Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Suomen Cup 2024

(2024-01-25 12:00:48)

Suomen Cup on arvostettu joukkuekilpailumme. Se rinnastetaan SM-kilpailuihin ja on ainoa cup-muotoinen maanlaajuinen kilpailu. Finaali nähdään raamalähetyksenä BBO:n välityksellä. Joukkueen voivat muodostaa ketkä tahansa 4-6 Suomen Bridgeliiton alaista pelaajaa*. Finaalin joukkueet valitaan edustamaan Suomea Baltic Cupiin (mikäli Baltic Cup säilyy samassa formaatissa).

Suomen Cup 2024Ilmoittautuneet joukkueet jaetaan mahdollisuuksien mukaan alueellisiin lohkoihin, joissa pelataan alkukierrosten aikana lähialueotteluita. Pääosin ottelut pelataan kasvokkain, mutta yhä ajoittainen poikkeusaika ja suuret etäisyydet siirtävät osan peleistä nettiin RealBridgessä pelattavaksi.
(*Ulkomaisilla pelaajilla ei välttämättä ole edustusoikeutta Baltic Cupissa!)

Lohkojako
Lohkojako tehdään maantieteellisin perustein tehtyihin lohkoihin. Ensimmäisillä kierroksella joukkueet pelaavat lähialueen joukkuetta vastaan mikäli se on mahdollista. Kaikki lohkot tehdään kuitenkin suoraan 64 joukkueen kaavioon ja mahdolliset huilikierrokset ovat kyseisen lohkon ensimmäisellä kierroksella. Mikäli lohkoon tulee huileja, on se niillä joukkueilla, joiden ranking-pistekeskiarvo pelaajaa kohden on suurin. Mikäli johonkin lohkoon on maantieteelisin perustein tarpeen saada suurempi lohko, pelataan karsintakierros ennen 1. kierrosta. Karsintakierroksella pelaavat lohkon rankingin heikoimmat joukkueet vastakkain. Voittajat saavat 0,1 MP.

Jos ilmoittautuessa on riittävästi joukkueita (vähintään neljä) nettilohkoon, niin sellainen tehdään. Kuitenkin kaikki 1.-5. kierroksen ottelut on mahdollista pelata RealBridgessä. Nettipeliä ei saa pelata BBO:ssa.

Pelitapa
Joukkueet sopivat itse otteluidensa ajankohdan ja pelipaikan SBL:n ilmoittaman ohjeaikataulun puitteissa. Otteluissa pelataan 32 jakoa, mutta joukkueiden keskenään niin sopiessa, voidaan pelata myös vain 28 jakoa. Ottelut pelataan ns. ”puolimatkanotteluina”. Esimerkiksi Kuopio – Turku pelattaisiin Jämsä-Orivesi alueella. Jos toinen joukkue vaatii toista matkustamaan selvästi pidemmän matkan ”vierasotteluun”, tulee ”kotijoukkueen” korvata matkustavalle joukkueelle kohtuullisella tavalla matkan kuluja ja vaivaa.

Suomen Cupin ottelut suositellaan pelattavaksi kasvokkain. Kaikki ottelut finaalia lukuun ottamatta saa pelata myös RealBridgessä. Mikäli toinen joukkue haluaa ehdottomasti pelata netissä, on toisen joukkueen joustaminen toivottavaa (varapelaajan käyttö on sallittua). Finaali pelataan suunnitellusti Hangon Bridgeviikolla 13.7.2024, mikäli se on mahdollista. Muussa tapauksessa hallitus tekee uuden päätöksen asiassa.

RealBridgen alusta toimii hyvin pelattaessa pitkän etäisyyden cup-otteluita verkossa. Näinpä, mikäli joukkueet haluavat, voidaan Suomen Cupin ottelut järjestää RealBridge alustalla. Vuokra on 2€/pelaaja ja se maksetaan kilpailumaksutilityksen yhteydessä. Sovitelkaa pelit vastuksen kanssa kuten normaalistikin (aloitusaika ja päivä). Olkaa sähköpostilla yhteydessä osoitteeseen: RBSuomi@bridgefinland.fi ja me toimitamme linkin peliin teille. Jakakaa pelaajalinkki pelaajille. Ohjeistamme kilpailun käynnistyksen erikseen. Myös muita RealBridgen toimijoita (Kati Sandström, Juha Luostarinen ja eräät kerhot) saa käyttää. Tällöin alustan käyttömaksun määrää kyseinen toimija ja se maksetaan hänelle.

BBO:ssa EI SAA PELATA.

Suomen Cup finaali pelataan Hangon Bridgeviikolla lauantai-iltana 13.7.2024. Semifinaalit on siis pelattava jo ennen Hangon viikkoa. Finaalista järjestetään BBO-lähetys.

Tulokset
Voittaneen joukkueen on ilmoitettava tulos mahdollisimman pikaisesti pelatun ottelun jälkeen kilpailunjohtajalle osoitteeseen: toimistosihteeri@bridgefinland.fi. Ilmoituksessa tulee näkyä: ottelu, IMP-tulos (puoliaika) ja ketkä pelasivat ottelussa (voittajat ainakin) ja heidän jäsennumeronsa (mate) mestaripisteiden kirjaamista varten.

Kilpailun tuloslaskennan hoitaa Timo Sairanen. Tuomiotilanteessa voi turvautua kerhokilpailunjohtajiin ja SBL:n kilpailunjohtajiin. Finaalissa on kilpailunjohtaja paikan päällä.

Kilpailumaksut
Pelimaksu on 32 euroa/ joukkue / kierros.
Kilpailumaksut maksetaan ennen ottelua SBL:n tilille:
Nordea FI11 1548 3000 1004 96
maksaessasi käytä viitenumeroa 8989.
Mahdollinen RealBridgen alustamaksu maksetaan samalla kerralla.

Maksettuasi Suomen Cup kierroksen pelimaksun, laita liiton toimistosihteerille ja taloudenhoitajalle sähköpostilla tiedoksi joukkueen nimi ja Suomen Cup kierros ja maksaja. Osoitteet ovat: toimistosihteeri@bridgefinland.fi.
On äärimmäisen tärkeää käyttää viitenumeroa, sillä vain siten maksut kohdistuvat oikein. Lisäksi viitteettä maksetuista maksuista pankki perii suuremman kulun. Myös viesti maksetusta kilpailumaksusta on tärkeä turhan etsimisen vähentämiseksi.
Joukkue, joka luovuttaa ottelun, maksaa täyden kilpailumaksun SBL:n tilille. Joukkueen, joka etenee luovutuksen ansiosta sarjassa, ei tarvitse suorittaa pelimaksua, mutta pelaamatta edennyt joukkue ei myöskään saa mestaripisteitä.

Mestaripisteet ja palkinnot
Mestaripisteet
Otteluvoitto Suomen Cupissa antaa mestaripisteitä ottelussa pelanneille seuraavasti:
1. kierros 0,2 MP
2. kierros 0,4 MP
3. kierros 0,7 MP
4. kierros 1,0 MP
Semifinaali: 2,0 MP
Finaali: 4,0 MP
Yhden puoliajan pelannut pelaaja saa puolet yllä olevista pisteistä.

Mestaripisteiden lisäksi molemmat finalistit valitaan suoraan edustamaan Suomea Baltic-Cup 2025 –turnaukseen. Osallistumismaksun lisäksi Cupin voittaja saa kuitteja vastaan 500 euron ja toinen 300 euron matkatuen.

Peliaikataulu
1. kierros pelattava 7.4.2024 mennessä (32+ joukkuetta mukana)
2. kierros pelattava 15.5.2024 mennessä (32 joukkuetta mukana)
3. kierros pelattava 12.6.2024 mennessä (16 joukkuetta mukana)
4. kierros pelattava 30.6.2024 mennessä (8 joukkuetta mukana)
5. kierros pelattava 12.7.2024 mennessä (4 joukkuetta mukana)
6. kierros Hangon Bridgeviikolla 15.7.2024 (2 joukkuetta mukana) ( raamalähetys )

Sopikaa ottelunne mieluummin riittävän ajoissa (heti) kuin viime tipassa. Jos otteluajan sovittelu millään onnistu, muistakaa oikeutenne varapelaajan käyttöön. Olkaa joustavia ja ystävällisiä. Bridge on herrasmieslaji.

Tulosseuranta
Suomen Cupin tulokset ja ottelukaavio julkaistaan mahdollisimman nopeasti liiton tulospalvelussa.

Ilmoittautuminen
Ilmoita joukkueesi mukaan kilpailuun Bilbossa viimeistään 29.2.2024. Ilmoita joukkueen kapteeni ensimmäiseksi pelaajaksi ja laita lisätietoihin joukkueen yhteystieto (puhelinnumero ja/tai sähköposti) otteluiden sopimista varten. Nämä tiedot ovat joukkueiden kommunikaation kannalta välttämättömät. Jos joukkue haluaa mukaan mahdolliseen nettilohkoon lisää (netti) joukkueen nimen perään.

Joukkueeseen saa kuulua 4-6 pelaajaa. Varapelaajien käyttö on sallittu. Varapelaaja ei ole saanut pelata muissa joukkueissa, eikä tämän jälkeen myöskään voi pelata varsinaisena tai varapelaajana muissa joukkueissa.

Lohkojako ilmoitetaan liiton verkkosivuilla 4.3.2024 mennessä.

Tervetuloa mukaan!

Suomen Cup 2024

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle