Suomeksi | På svenska | In English |Feedback | AdminNews


Shakin ja bridgen pelaajat täyttävät Areenan viikonloppuna

Bridgen seniorien perimestaruus ja shakin Garden-kevätturnaus 3.-5.2. (2012-02-04 18:44:42)

Shakkia AreenallaBridge Areenalla riittää vipinää kuluvana viikonloppuna, kun käynnissä on sekä shakin että bridgen kilpailuja. Perjantaina alkoi sunnuntaihin jatkuva Garden-kevätturnaus shakissa. Turnaus kestää sunnuntaina iltamyöhälle ja huhupuheen mukaan pelaajat suunnittelivatkin jo vaalistudion pystyttämistä Areenan kahvioon.

Bridgesalissa käytiin perjantaina Firmaliigan kolmas kierros. Lauantaina ja sunnuntaina puolestaan mitellään senioreiden Suomen mestaruudesta. Kilpailuun on ilmoittautunut 32 paria. Senioreiden SM-kisojen tuloksia voi seurata Bilbosta.

Shakinpelaajia AreenallaRunsas kuukausi sitten alkanut kahden älylajin yhteiselo on sujunut erinomaisesti, SBL:n hallitusjäsenet kertoivat iloisina. Muutama pelaaja on kokeillut taitojaan molemmissa saleissa. Suurin osa kuitenkin tyytyy tällä hetkellä kurkistamaan uteliaana oven suusta toisen lajin pelejä – tai pelaajia. Äkkiseltään katsottuna pelaajarakenteessa on havaittavissa selkeä ero: shakkilautojen äärellä viihtyvät ovat keski-iältään bridgen pelaajia jonkin verran nuorempia ja mukaan mahtui ainakin tänään useita koululaisiakin. Naisia sen sijaan oli vain muutama ja heistäkin osa näytti olevan lähinnä huoltajan roolissa.

Ensi viikonloppuna Bridge Areenalla on jälleen talo täynnä väkeä kun liki 100 shakin pelaajaa osallistuu kilpailuihin. Silloin ei yksi sali enää riitäkään, joten lauantaina ja sunnuntaina asetellaan shakkilautoja myös vihreän veran pöytiin.

Marianna Kultalahti

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle