Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Elsiset parikilpailuvoittoon Ranskassa

(2012-03-26 17:06:07)

Elsiset voittoon Ranskassa

Tiina ja Antti Elsinen voittivat Mainvilliersin avoimen kevätturnauksen, joka pelattiin eilen. Voitto tuli varsin ylivoimaiseen tyyliin 69% tuloksella. Kilpailuun osallistui 46 paria.

Tiina ja Antti Elsinen ovat asuneet Ranskassa vuodesta 2011 ja samalla tutustuneet ranskalaiseen bridgeyhteisöön. Näin Tiina miettii eroja pelikulttuureissa:

”Ranskassa kilpailut alkavat yleensä vasta lounaan jälkeen. Kilpailujen aikana ei saa nauttia alkoholia ja pelit pelataan hiljaisuuden vallitessa. Kaikki pelaavat ranskalaista perussysteemiä, johon jotkut parit ovat sopineet lisäkonventioita. Antin ja minun pelaama ”luonnollinen” suomalainen systeemimme herättää edelleen ihmetystä kanssakilpailijoiden keskuudessa.

Kilpailut loppuvat viimeistään iltaseitsemältä. Sitten onkin kuohuviinin, pikkunaposteltavan ja yhteisen seurustelun aika. Sosiaalisella kanssakäymisellä on tosi iso merkitys, vähintään yhtä iso kuin itse pelaamisella.
Kilpailujen palkintopöydästä riittää palkintoja monelle (kuten linkin kuvagalleriasta huomaa). Tavallisessa kilpailussa jaetaan rahapalkintoja yleensä korkeintaan kärkikolmikolle.

Tässä kilpailussa osallistumismaksu oli 20€/pelaaja. Voittorahoina saimme yhteisesti 120€.”

Suomalaisiin bridgepöytiin Elsiset palaavat jo tämän vuoden aikana, Tiina syksyllä ja Anttikin ilmeisesti viimeistään vuoden vaihteessa. Tervetuloa!

Marianna Kultalahti

Linkki: Tulokset ja kuvagalleria

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle