Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Kansainvälinen Midsummer Bridge Tuusulan viihtyisissä trooppisissa tunnelmissa

Kansainvälinen Midsummer Bridge Tuusulan viihtyisissä trooppisissa tunnelmissa (2013-06-09 23:33:08)

Näkymää Midsummerbridgen perjantain joukkiksesta


Kun Tuusulan Midsummer Bridge viime vuonna järjestettiin ensimmäistä kertaa, se yllätti uutuudellaan. Emme pelaajina ehkä hoksanneet lähteä heti mukaan, mutta nyt sana oli kiirinyt huomattavan hyvin. Viime vuoden palautteen perusteella kehitetty tapahtuma oli jo aivan toisessa mittaluokassa ja pelaajien määrä yli kaksinkertainen.

Ensimmäisen tapahtuman järjesti Suomen Bridgeliitto, tänä vuonna organisointi oli Etelä-Suomen kerhojen vastuulla, ja näin on tulevaisuudessakin. Puheenjohtajamme Jarmo Laakso oli tapansa mukaan positiivinen: ”Kun vuodessa on tehty iso harppaus eteenpäin sekä osallistujamäärässä että tapahtuman laadussa, mikäli vielä astumme kehitysaskelen eteenpäin ensi vuodelle, tapahtuma on täydellinen.”

Perjantain joukkuekilpailun loppua


Laskin kisan tuloksista pelaajia olleen neljän päivän aikana kuudessa kilpailussa yhteensä 540 pelaajaa. Pelaajamäärä on enemmän kuin kaksinkertaistunut vuodessa, ja järjestäjät pitävät palautekokoontumisen välittömästi tapahtuman jälkeen maanantaina eritelläkseen ruusut ja risut. Oma kokemukseni oli sujuva pelinjohtaminen hyvin organisoiduissa kisoissa viihtyisässä, kauniissa ja toimivassa ympäristössä.

Onnelan miljöö on ihanteellinen isohkoon mutta tuttavalliseen tapahtumaan. Rakennukset ovat uusia, tyylikkäitä ja siistejä sekä sisältä että ulkoa. Luonto oli parhaimmillaan, ja eräälle kävijälle ikuisesti verkkokalvoille tallentunut näkymä oli huikean kaunis öinen järvimaisema.

Lauantain banketti pidettiin ulkosalla, ja kuutisenkymmentä ihmistä oli mukana viettämässä iltaa. Palkintojen jaon jälkeen syötiin ja nautittiin tunnelmallisesta kosketinsoitinmusiikista ja hyvästä seurasta. Osallistujien kommenttien perusteella banketti oli sekä juhlava ja viihtyisä.

Tunnelmia Midsummerbridgen lauantain pääparikisasta


Nuorten kansainvälinen osallistuminen oli puheenjohtajan mukaan osoitus siitä, että omat junnumme ovat olleet maailmalla hieno markkinoinnillinen joukko. Oli mielenkiintoista seurata eri maiden joukkueiden pelaajia ja ymmärtää miten Bridge heidän maissaan siirretään sukupolvelta toiselle. Englannin joukkue teki erityisen vaikutuksen kauniilla aksenteilla ja moitteettomalla herrasmieskäytöksellä, jota toivoisi näkevänsä ja kokevansa enemmänkin. Muut vierailevat nuorisojoukkueet olivat Virosta, Alankomaista, Norjasta ja Latviasta, ja muita osallistujia lisäksi Venäjältä ja Ruotsista.

Lämpötilat olivat suomaisen kesän ylä-äärirajoilla ja kuntoakin kysyttiin kun olotila alkoi tuntua sekä lämpimältä että nihkeältä pelin tiimellyksessä. Oli helppo keskustelunavaus todeta ulkolaisille ”welcome to tropical Finland”. Vieraat kehuivat poikkeuksetta kaunista luontoa ja ympäristöä, ainut miinus oli sankat hyttysjoukot junnujen majoituksessa leirintäalueella.

Organisoinnin sydän oli suuren työn tehnyt projektisihteeri Virpi von Gruenewaldt ja aivot olivat projektiryhmäläiset Jarmo Laakso, Martti Meronen, Finn Wardi, Mauri Saastamoinen ja Sanna Kitti. Kati Sandström oli pelien pää ja hoiti pelinjohtamisen tehokkaasti ja miellyttävästi. Onnelan Bridgetapahtumaan oli saatu kulttuuri- ja urheiluministerin hallinnonalalta erityismääräraha ja tapahtumalla oli sponsoreina Carlsberg sekä Odgers Berndtson.

Suomeen on perustettu kansainvälinen Bridge tapahtuma, johon järjestönä kannattaa panostaa ja pelaajina osallistua. Kisojen kiva tunnelma, hyvät järjestelyt, hienot puitteet ja etenkin maailman hienoin peli takaavat mukavan elämyksen. Ja jos ei ollut onni myötä pelipöydässä, onni sään suhteen kruunasi pitkän viikonlopun.

...ja mikä onkaan mukavampaa kuin pieni jälkianalyysi
- Pia Petäjä -

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle