Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Åbo Bk voitti Bridgeliigan nousukarsinnan

Vuoden 2023 bridgeliigan joukkueet ovat nyt selvillä myös Ykkösdivisioonassa. (2022-11-21 07:39:39)

Bridgeliigan 2023 ilmoittautuminen aukeaa toukuussa.Bridgeliigan nousukarsinta pelattiin RealBridgessä lauantaina 19.11.
Kaikki karsintaan oikeutetut kerhot osallistuivat kilpailuun, jossa pelattiin peräti 60 jakoa (pelaajamäärää ei ole rajoitettu).

Neljän kärki oli varsin selvä, sillä kaikki neljä nousevaa joukkuetta olivat lopputuloksissa vajaan yhdeksän pisteen sisällä. Kärkikamppailu käytiin Åbo Bk:n ja Jyväskylä 2 joukkueen välillä. Lopulta Åbo Bk:n selvä voitto keskinäisessä ottelussa riitti ratkaisemaan voiton heille. Muut Ykkösdivariin päässeet joukkueet olivat B-55 2 ja Pieksämäen Bk.

Tulokset kaikkine jakoineen ja pelitapoineen löytyvät täältä.


Bridgeliigan vuoden 2023 joukkueet ovat seuraavat:

Liigatasolla pelaavat edellisen vuoden neljä parasta ja ykkösdivisioonan kaksi parasta joukkuetta.

Liigassa pelaavat siis:

JYVÄSKYLÄN BK
BRIDGE-55
OTAPIETI
SAVUTON
SALON BK
VASA BK


Ykkösdivisioonassa pelaavat edellisen vuoden kolmas ja neljäs, sekä Liigatason kaksi viimeistä joukkuetta. Lisäksi nousukarsinnasta mukaan pääsi tällä kertaa neljä joukkuetta. Yhteensä kahdeksan joukkuetta.

Ykkösdivisioonassa pelaavat:

B-19
TAMMERBRIDGE
TOPPI
KUB
ÅBO BK
JYVÄSKYLÄN BK 2
B-55 2
PIEKSÄMÄEN BK

Kakkosdivisioonaan voi osallistua ilmoittautumalla, ja kerhon joukkueiden määrää ei ole rajoitettu.

Tässä vielä muistutus vuoden 2023 Bridgeliigan pelitavasta:

• Liigatasolla on jatkossa kuusi parasta joukkuetta. Pelataan 2x2 päivää (kuten vuonna 2022). Liigatasolta putoaa kaksi viimeistä joukkuetta ykkösdivisioonaan.

• Ykkösdivisioonassa on 8 joukkuetta, joista kaksi parasta nousee liigatasolle ja kaksi viimeistä putoaa nousukarsintaan.
Joukkueet jaetaan ensimmäisenä pelikertana maantieteellisesti pelaamaan kahdella paikkakunnalla (AOR tekee) 3x 20 jaon ottelu (1 päivä). Toisena viikonloppuna 2 päivää kaikki samassa paikassa (Oletus Bridge Areena, jollei ole erityistä syytä pelata muualla).

• Vuodesta 2023 eteenpäin yhdellä kerholla voi olla liiga- ja ykkösdivisioonatasolla kaksi joukkuetta. Joukkueet on tarkasti nimettävä etukäteen ja ristiin peluutusta ei saa tehdä. Luonnollisesti oman kerhon joukkue kohdataan ensimmäisessä ottelussa.

• Tarkennus kakkosdivarin järjestelyihin: Tarkoitus on saada pelit järjestymään. Aluevastaavalla ja toiminnanjohtajalla on oikeus tehdä tarvittavia muutoksia, jotta pelit saadaan järjestymään ja pelit olisivat mahdollisimman mukavat. Tämä tarkoittaa, että tällä tasolla voidaan tarvittaessa antaa perustelluista syistä erilupa täydentää joukkuetta naapurikerhon pelaajalla, tai järjestää yksi tai kaksi lohkoa perustelluista syistä RB-alustalla. Pelipäivät ja - paikat neuvotellaan yhdessä joukkueiden kanssa. Tärkeintä on, että pelit järjestyvät!

• Vuoden 2023 liigojen ilmoittautuminen avataan toukokuun 2023 loppuun mennessä.

• Bridgeliigan 2023 pelipäivät ovat: 28.-29.10. ja 18.-19.11. Nousukarsinta pelataan 2.-3.12. Realbridge alustalla.

- Hulda Nyberg -

Bridgeliigan 2023 ilmoittautuminen aukeaa toukuussa.

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle