tasolla ei ole väliä, mukaan ovat tervetulleita pelaajat aivan aloittelijasta Lifemasteriin.

Kun painat linkkiä, joka lukee kilpailun lisätiedoissa (Linkki: …) tulet kilpailun kirjautumissivulle. (linkki aukeaa noin 10 minuuttia ennen tapahtumaa)
Kirjoita oma oikea etunimi ja sukunimi kenttiin. Käytä aina pelatessasi samaa nimeä. ID-numero- kohtaan tulee mate-numero. Mikäli olet uusi harrastaja ja sinulla ei vielä ole liiton mate-, eli jäsennumeroa, voit jättää kohdan tyhjäksi, mutta liity viipymättä lähimmän (tai haluamasi) kerhon jäseneksi, niin saat piakkoin numeron. SBL:n MP-kilpailuihin voi osallistua vain SBL:n jäsenkerhojen jäsenet.

Selain pyytää lupaa käyttää kameraa ja mikrofonia. Anna lupa. Valitse molemmista vieritysvalikosta oikea kohta (kts. kuva). Älä käytä mielellään DEFAULT-vaihtoehtoa. Jos koneessa on ollut kiinni muita laitteita, saattaa tämä sekoittaa ääni- ja kuvayhteyden parin jaon jälkeen. Mikäli käytät kuulokkeita, valitse vieritysvalikosta kuulokkeet, joita haluat käyttää.

Kirjautuminen pelaamaan RB:ssä
Paina pelaa. Tulet aulaan, jossa näkyy pöytiä. Täytetään pöytiä järjestyksessä, istu siis ensimmäiselle vapaalle paikalle mahdollisimman pienessä pöytänumerossa (1,2, jne.). Istumaan pääset klikkaamalla esim: sit N (vapaissa paikoissa ei näy kenenkään nimeä).

Normaalit kohteliaat tavat ja kaikki bridgen käytössäännöt ovat voimassa. Tarvittaessa voit mykistää äänesi ja sulkea kamerasi hetkeksi, mutta tällä alustalla on tarkoitus pelata sosiaalisesti, niin, että näemme ja kuulemme toisemme. Mikäli nettiyhteytesi on heikko ja peli pätkii, voi kameran sulkeminen auttaa asiaa.

Me järjestäjät tulemme pöytään (vasen yläkulma tai yleinen tiedotus) juttelemaan ja kertomaan miten peli etenee ja vastaamaan kysymyksiin.

Pelattaessa:

• Näet- ja voit puhua kanssapelaajille pöydässä, kuten kasvokkain pelattaessa
• Tarjoaminen ja pelaaminen on helppoa
• Alertoinnit ja selitykset voidaan tehdä kuten kasvokkain pelattaessa, puhumalla (voi myös kirjoittaa).
• Pelatut jaot on helppo katsoa ja kaikki informaatio löytyy tuloksista (scores)
• Tervetuloa reippaasti kokeilemaan, pelaaminen on todellakin helppoa

Pöytään istuminen RB:ssä
Tässä vielä tarkempia ohjeita:


RealBridgeen kirjautuminen ja laitevaatimukset:

• Pelaaminen ei vaadi lainkaan asennuksia koneelle, klikkaa linkkiä, kirjoita nimesi kenttään (koko nimi), tee valinnat kuulokkeille ja kameralle, istu pöytään ja peli voi alkaa

• RealBridge toimii kannettavilla tietokoneilla, pöytäkoneilla tai sellaisella tabletilla, joka tukee videopuheluita selaimessa. Puhelimella ei voi pelata.

• Lisäksi koneessa tulee olla toimiva mikrofoni ja kamera. Mikäli koneessa ei ole kameraa, voi käyttää myös ulkoisesti tietokoneeseen liitettävää kameraa.

• Voit testata toimiiko koneesi kamera ja mikrofoni tarpeeksi hyvin täällä.

• Windows tai Linux koneilla, Apple macOS tai Android tabletilla voit käyttää mitä tahansa modernia selainta, esim: Chrome, Edge, Firefox tai Safari. (HUOM: vanhat Edge tai Internet Explorer versiot eivät toimi).

• Applen iPadillä voit käyttää Safari- tai Chrome selainta.

• Ennen ensimmäistä pelikertaa kannattaa tutustua aiheeseen RealBridgen verkkosivuilla.

• Ohjeet pelaamiseen löytyvät kokonaisuudessaan (englanniksi) täältä.

• Jos sinulla ei ole tietokoneessasi web-kameraa, voit tehdä älypuhelimestasi web-kameran. Kameran "tekoon" löytyy suomenkielinen ohje YouTubesta. SBL ei pysty eikä osaa auttaa näiden ohjeiden kanssa, mutta olemme kuulleet kameran toimivan.


Tervetuloa!

- Hulda Nyberg –Tarjoussarja RealBridgessä
Kirjautuminen pelaamaan RB:ssä
Pöytään istuminen RB:ssä

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle