Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Suomen ja Ruotsin Bridgeliitot ovat sopineet yhteistyöstä ja avunannnosta

Suomen aloitteesta tehty sopimus vie Pohjoismaisen bridgen kehitystä eteenpäin. (2011-12-19 11:14:29)

SBL+FSBSuomen Bridgeliiton puheenjohtaja Jarmo Laakso lähestyi Ruotsin Bridgeliiton hallitusta kirjeellä, jossa ehdotettiin yhteistyön ja avunannon kehittämistä seuraavissa asioissa:

1. Pelitoiminnan alalla
Yhteistyö pelitoiminnan parissa on aktiivista pohjoisessa, Merenkurkussa, Ahvenanmaalla ja Tukholman alueella. Paikallisia perinteitä haluttaisiin laajentaa koskemaan muutakin pelitoimintaa ja tehdä siitä vakiintuneempaa. Voitaisiin harkita yhteisiä isompia kilpailuja tai kilpailujen sarjaa sekä maajoukkuetasolla että muutenkin.

2. Säädös-, maajoukkue- ja kehittämistoiminnan alueella
Suomen Bridgeliitto on ottamassa käyttöön alertointi -järjestelmää joka on samanlainen kuin Ruotsissa. Tämä helpottaa pelaamista molemmissa maissa. Nuorten maajoukkueiden Turussa järjestettyjä otteluita haluttaisiin laajentaa koskemaan muutakin maajoukkuetoimintaa. Suomen liitto toivoo yhteistyötä myös bridgen kehittämiseen liittyvien materiaalien tuotannossa ja bridgen markkinoinnin edistämisessä.

3. Peliä tukevien laskenta-, tiedotus-, ja ohjausjärjestelmien alueella
Suomen Bridgeliitto on tehnyt päätöksen Magic-laskentaohjelmiston käyttöönotosta pääasiallisena laskentaohjelmistonaan. Kilpailunjohtajien koulutus Magic-ohjelmiston käyttöön on jo aloitettu. Magic ohjelmiston käyttöönoton yhteydessä nousi esiin mahdollisuus saada käyttöön osia Ruotsin liiton käytössä olevia osia Spader järjestelmästä. Suomen liitolla olisi tarvetta Magicin kanssa yhteensopiviin osiin jotka pystyisivät hoitamaan tulospalvelun sekä mestaripiste/jäsenrekisterin palvelut. Suomen bridgeliitto pyytää saada käyttöönsä Spader järjestelmän osia.

Ruotsin Bridgeliiton hallitus käsitteli asiaa kokouksessaan ja on vastannut ehdotuksiin myönteisesti. Yhteistyö käynnistyy heti ja Suomen Bridgeliitto on todella iloinen ja kiitollinen saamastaan avusta liittyen Magic-ohjelmiston ja Spader järjestelmän käynnistämiseen.

- Hulda Ahonen-

SBL+FSB

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle