Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


SM-kilpailukalenteri vuodelle 2024 on julkaistu

Kerhojen MP-viikonloput sijoitellaan kalenteriin mahdollisimman pian (2023-09-18 12:36:34)

SM-kalenteri 2024 on julkaistu


Suomen Bridgeliiton hallitus on hyväksynyt SM-kilpailut ja liiton kilpailut kokouksessaan. Muutoksia totuttuun on tehty.

SM-swiss IMP´s on siirretty selkeästi aikaisemmaksi ja se pelataan 10.-11.2.2024. Normaalisti varsin suositun kilpailun huono ajankohta vei pelaajia vuonna 2023. Merkatkaa kilpailu jo nyt kalentereihinne, sillä helmikuu on täällä ennemmin kuin luulettekaan!

SM-kilpailukalenteri löytyy jutun lopusta PDF-tiedostona.

SM-joukkuekilpailun semifinaalit pelataan kahdella paikkakunnalla, ensimmäinen 2.-3.3. Turussa ja toinen 13.-14.4. Kuopiossa. Molemmista osakilpailuista pääsee neljä parasta joukkuetta Helsingissä 4.-5.5. pelattavaan SM-joukkuekilpailun finaaliin. Mikäli finaalipaikka ei aukene vielä Turun karsinnoista, voi osallistua myös toiseen karsintaan ja napata jatkopaikka Kuopiosta.

Pääsiäisbridge järjestetään tästä lähtien Suomen Bridgeliiton (paikallisten avustuksella tietysti) toimesta Tampereella. Tampere on hyvien kulkuyhteyksien päässä oleva elävä kaupunki, jossa on paljon eri mahdollisuuksia nauttia ravintoloista ja muusta kulttuurista bridgepelien ohella. Kilpailun valmistelut ovat jo käynnissä. Pääsiäisbridge osuu tänä vuonna 28.-3.-1.4. välille. Kaikille päiville on tulossa pelitoimintaa. Pelipaikan ja aikataulujen selvitessä, tiedotamme asiasta viipymättä.

Hangon Bridgeviikolla on pelipäivistä nipistetty yksi pois ja B-SM-kilpailut ovat siirtyneet pelattavaksi viimeisenä perjantaina ja lauantaina. Hangon Bridgeviikko pelataan siis 12.-20.7.2024.

Kilpailutoimintaan on lisätty uusi tapahtuma, joka on suunnattu kaikille kerhoille ja kaikille kerhoissa pelaaville. Kyseessä on Valtakunnallinen kerhosimultaanimestaruus, joka ratkotaan kerhoilla 12.10.2024. Kyseessä on kilpailu, jossa kaikki (toivottavasti) Suomessa pelaavat kerhot pelaavat 24-jaon kerhokilpailun samanaikaisesti. Kilpailussa palkitaan menestyjät kerhon paras, alueen paras (neljä liiton aluetta) ja tietysti koko Suomen paras. Kilpailun sääntöjä ei ole vielä tehty, mutta nämä reunaehdot on jo sovittu.

Pääsiäisbridge pelataan Tampereella


SM-parikilpailun karsintavaihe on jätetty kokonaan pois (se on tehnyt tilaa Kansalliselle kerhosimultaanimestaruudelle.) SM-parikilpailun muuttuu siis avoimeksi SM-kilpailuoikeuden omaaville pelaajille (kaksi vuotta jo pelattu käytännössä näin). SM-parikilpailu pelataan 23.-24.11.2024 Bridge Areenalla.

SM-parikilpailua edeltää RB-Valiobarometri. Kilpailu pelataan RealBridge- alustalla. Siihen on vapaa ilmoittautuminen, mutta VAIN 16-PARASTA (ap+ap) paria pääsee mukaan itse kilpailuun. Kilpailussa pelataan 60-jakoa. Kilpailua on mahdollista kibitsoida (katsella) pienellä viiveellä. Kilpailusta odotetaan todella kovatasoista ja toivomme, että kilpailubridgessä menestyvät pelaajat ilmoittautuisivat suurella joukolla kilpailuun, sillä tätä on kilpapelaajien suunnalta toivottu. Valiobarometri pelataan jo tänä (2023) vuonna ensimmäistä kertaa (samoin ehdoin RelBridge-alustalla. Käy ilmoittautumassa vuoden 2023-valiobarometriin täällä. Muista ilmoittaa parin yhteenlaskettu AP ilmoittautumisen yhteydessä. Voit alustavasti ilmoittaa parin aiemmalla ap(arvopisteet)-luvulla ja päivittää sen loka-marraskuun listaukseen tarvittaessa.

Hangossa pelataan taas heinäkuussa!


Bridgeliiga pelataan kahtena viikonloppuna syyskuun lopussa 28.-29.9. ja lokakuussa 26.-27.10. Bridgeliigan liigatasolle ja ykkösdivisioonaan joukkueet selviävät tämän vuoden jännittävien pelien jälkeen. Kakkosdivisioonaan joukkueita voi kerätä jo kevätkaudella!

Kalenteriin lisätään tietysti vielä kerhojen MP-kilpailut (sovittelun ja kerhojen toiveiden saamisen jälkeen).

Tänäkin vuonna järjestetään neljä Rally-sarjan osakilpailua sekä neljä ABC-sarjan osakilpailua. Molemmat kilpailusarjat ovat olleet varsin suosittuja! Kerhot voivat hakea oikeutta kyseisen osakilpailun järjestämiseksi samalla kun ilmoittavat MP-kilpailuviikonloppunsa toiveita. Turun BK:lle on ennakkoon myönnetty oikeus Rally-osakilpailuun Loppiaiskisojen yhteyteen.

Sarjan oaskilpailujen kanssa ei järjestetä samanaikaisesti muita MP-kilpailuja. Niiden tulee sijoittua kilpailuviikonlopun "parhaalle" pelipäivälle. Mikäli kerho järjestää sarjan osakilpailun, on kilpailuviikonloppuna pelattava vähintään kolme kilpailua (tarkoittaa normaalina viikonloppuna pe-su).

Valiobarometri pelataan RealBridgessä


Alueohjausryhmä päättää kilpailujen sijoittamisesta mahdollisimman nopeasti. Kerhoja pyydetään toimittamaan pelipäivätoiveensa mielellään viimeistään 1.10.2023. Sama aikaraja koskee Rally- ja ABC-kilpailutoiveita. Kerhon yhteyshenkilölle on lähetetty viesti asiasta sähköpostilla.
Kerhoja pyydetään myös ilmoittamaan, mikäli ovat kiinnostuneita järjestämään jonkun SM-tason kilpailun vuonna 2024 (yhteistyössä SBL:n kanssa, kuten aina).

SBL:n hallitus on keventänyt MP-kilpailujen rajoitteita kerhoille vuodelle 2024. Vuoden alusta alkaen kerho saa päättää vapaasti minkä MP-kilpailun haluaa pelattavan kunakin kolmena pelipäivänä. Näinkerhojen on mahdollista huomioida paikallinen pelaajisto paremmin. (Eli voidaan tarvittaessa pelata, vaikka kolme saman pelitavan kilpailua.) Lisäksi nykyisten kilpailumuotojen rinnalle on tulossa uusia MP-kilpailumalleja, joita kerhot voivat käyttää kilpailuissaan. Näistä on tulossa lisätietoa, kunhan ne on saatu määriteltyä kilpailumääräyksiin.

Vuoden 2024 pelitoiminta on jo alkanut, hyvällä suunnittelulla!
Tervetuloa mukaan!

- Hulda Nyberg -
SM-kalenteri 2024 on julkaistu
Pääsiäisbridge pelataan Tampereella
Valiobarometri pelataan RealBridgessä
SM-kilpailukalenteri 2024 _18.9.2023

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle