Nyheter
Suomen Cup 2023 ilmoittautuminen on auki!
Tervetuloa osallistumaan vuoden 2023 ainoaan cup-muotoiseen joukkuekilpailuun! (2023-01-24 16:44:00)

Suomen Cup 2023 ilmoittautuminen on auki
Tervetuloa osallistumaan vuoden 2023 ainoaan cup-muotoiseen joukkuekilpailuun!
Suomen Cup on perinteinen arvostettu ja pidetty joukkuekilpailu. Kilpailussa ilmoittautuneet joukkueet jaetaan ensin lohkoihin (maantieteellisesti), joissa jaetaan ottelupareja kaavioon. Lohkot voivat olla eri kokoisia. Tarkoitus on, että ne saadaan jaettua maantieteellisesti niin, että alkulohkon otteluissa välimatkat ovat lyhyitä tai kohtuullisia. Jos lohkoon osuu huili, on se alussa korkeimmalle rankatulla joukkueella.
Ottelun voittaja etenee aina jatkoon. Ottelut pelataan kasvokkain, joukkueiden yhdessä sopimassa paikassa ja ajankohtana. Otteluiden sovittelu on osallistujien vastuulla, mutta aikataulusta on syytä pitää kiinni. Kilpailuun tehdään myös nettilohko, mikäli vähintään 4 joukkuetta ilmoittaa haluavansa pelata netissä (pelataan Realbridge alustalla). Myös muita oteluita voidaan pelata verkossa Realbridgessä, mikäli joukkueet niin sopivat. SBL voi perustaa RB ottelun joukkueille, mutta se täytyy pyytää ja siitä tulee joukkueille pieni kulu, joka maksetaan osallistumismaksun yhteydessä. Huomaattehan, että oteluiden pelaaminen BBO:ssa ei ole sallittu.
Cupissa pelataan kuusi kierrosta ja finaali pelataan kasvokkain Hangon Bridgeviikolla.
Tarkempaa tietoa lohkojaosta ja kilpailun säännöistä voi katsoa Suomen Cup-tiedotteesta.
Joukkuekilpailua kannattaa harjoitella!
Joukkuekilpailuita ei useinkaan järjestetä kerhoilla, ainakaan normaaleina kerhoiltoina. Eri puolilla Suomea pelataan liigoja ja tietysti SBL:n kerholiiga- Bridgeliiga tuo mahdollisuuksia osallistua joukkuepeleihin.
Itse peli on tietysti sama kuin parikilpailussa, mutta laskentatapa ja näin ollen, taktiikka muuttuu. Joukkuekilpailu on perinteisesti arvostetuin kilpailumuoto.
Periaate laskennassa on, että verrataan kahden joukkueen toisiaan vastaan pelattuja jakoja (molemmilta joukkueilta on yksi pari kummassakin pöydässä). Jokaisen jaon kohdalta lasketaan tuloksen erotus. Mikäli toisessa pöydässä on pelattu NS suuntaan 4 pataa yhteen pietiin vaarassa (-100) ja toisessa pöydässä NS suuntaan 4 pataa kotiin vaarassa (+620) on erotus 720. Erotus muunnetaan niin kutsutun imppitaulukon mukaisesti IMP-pisteiksi. 720 erotus on 12 imppiä. Lopulta lasketaan imp-pisteet molemmilta puolilta yhteen ja imp-piste-ero muunnetaan voittopisteiksi, jotka jaetaan eri suuruisina, riippuen pelattavien jakojen määrästä. Muuntoskaalat löytyvät säännöt-kohdasta.

IMP skaala
Loppujen lopuksi joukkuekilpailu on varsin yksinkertaista. Isot erot ovat laskennassa kalliita (kuten esimerkissä) ja pienet erot eivät ole niin kalliita. Esimerkiksi jos ero on 10 pistettä, on tulos vielä tasan.
Tästä syystä joukkuekilpailussa on tärkeää tarjota ja pelata kotiin täyspelit ja hyvät slammit ja myös pietittää vastustajan täyspelit ja slammit. Ylitikit eivät ole niin tärkeitä. Monen mielestä joukkuepeli on helpompaa, kun voi keskittyä täysissä kotipeliin ja pietin puolustamiseen.
Tervetuloa kaikki uudetkin joukkueet kokeilemaan joukkuekilpailua Suomen Cupiin. Uudet voivat hyvin kysyä apua ja neuvoja oman lohkon kokeneilta!
Ilmoittautuminen on auki 2.3. asti.
- Hulda Nyberg -
Suomen Cup 2023 ilmoittautuminen on auki
IMP skaala