Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Jyväskylän BK Bridgeliigan valtias jo toista kertaa peräkkäin!

Viikonloppuna pelattiin vuoden 2018 Bridgeliiga päätökseen kaikilla divisioonatasoilla. (2018-10-08 12:01:58)

Jyväskylän BK voittoon liigassaJo toista kertaa peräkkäin Bridgeliigan voiton vei Jyväskylän Bridgekerhon joukkue. Myös Tampereen Bridgekerho onnistui uusimaan viimevuotisen hopeasijansa. B-55 Helsingistä sensijaan paransi edellisvuoden nelossijansa kolmanteen sijaan.

JBK:n voitto oli selvä, sillä Tampereen BK jäi yli kymmenen ottelupisteen päähän, vaikka voittikin keskinäisen ottelun niukasti. Tamperelaiset pelasivatkin varsin tasaisesti saavuttamalla neljä niukahkoa voittoa ja yhden niukan häviön. Hopeasijan ja pronssisijan välille ei lopulta jäänyt kuin kolmisen pistettä. Jyväskylän peli olikin hieman jännittävämpää, kun joukkue keräsi kolme reilua voittoa ja hävisi kaksi ottelua (Tapiolan Trikki ja Tampereen BK).

Liigatasolta putoaa kaksi viimeiseksi jäänyttä joukkuetta suoraan ykkösdivisioonaan. Tällä kertaa neljännestä sijasta käytiin todella tiukka kamppailu Hämeenlinnan nousijajoukkue B-19:sta ja Tapiolan Trikin välillä. Lopulta jälkimmäinen säilytti Liigapaikkansa 0,17 voittopisteen turvin. Liigasta putosivat ykkösdivisioonaan siis B-19:sta ja Turun Bridgekerhon joukkueet.

Tampereen BK toinen sija
Nousijajoukkueet tulevat ensivuonna Tampereelta ja Espoon Otaniemestä. Tammerbridgen joukkue voitti 1-divisioonan tasaisen Pohjoisen lohkon reilun viiden ottelupisteen erolla toiseksitulleeseen Pieksämäen Bridgekerhoon. Otapieti taas hallitsi suvereenisti 1-divisioonan eteläistä lohkoa ja jätti toiseksi tulleen Topin (Helsinki) joukkueen lähes 30 ottelupisteen päähän.

Ykkösdivisioonasta putosivat suoraan kakkosdivisioonaan viimeiseksi jääneet joukkueet Pohjoisen lohkon Kajaanin BK ja Eteläisen lohkon Salon BK. 1- divisioonissa viidensiksi jääneet joukkueet (Porin BK ja BK Savuton (Helsinki)) pääsevät mukaan helmikuussa 2019 pelattavaan nousukarsintaan, jonne myös kaikkien kakkosdivisioonan lohkojen voittajat ovat oikeutettuja tulemaan. Mikäli joukkueella on jo paikka ykkösdivisioonassa, siirtyy paikka lohkossa seuraavaksi tulleelle joukkueelle. Mikäli kerho on ansainnut useamman kuin yhden paikan karsinnassa, saa se käyttää ne molemmat ja näin parantaa mahdollisuuksiaan päästä ykkösdivisioonaan.

B-55 kolmas sija
VUODEN 2019 LIIGASSA PELAAVAT
Jyväskylän BK
Tampereen BK
B-55 (Helsinki)
Tapiolan Trikki (Espoo)
Otapieti (Espoo)
Tammerbridge (Tampere)

1-DIVISIOONISSA ennen neljää nousevaa joukkuetta ovat paikkansa varmistaneet:

B-19 (Hämeenlinna)
Turun BK
Toppi (Helsinki)
H6 (Turku)
Porvoon BK
Pieksämäen BK
Vasa BK
Ähtärin BK
1-divisioonat jaetaan maantieteellisin perustein kahteen 6- joukkueen lohkoon.


Helmikuussa (9.-10.2.2019) pelattavaan NOUSUKARSINTAAN PÄÄSEVÄT seuraavat joukkueet:

Porin BK (Pori)
BK Savuton 2 (Helsinki)
AV1 (Helsinki)
B-55 (Helsinki)
Tammerbridge (Tampere)
Åbo BK (Turku)
Seinäjoen Bk (Seinäjoki)
Jyväskylän BK (Jyväskylä)
Oulun BK (Oulu)
Savuton 1 (Helsinki)

Liigatyöryhmä pohtii mitä muutoksia tai kehitettävää liigaan on vuodelle 2019. Olemme saaneet palautetta, niin kiitoksia kuin kehitettävääkin. Kaikki on arvokasta ja liigaa kehitetään jatkuvasti.

- Hulda Ahonen –


Alasivut:
JBK:n puheenjohtaja Marko Jurvanen peräänkuuluttaa Bridgeliigalle suurempaa arvostusta

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle