Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Koronarajoitukset peruuttavat kasvokkain pelattavia MP-kilpailuita.

Kerhot voivat siirtää kilpailuita pelattavaksi Realbridgeen (mm. Turun kilpailut pelataan verkossa!) (2021-12-30 15:23:13)

Kerhot voivat siirtää kilpailunsa RealBridgeen. Turku on joMP-kilpailut perutaan tai siirretään pelattavaksi RealBridgeen niillä alueilla, joissa koronarajoitukset estävät pelaamisen kasvokkain.
Lähitulevaisuuden kilpailuista Vaasassa pelattavaksi suunniteltu Oravaisten Barometri on peruttu kokonaan. Turun Loppiaiskilpailut siirtyvät pelattavaksi RealBridgeen pienin muutoksin. Rally-sarja saadaan kuitenkin alkuun, sillä Rally pelataan verkossa!

MUISTUTUS JO ilmoittautuneille PELAAJILLE:

* Peruuttakaa majoituksenne, ne eivät peruunnu automaattisesti!
* Uudelleen ilmoittautuminen kilpailuihin tarvitaan, kilpailuissa pieniä muutoksia kellonajoissa yms.

Suomen Bridgeliiton hallitus on päättänyt Signal-kokouksessaan seuraavaa:

Peruutetaan rajoitusalueilla kilpailukalenterissa olevat livekilpailut rajoitusten voimassaolon ajalta.
SBL:n hallitus suosittelee, että kilpailut pelataan Real Bridge-alustalla niin, että kibitsointi viiveellä sallitaan.
Kerhot huolehtivat kilpailujohtajiensa kanssa kilpailujen käytännön järjestelyistä ja ilmoittavat niistä toiminnanjohtajalle ja toimistosihteerille, jotka huolehtivat siitä, että kilpailut näkyvät kilpailukalenterissa.

Myös RALLY1 pelataan netissä!


Hallitus muistuttaa jäsenkerhoja, että näiden tulee omassa toiminnassaan noudattaa aluehallinto- ja muiden viranomaisten ohjeita ja määräyksiä.

Verkossa pelattavien MP-kilpailuiden pelimaksut ovat jatkossa seuraavat:

Normaali täysmittainen netti-MP (päiväkisa 40+ ja iltakisa 30+ jakoa: 12€ (maksetaan etukäteen ohjeiden mukaisesti)
Turun Rallykilpailu, joka on osa Rally-sarjaa. Tulokset MP:t jne. jaetaan kahdessa sekä tasoitettuna, että tasoittamattomana. : 15€
Lyhennetyt MP-kilpailut, joissa jaetaan jakomääräkertoimella alennetut nettimestaripisteet: 10€

Kilpailujen yhteydessä näette kilpailun pelimaksun.


Kuinka osallistun RealBridgen peleihin!?:

Pelaamisen siirryttyä koronan vuoksi verkkoon tarvitaan enemmän ”oikeaa” bridgeä muistuttava verkkopelaamisen alusta. RealBridge on sellainen.

Olemme pelanneet jo useita MP-kilpailuita tällä alustalla ja voin kertoa, että olin yllättynyt siitä kuinka hyvin pelialusta toimi ja kuinka helppoa ja luontevaa pelaaminen siellä on. Toivon, että uskaltaudutte kokeilemaan tätä uutta tapaa pelata bridgeä, sillä se tuo niin kovin kaipaamamme oikean bridgen tuntemuksen.

RealBridgessä:

• Näet- ja voit puhua kanssapelaajille pöydässä, kuten kasvokkain pelattaessa
• Tarjoaminen ja pelaaminen on helppoa
• Alertoinnit ja selitykset voidaan tehdä kuten kasvokkain pelattaessa
• Pelatut jaot on helppo katsoa ja kaikki informaatio löytyy tuloksista (scores)
• Pelaaminen ei vaadi lainkaan asennuksia koneelle, klikkaa linkkiä, istu pöytään ja peli voi alkaa
• RealBridge toimii kannettavilla tietokoneilla, pöytäkoneilla tai sellaisella tabletilla, joka tukee videopuheluita selaimessa. Puhelimella ei voi pelata.
• Lisäksi koneessa tulee olla toimiva mikrofoni ja kamera. Mikäli koneessa ei ole kameraa, voi käyttää myös ulkoisesti tietokoneeseen liitettävää kameraa.
• Voit testata toimiiko koneesi kamera ja mikrofoni tarpeeksi hyvin täällä.
• Ennen ensimmäistä pelikertaa kannattaa tutustua aiheeseen RealBridgen verkkosivuilla.
• Ohjeet pelaamiseen löytyvät (englanniksi) täältä.
• Tervetuloa reippaasti kokeilemaan, pelaaminen on todellakin helppoa!


Miten toimin?:

Käyt tutustumassa RealBridgen verkkosivuilla ja tarkista, että koneesi kamera ja mikki toimivat siellä (kts. ylempänä). Tarkista että sinulla on kunnollinen nettiyhteys. Täältä löydät ohjeita (englanniksi) selaimen jne. valintaan.

Kilpailuihin ennakkoilmoittaudutaan liiton verkkosivuilla Bilbossa. Sinne tulee myös näkyviin linkki, joka aukeaa noin 30 minuuttia ennen pelejä. Kopioi linkki ja liitä tai kirjoita se selaimen osoiteriville (ei Googleen). Paina enter.

Tulet kilpailuun kirjautumissivulle. Kirjoita oma oikea etunimi ja sukunimi kenttiin. Käytä aina pelatessasi samaa nimeä. ID-numeroon tulee mate-numero. Mikäli olet uusi harrastaja ja sinulla ei vielä ole liiton mate-, eli jäsennumeroa, voit jättää kohdan tyhjäksi, mutta liity viipymättä lähimmän (tai haluamasi) kerhon jäseneksi, niin saat piakkoin numeron. Kilpailuihin voi osallistua vain SBL:n jäsenkerhojen jäsenet.

Selain pyytää lupaa käyttää kameraa ja mikrofonia. Valitse listalta oikeat lähteet (älä mielellään käytä automaattia, koska ne joskus häviävät.) Anna lupa. Paina pelaa. Tulet aulaan, jossa näkyy pöytiä. Etsi partnerisi ja istu häntä vastapäätä. MP-kilpailuissa voi olla ennalta ilmoitetut aloituspaikat. Ne löytyvät Bilbosta kilpailun "tuloksista", käy katsomasta sieltyä mihin pöytään ja suuntaan parisi kanssa kuulutte ensimmäisellä kierroksella.

Normaalit kohteliaat tavat ja kaikki bridgen käytössäännöt ovat voimassa. Tarvittaessa voit mykistää äänesi ja sulkea kamerasi hetkeksi, mutta tällä alustalla on tarkoitus pelata sosiaalisesti, niin, että näemme ja kuulemme toisemme. Mikäli nettiyhteytesi on heikko ja peli pätkii, voi kameran sulkeminen auttaa asiaa.


Kokeneemmat käyttäjät auttavat pöydissä kokemattomampia ja kilpailunjohtajaa voi aina pyytää apuun tarvittaessa.

Peli alkaa pian!

- Hulda Nyberg -

Kerhot voivat siirtää kilpailunsa RealBridgeen. Turku on jo

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle