Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


MP-parikilpailu Realbridgessä lauantaina 15.1. illalla.

(2022-01-10 15:16:08)

15.1.2022 pelataan Realbridgessä MP-parikisa!Koronarajoituksista johtuen 14.-16.1. viikonlopun Kuopion kilpailut siirrettiin pelattavaksi huhtikuussa.

Pelejä on kuitenkin toivottu ja erityisesti ilta-aikaan. Näinpä liitto järjestää Realbridgessä lauantaina illalla alkaen klo 18:00 MP-parikilpailun (noin 30 jakoa).

Kilpailunjohtajana toimii Kati Sandström ja ilmoittautuminen ennakkoon vaaditaan.

Ilmoittaudu mukaan täällä!

Muistuttelen myös kaikkia siitä, että BBO-finlandissa pelataan jatkossakin kerhokisoja:

TIISTAI klo 19:00: henkilökohtainen parikilpailu
TORSTAI klo 19:00: parikilpailu
PERJANTAI klo 19:00: tasoitettu parikilpailu (tulokset viimeistään lauantaina)
SUNNUNTAI klo 19:00: IMP-parikilpailu

BBO-finland-kerhokisojen kilpailumaksu nousee helmikuun alusta 3€/pelaaja/kilpailu kustannusten nousun vuoksi. Tammikuussa pelimaksu vielä ennallaan 2€/pelaaja/kilpailu.

Verkossa pelattavien MP-kilpailuiden pelimaksut ovat jatkossa seuraavat:

Normaali täysmittainen netti-MP (päiväkisa 40+ ja iltakisa 30+ jakoa: 12€ (maksetaan etukäteen ohjeiden mukaisesti)
Lyhennetyt MP-kilpailut, joissa jaetaan jakomääräkertoimella alennetut nettimestaripisteet: 10€

Kilpailujen yhteydessä näette kilpailun pelimaksun ja opasteen kilpailumaksun maksamiseen.
Osallistujan on oltava Suomen Bridgeliiton jäsen.

Tiedoksi tässä vielä, että myös tammikuun lopussa pelattavat senioreiden- ja junioreiden SM-kilpailut on siirretty pelattavaksi verkkobridgen SM-kilpailuiksi ja pelataan siis Realbridgessä. Mikäli et ole aiemmin pelannut, on tämä MP-kilpailu oiva paikka harjoitella!


Kuinka osallistun RealBridgen peleihin!?:

Pelaamisen siirryttyä koronan vuoksi verkkoon tarvitaan enemmän ”oikeaa” bridgeä muistuttava verkkopelaamisen alusta. RealBridge on sellainen.

Olemme pelanneet jo useita MP-kilpailuita tällä alustalla ja voin kertoa, että olin yllättynyt siitä kuinka hyvin pelialusta toimi ja kuinka helppoa ja luontevaa pelaaminen siellä on. Toivon, että uskaltaudutte kokeilemaan tätä uutta tapaa pelata bridgeä, sillä se tuo niin kovin kaipaamamme oikean bridgen tuntemuksen.

RealBridgessä:

• Näet- ja voit puhua kanssapelaajille pöydässä, kuten kasvokkain pelattaessa
• Tarjoaminen ja pelaaminen on helppoa
• Alertoinnit ja selitykset voidaan tehdä kuten kasvokkain pelattaessa
• Pelatut jaot on helppo katsoa ja kaikki informaatio löytyy tuloksista (scores)
• Pelaaminen ei vaadi lainkaan asennuksia koneelle, klikkaa linkkiä, istu pöytään ja peli voi alkaa
• RealBridge toimii kannettavilla tietokoneilla, pöytäkoneilla tai sellaisella tabletilla, joka tukee videopuheluita selaimessa. Puhelimella ei voi pelata.
• Lisäksi koneessa tulee olla toimiva mikrofoni ja kamera. Mikäli koneessa ei ole kameraa, voi käyttää myös ulkoisesti tietokoneeseen liitettävää kameraa.
• Voit testata toimiiko koneesi kamera ja mikrofoni tarpeeksi hyvin täällä.
• Ennen ensimmäistä pelikertaa kannattaa tutustua aiheeseen RealBridgen verkkosivuilla.
• Ohjeet pelaamiseen löytyvät (englanniksi) täältä.
• Tervetuloa reippaasti kokeilemaan, pelaaminen on todellakin helppoa!


RB


Miten toimin?:

Käyt tutustumassa RealBridgen verkkosivuilla ja tarkista, että koneesi kamera ja mikki toimivat siellä (kts. ylempänä). Tarkista että sinulla on kunnollinen nettiyhteys. Täältä löydät ohjeita (englanniksi) selaimen jne. valintaan.

Kilpailuihin ennakkoilmoittaudutaan liiton verkkosivuilla Bilbossa. Sinne tulee myös näkyviin linkki, joka aukeaa noin 30 minuuttia ennen pelejä. Kopioi linkki ja liitä tai kirjoita se selaimen osoiteriville (ei Googleen). Paina enter.

Tulet kilpailuun kirjautumissivulle. Kirjoita oma oikea etunimi ja sukunimi kenttiin. Käytä aina pelatessasi samaa nimeä. ID-numeroon tulee mate-numero. Mikäli olet uusi harrastaja ja sinulla ei vielä ole liiton mate-, eli jäsennumeroa, voit jättää kohdan tyhjäksi, mutta liity viipymättä lähimmän (tai haluamasi) kerhon jäseneksi, niin saat piakkoin numeron. Kilpailuihin voi osallistua vain SBL:n jäsenkerhojen jäsenet.

Selain pyytää lupaa käyttää kameraa ja mikrofonia. Valitse listalta oikeat lähteet (älä mielellään käytä automaattia, koska ne joskus häviävät.) Anna lupa. Paina pelaa. Tulet aulaan, jossa näkyy pöytiä. Etsi partnerisi ja istu häntä vastapäätä. MP-kilpailuissa voi olla ennalta ilmoitetut aloituspaikat. Ne löytyvät Bilbosta kilpailun "tuloksista", käy katsomasta sieltä mihin pöytään ja suuntaan parisi kanssa kuulutte ensimmäisellä kierroksella. Linkki aloituspaikkoihin tulee myös kilpailun aulaan.

Normaalit kohteliaat tavat ja kaikki bridgen käytössäännöt ovat voimassa. Tarvittaessa voit mykistää äänesi ja sulkea kamerasi hetkeksi, mutta tällä alustalla on tarkoitus pelata sosiaalisesti, niin, että näemme ja kuulemme toisemme. Mikäli nettiyhteytesi on heikko ja peli pätkii, voi kameran sulkeminen auttaa asiaa.

BBO-finlandissa kerhokisat jatkuvat!


Kokeneemmat käyttäjät auttavat pöydissä kokemattomampia ja kilpailunjohtajaa voi aina pyytää apuun tarvittaessa.

Tervetuloa viihtymään ja tapaamaan ystäviä turvallisesti!

- Hulda Nyberg -RB
BBO-finlandissa kerhokisat jatkuvat!

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle