Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


SM-joukkuekilpailu huipentuu finaaliin tulevana viikonloppuna

(2022-03-28 13:07:46)

SM-joukkis 2.-3.4.2022


Pitkästä aikaa päästään jälleen oikeasti vihreän veran ääreen mittelemään joukkuekilpailutaitoja Suomen kovimmalla tasolla. Vaikka semifinaali osakilpailuissa ei valtavaa tunkua ollutkaan ovat 8 finaaliin päässyttä joukkuetta selvästi maamme bridgen parhaimmisto.

Kilpailun tuloksia voi seurata täältä: Joukkue-SM 2022 -tulossivut.

Finaalissa pelaavat seuraavat joukkueet:
1. TAKALAITON
Joakim Fabritius, Seppo Räsänen, Jari Salonen, Jesse Jäkärä, Mika Karjalainen
2. PIENI KIUSA
Raimo Raunto, Juha Saarikoski, Juha Hämäläinen, Kalevi Paavola, Johan Herrgård, Kaarlo Ylinen
3. VILTTIKETJU 2
Tatu Heikkinen, Hannu Ojanen, Janne Ekholm, Olli Perkiö, Risto Nokka, Arto Puumalainen
4. SE LYHYEMPI KORSI
Pasi Kuokkanen, Jukka Porkka, Marianna Kultalahti, Sue Bäckström, Jarkko Kortemäki, Juhani Pennanen
5. KUUTAMOLLA
Pia Erkkilä, Raija Tuomi, Elina Laukkanen, Mirja Mäntylä, Meri Korhonen, Anni Mäkelä
6. UTTER
Lasse Utter, Osmo Kiema, Ari Pöppönen, Markku Pekkinen, Jouni Juuri-Oja, Jorma Valta
7. KOISTINEN
Vesa Fagerlund, Arttu Karhulahti, Kauko Koistinen, Clas Nyberg, Mika Salomaa, Pekka Viitasalo
8. MYLLYN PARHAAT
Antti Aimala, Juho Granström, Erik Hansson, Oskari Koivu, Kari Patana, Mauri Saastamoinen

Finaalissa pelataan 7 kokonaista kierrosta. Kaikki joukkueet kohtaavat toisensa. Koska viime vuonna ei pelattu SM– joukkuekilpailua lainkaan, on joukkueet asetettu järjestykseen niin, että joukkue Myllyn Parhaat, joka voitti verkkobridgen SM-joukkuekilpailun viime vuonna, pelaa numerolla 8.
Lauantaina pelit alkavat kello 9.30, mutta joukkueiden on syytä olla paikalla ajoissa captains meeting alkaa kello 9 15 ja kaikkien joukkueiden kapteenien odotetaan olevan paikalla.
Kilpailunjohdosta vastaa pääkilpailunjohtaja Kati Sandström, joka on aina yksi tiukkana sekä aikataulun, että sääntöjen noudattamisen suhteen.
Oskari Koivu Myllyn Parhaista kuvaili tunnelmiaan ennen finaalia. Joukkueella on selkeänä tavoitteena voitto. Porukka on ollut terveenä ja kaikki pääsevät finaaliin pelaamaan. Oskun mielestä tämän vuoden finaali näyttää varsin tasaiselta ihan kokonaisuutena, mutta hän uskoo, että mitalistit löytyvät joukkueiden 8–6 joukosta. Oman joukkueen voittokertoimen hän ei kuitenkaan usko olevan kilpailun pienin mutta lähellä sitä.
Myllyn Parhailla peluutusjärjestystä ei suunnitella kovin tarkkaan etukäteen ja kaikilla pareilla on mahdollisuus pelata ketä vain vastaan. Mikäli sain oikean kuvan, vaikuttaa peluutuksen suunnitteluun enemmän Granströmin Juhon työvuorot, kuin mikä joukkue istuu vastaan.
Myllyn Parhaiden joukkueella tuntuu selvästikin olevan kova mitalinälkä, ja mikä tahansa mitali ei kelpaa.
Kauko Koistinen kokeneen joukkueensa kanssa ei ole ehkä yhtä nälkäisen kuuloinen. Joukkueessa on ollut sairastelua ja vielä on epävarmaa pääsevätkö kaikki edes paikalle. Silti joukkueen tavoite on voitto, eikä se näillä meriiteillä mitään muuta voisi ollakaan. Koistisen mielestä kilpailusta saattaa tulla tasaisin pitkiin aikoihin. Mitalistien hän kuitenkin arvaa tulevan joukkueiden 8–6 joukosta.
Hänen mielestään miestään, se että kilpailut aloitetaan mieluummin aiemmin, kuin lopetetaan myöhemmin, on erittäin hyvä asia. Se ei koske pelkästään pitkämatkalaisia, vaan Kaukosta ihan kaikki haluavat rauhassa viettää iltaa ja aikainen aamu on parempi ratkaisu. Hän toteaa, että tällainen trendi on selvästi nousussa myös maailmalla.
Uskoakseni myös Koistisen joukkue saa motivaationsa kohdilleen ja ovat mukana kirkkaampien mitalien jahdissa.
Lasse Utter vanhana konkarina tavoittelee mestaruutta. Hän uskoo, että heidän kokenut joukkueensa on valmis ottelemaan kirkkaimmasta mitalista. Valitettavasti joukkue pääsee paikalle vain 5-miehisenä, kun Osmo Kiema joutuu jättämään finaalin väliin perhesyistä. Silti Lasse uskoo joukkueen pärjäävän hyvin, vaikka ihan pelkällä kokemuksella.
Lassen mielestä tämänvuotisen finaalin joukkueet ovat varsin hyviä ja yllätyksiä on tulossa. ” Aivan varmasti joku heikompi joukkue voittaa kärkijoukkueen keskinäisessä kohtaamisessa, se on selvää.”
Kaikkien haastattelemieni kapteenien mielestä finaalissa on hyvä taso, vaikka semifinaalien osallistujamäärä oli varsin alhainen. Kysyttäessä sitä, miten korona on vaikuttanut suomalaisen bridgen tasoon, eivät kapteenit osanneet asiaa tarkemmin arvioida. toisaalta viikonloppunahan se päästään näkemään! Toivottavasti nähdään kaikkien aikojen jännittävin finaali.
Bridge Areenalla pelaajien tarpeista vastaa jälleen kahvilamme, joka tarjoaa kotitekoisen lounaan sekä lauantaina että sunnuntaina hintaan 10 €. Lauantaina tarjolla on jauhelihagulassia ja perunamuusia ja sunnuntaina piparjuurikanaa ja riisiä. Lisäksi kahvilayrittäjämme tarjoaa erinomaisia leivonnaisia ja pikkusuolaista koko viikonlopun ajan. Toivomme että pelaajat käyttävät palvelua, jotta se olisi tarjolla jatkossakin.
Kotisohvilla kilpailua voi seurata BBO:ssa, jossa lähetys on 2 pöydästä. BBO operaattoreina toimivat alustavien tietojen mukaan Maria ja Hulda.
Itse uskon, että kilpailusta on tulossa pitkästä aikaa todella jännittävä ja että mitalistien joukkoon saattaa helpostikin yltää joukkue, jota haastatellut eivät maininneet.
Onnea ja menestystä ja hauskoja pelejä kaikille ja toivottavasti pelaajat ja toimitsijat pysyvät terveinä, jotta saamme mahdollisimman onnistuneen kilpailun.- Hulda Nyberg -

Linkki: Joukkue-SM 2022 -tulossivut

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle