Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Israelin juniorit valloittivat White Housen

Israel voitti finaalissa Ranskan, Suomi consolation-peleissä 5. (2011-03-25 22:35:18)

Israelin vanhempi juniorijoukkue oli täysin ylivoimainen Amsterdamissa pelatussa White House Junior Internationals 2011 -kisassa. Joukkue voitti alkusarjan liki 21 ottelupisteen keskiarvolla, sen jälkeen kaatoi 24 jaon semifinaalissa Ruotsin IMP:ein 73 - 37 ja lopulta finaalissa pistein 65 - 13 Ranskan joukkueen, joka oli semifinaalissa voittanut Hollannin tytöt 65 - 50.

Isralilaisten peli oli kauttaaltaan korkeatasoista. Alkukierrosten ottelussa Ranskaa vastaan Lotan Fisher ja Ron Schwartz tarjosivat 3NT, kun Schwartz pohjoisena ja itä passasivat, Fisher avasi kolmannesta kädestä 1♣, länsi tarjosi väliin 1♠, Schwartz kertoi hyvän korotuksen ristissä tarjoamalla 2♠ ja Fisher tarjosi sangitäyspelin. Kahdentaisitko lännen korteilla ♠AQJ63 ♥KJT3 ♦AJ6 ♣9?

Puolustaminen on usein vaikeaa silloin, kun itsellä on liki kaikki puolustuksen arvokortit. Viisainta olisikin passata, sillä koko jako oli tällainen:

        Schwartz
13. ♠T9
All ♥A4
North ♦K54
♣Q87432
Coudert Roberts
♠AQJ63 ♠872
♥KJT3 ♥9865
♦AJ6 ♦932
♣9 ♣JT6
Fisher
♠K54
♥Q72
♦QT87
♣AK5

East South West North
pass 1♣* 1♠ 2♠** * = voi olla 2k ** = maksimit ja ristejä
pass 3NT dbl.

Ranskan Coudert kahdensi ja lähti patarouvalla. Kahdennuksen ja lähdön jälkeen ei pelinviennissä ollut ongelmia: Lotan voitti lähdön kuninkaalla ja pelasi ristit. Länsi sakasi kaksi herttaa, kaksi ruutua ja lopulta padan.

Ristien jälkeen Fisher pelasi pöydästä ruutukuninkaan. Länsi joutui kiinni ruutuässällään, kun jäljellä olivat nämä kortit:

        Schwartz
13. ♠T
All ♥A4
- ♦K54

Coudert Roberts
♠AJ6 ♠72
♥KT ♥985
♦ ♦
♣ ♣
Fisher
♠54
♥Q7
♦Q
♣.

Coudert otti kolme vahvaa pataansa. Itä oli risteille sakannut ruutunsa pois ja joutui ♦K:lle sakaamaan hertan pois. Niinpä patojen peluun jälkeen Fisherin oli helppo laskea, että lännellä oli vain herttoja jäljellä. Fisher säästi pöydässä ♥A4:n ja kädessä ♥Q7:n ja lopussa ranskalaisen olikin pelattava herttaa kombinoituun haarukkaan.

Muillakin lähdöillä peli on kahdennuksen jälkeen helppo pelata kotiin. Jopa ylitikki on mahdollinen. Koska toisessa pöydässä länsi sai pelata 1♠ yhdellä pääkillä, voitti Israel jaosta 13 IMP:tä.

Suomen pelit Hollannissa sujuivat hienosti vielä tiistaina. USA kaatui aamulla maksimipistein 25 - 5. Japania vastaan jouduttiin tyytymään 8 pisteeseen, mutta sitten kaatuivat Norja (22 - 8) ja Venezuela (20 - 10). Ranskaa vastaan tuli niukka tappio, 13 - 17, ja päivän päätteeksi Puolaa vastaan niukka voitto, 16 - 14.

Keskiviikko oli hyvin vaihteleva, kuten lyhyissä (10 jakoa) otteluissa usein toki onkin: Kroatialta ja Italialta vain 6 ottelupistettä kummaltakin, sitten maksimivoitto Israelin koululaisjoukkueesta (alle 20-vuotiaat), sitten puhdas nolla Hollannin junioreita vastaan ja 19 pistettä Englannin junnuja vastaan. Illan viimeinen ottelu oli niukka tappio Itävaltaa vastaan.

Alkusarjan viimeinen päivä oli alakuloinen. Englannin koululaisjoukkue kyllä kaatui maksimipistein ja Israelin junioreita vastaan saavutettiin varsin kohtuullinen tulos 13 - 17, mutta muissa otteluissa junnumme jäivät jäännöspisteille. Sijoitus alkusarjassa oli näin ollen seitsemästoista 24 joukkueesta. Ottelupistekeskiarvo oli hieman alle 14.

Semifinaalien ulkopuolelle jääneet pelaajat saivat jatkaa consolation-peleissä. Siinä joukkue Oulu oli viides neljästätoista osallistujasta.

Kilpailu oli todella kovatasoinen, joten vähintäänkin juniorimme saivat hyvää kokemusta EM-kisoja varten. Kovaa treeniä vain niin pelitaso säilyy hyvänä läpi kisan!

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle